IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ЗОШТО СУМ АТЕИСТ?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ЗОШТО СУМ АТЕИСТ?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 30>
Автор
Порака
Carnation Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Ноември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 3499
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Carnation Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Септември.2007 во 16:47
jas sum ateist poso dosega niedna religija so koja so sum se sretnal ne uspeala da me ubedit vo postoenje na visa sila,najcesto rabotite mi licat na detski prikazni od koi so mozis da izvlecis dosta korisni informacii,ali sepak se detski prikazni.
imam zabelezano deka adzija i evangelos se najtvrdokornite tragaci po dokazi za nepostoenjeto na gospod.po ne znam koj pat ke napisam,a se nadevam deka konecno ke sfatite deka NE SE DOKAZUVA NEPOSTOENJE NA NESTO TUKU SE DOKAZUVA POSTOENJETO NA NESTO.se nadevam deka konesno ke prestanite da se glupirate so to so barate takvi dokazi i deka ke se drzite na dokazite za gospodovoto postoenje.
pozdrav.....
Понекогаш дури и за Фројд бананата е само банана
Кон врв
connected Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2007
Поени: 2787
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Септември.2007 во 16:55
dokazi???
mene mi treba razumen argument od ateist za da go sfatam zosto ne veruva vo Bog?
ne veruvam deka covek so vera vo Bog bara dokaz od nekogo deka Bog postoi ili ne postoi zatoa sto toa ne se dokazuva niti obratno.

dosega ne uspeav da ve sfatam vas ateistite, no toa e verojatno moj problem
pozdrav

Изменето од connected - 30.Септември.2007 во 16:56
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Carnation Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Септември.2007 во 16:58
ne vervime poso nemame potreba da vervime(od nekoja si psiholoska gledna tocka)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Септември.2007 во 17:01

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Carnation Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Септември.2007 во 17:03
slikava mozis slobodno da ja stavis vo podforum fotografija poso ovde ne i e mestoto,osobeno ne na temavaнамигнување
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Септември.2007 во 17:04
Originally posted by Carnation Carnation напиша:

jas sum ateist poso dosega niedna religija so koja so sum se sretnal ne uspeala da me ubedit vo postoenje na visa sila,najcesto rabotite mi licat na detski prikazni od koi so mozis da izvlecis dosta korisni informacii,ali sepak se detski prikazni.
imam zabelezano deka adzija i evangelos se najtvrdokornite tragaci po dokazi za nepostoenjeto na gospod.po ne znam koj pat ke napisam,a se nadevam deka konecno ke sfatite deka NE SE DOKAZUVA NEPOSTOENJE NA NESTO TUKU SE DOKAZUVA POSTOENJETO NA NESTO.se nadevam deka konesno ke prestanite da se glupirate so to so barate takvi dokazi i deka ke se drzite na dokazite za gospodovoto postoenje.
pozdrav.....
  a,be jas ushte prred dve godini im go vikam toa!,...i gledash kolku prestamale so glupostite,...toa mu doagja kako da te stavat pred sud,...i da dokazuvash deka si nevin za bilo shto,...na primer,...sudijata ke ti kaze,...aj ,sega dokazi mi deka nikoj ne si ubil do sega!,...ili pak,...ako ne mi dokazesh deka ne si opljachkal nekoja trafika,...ke se trtish u chumez,...dve godini,...pa,drugpat gledaj da mi dokazesh deka ne si go napravil toa,...shto ke mi tekne,...смеење
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Септември.2007 во 17:04

barem kaj teistite mozes da sretnes open-minded karakteri.
kaj ateistite pak spored tebe Carnation ispagja kako da mozete da se programirate samite sebe i da gledate samo toa sto sakate, kako da ste "slepi" za toa sto ne vi odgovara.

vas izbor, pocit za toa, no ne e vo mojata priroda
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Септември.2007 во 17:06

slikava mozis slobodno da ja stavis vo podforum fotografija poso ovde ne i e mestoto,osobeno ne na temavaнамигнување

tokmu toa sto go rekov vo prethodniot moj post, go gledate samo toa sto vi odgovara среќа

jas ne ja brisam, ako smeta i ako navistina ne i e ovde mestoto mozes slobodno da ja izbrises, gledam deka si moderator голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Carnation Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Септември.2007 во 17:06
Originally posted by connected connected напиша:

kaj ateistite pak spored tebe Carnation ispagja kako da mozete da se programirate samite sebe i da gledate samo toa sto sakate, kako da ste "slepi" za toa sto ne vi odgovara.

teisti open minded?I mean hello.jas sum roden vo pravoslavna familija i ako ne bev open minded nikogas nemase da se obidam da gledam na rabotite na poinakov nacin,jas stvarno ne mozam da ti go sfatam ova ravenstvo
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Септември.2007 во 17:07
slepi?!,...hahah,...se gleda koj e zaslepen tuka,..газење%20од%20смеење
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Carnation Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Септември.2007 во 17:08

tokmu toa sto go rekov vo prethodniot moj post, go gledate samo toa sto vi odgovara среќа

jas ne ja brisam, ako smeta i ako navistina ne i e ovde mestoto mozes slobodno da ja izbrises, gledam deka si moderator голема%20насмевка

ne sum moderator na veroispoved,a ne ni sakam da i se mesam na koleskata,a slikava ti e cista provokacija i navreda kon ateistiteнамигнувањеa za isti takvi raboti(sliki)pred nekoe vreme nastana opst haos na veroispoved,ali ne se sekiraj,razbrani ljugje sme nie ateistite,ke ti prostimeнамигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Септември.2007 во 17:09

teisti open minded?I mean hello.jas sum roden vo pravoslavna familija i ako ne bev open minded nikogas nemase da se obidam da gledam na rabotite na poinakov nacin,jas stvarno ne mozam da ti go sfatam ova ravenstvo

vidi Carnation ne mesaj babi i zabi.
verata si nema nikakva vrska so religijata.
kolku da znaes, jas pak izrasnav vo semejstvo kade Gospod bese samo poim. Pogolemi ateisti od moite doma nema, veruvam deka sum poveke open-minded od bilo koj ateist(ako postoi takov)
Кон врв
mamma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Јануари.2007
Поени: 9879
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Септември.2007 во 17:12
Ednash mislam rekov:
Podobro e da gi zatvorish ochite-svesen si,razumen deka nesakash da gledas neshto vo koe,ednostavno...... nesakash...prosto ne, i gotovo...
otkolku da gi otvarash-i zjapash,a da ne gledas-nishto...kako slepiot...

Изменето од mamma - 30.Септември.2007 во 18:18

Shot at 2007-06-30[/IMG]
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Carnation Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Септември.2007 во 17:12

vidi Carnation ne mesaj babi i zabi.
verata si nema nikakva vrska so religijata.
kolku da znaes, jas pak izrasnav vo semejstvo kade Gospod bese samo poim. Pogolemi ateisti od moite doma nema, veruvam deka sum poveke open-minded od bilo koj ateist(ako postoi takov)

vo slucajov ti mesas babi i zabi,se trudis da generaliziras odredeni raboti a ne zemas predvid mnogu drugi faktori.
ili vo prevod,ne se site ateisti open minded,a isto taka ne site teisti open minded,ne se site ateisti nemoralni licnosti,a isto taka ne se i site teisti moralni licnosti,sfati deka tuka poedinecot igrat ogromna uloga.i sleden pat ne se obiduvaj da generaliziras,poso nekako ne ti ojtнамигнување
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 30>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.