|
ЗОШТО СУМ АТЕИСТ? |
Внеси реплика | страница <1 910111213 30> |
Автор | ||||
Carnation
Сениор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 3499 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
jas sum ateist poso dosega niedna religija so koja so sum se sretnal ne
uspeala da me ubedit vo postoenje na visa sila,najcesto rabotite mi
licat na detski prikazni od koi so mozis da izvlecis dosta korisni
informacii,ali sepak se detski prikazni.
imam zabelezano deka adzija i evangelos se najtvrdokornite tragaci po dokazi za nepostoenjeto na gospod.po ne znam koj pat ke napisam,a se nadevam deka konecno ke sfatite deka NE SE DOKAZUVA NEPOSTOENJE NA NESTO TUKU SE DOKAZUVA POSTOENJETO NA NESTO.se nadevam deka konesno ke prestanite da se glupirate so to so barate takvi dokazi i deka ke se drzite na dokazite za gospodovoto postoenje. pozdrav..... |
||||
Понекогаш дури и за Фројд бананата е само банана
|
||||
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
dokazi???
mene mi treba razumen argument od ateist za da go sfatam zosto ne veruva vo Bog? ne veruvam deka covek so vera vo Bog bara dokaz od nekogo deka Bog postoi ili ne postoi zatoa sto toa ne se dokazuva niti obratno. dosega ne uspeav da ve sfatam vas ateistite, no toa e verojatno moj problem pozdrav Изменето од connected - 30.Септември.2007 во 16:56 |
||||
Carnation
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ne vervime poso nemame potreba da vervime(od nekoja si psiholoska gledna tocka)
|
||||
|
||||
connected
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
Carnation
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
slikava mozis slobodno da ja stavis vo podforum fotografija poso ovde ne i e mestoto,osobeno ne na temava
|
||||
|
||||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||||
connected
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
barem kaj teistite mozes da sretnes open-minded karakteri. kaj ateistite pak spored tebe Carnation ispagja kako da mozete da se programirate samite sebe i da gledate samo toa sto sakate, kako da ste "slepi" za toa sto ne vi odgovara. vas izbor, pocit za toa, no ne e vo mojata priroda |
||||
connected
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
tokmu toa sto go rekov vo prethodniot moj post, go gledate samo toa sto vi odgovara jas ne ja brisam, ako smeta i ako navistina ne i e ovde mestoto mozes slobodno da ja izbrises, gledam deka si moderator |
||||
Carnation
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
teisti open minded?I mean hello.jas sum roden vo pravoslavna familija i ako ne bev open minded nikogas nemase da se obidam da gledam na rabotite na poinakov nacin,jas stvarno ne mozam da ti go sfatam ova ravenstvo |
||||
|
||||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
slepi?!,...hahah,...se gleda koj e zaslepen tuka,..
|
||||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||||
Carnation
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ne sum moderator na veroispoved,a ne ni sakam da i se mesam na koleskata,a slikava ti e cista provokacija i navreda kon ateistitea za isti takvi raboti(sliki)pred nekoe vreme nastana opst haos na veroispoved,ali ne se sekiraj,razbrani ljugje sme nie ateistite,ke ti prostime |
||||
|
||||
connected
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
vidi Carnation ne mesaj babi i zabi. verata si nema nikakva vrska so religijata. kolku da znaes, jas pak izrasnav vo semejstvo kade Gospod bese samo poim. Pogolemi ateisti od moite doma nema, veruvam deka sum poveke open-minded od bilo koj ateist(ako postoi takov) |
||||
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ednash mislam rekov:
Podobro e da gi zatvorish ochite-svesen si,razumen deka nesakash da gledas neshto vo koe,ednostavno...... nesakash...prosto ne, i gotovo... otkolku da gi otvarash-i zjapash,a da ne gledas-nishto...kako slepiot... Изменето од mamma - 30.Септември.2007 во 18:18 |
||||
Carnation
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
vo slucajov ti mesas babi i zabi,se trudis da generaliziras odredeni raboti a ne zemas predvid mnogu drugi faktori. ili vo prevod,ne se site ateisti open minded,a isto taka ne site teisti open minded,ne se site ateisti nemoralni licnosti,a isto taka ne se i site teisti moralni licnosti,sfati deka tuka poedinecot igrat ogromna uloga.i sleden pat ne se obiduvaj da generaliziras,poso nekako ne ti ojt |
||||
|
||||
Внеси реплика | страница <1 910111213 30> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |