|
ЗОШТО СУМ АТЕИСТ? |
Внеси реплика | страница <1 678910 30> |
Автор | |||
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Точно ОК еве овие 7 странци нека стојат, нема многу вон тема, горе доле ок е во иднина коментар на темата во спротивно - едитирање |
|||
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
не сме киднати ... може и малку варијација на тема ... како е во песните ... за да биде песната поубава ... се прави модулација ... се помера за еден степен нагоре песната ... така нема ништо лошо ако се подзагубиме ... па пак ќе се вратиме на темата ... може ќе го најдеме решението ... |
|||
PARADISE MACEDONIA
|
|||
Ateist
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не ја свати поентата на моето прашање, и тоа како е он-топик. Барате од нас да ви дадеме доказ дека нешто не постои. Не оди така тоа. Секогаш принципот е „треба да се види доказ за постоење на нештата“ а јас за постоењето на бог не го гледам, ЗАТОА И НЕ ВЕРУВАМ. Колку и да се трудеше на една друга тема да докажуваш, не успеа да ме убедиш. Сите докази одеа во стилот, „не може човекот сам да настанал, ЕТЕ ДОКАЗ, МОРА ГОСПОД ДА ГО СТВОРИЛ. Не може планетите сами да настанале, ЕТЕ ДОКАЗ, МОРА ГОСПОД ДА ГИ НАПРАВИЛ. А погледни брате во самата библија уште во првата страница имаш толку нелогичност, да и мало дете ќе примети дека нешто не е в ред. Милион нелогичности околу времињата на постанокот на сите нешта, од планетите па до животинските видови. ЗАТОА НЕ ВЕРУВАМ. Ако почнам да ги образложувам едно по едно, тогаш веке ке се најдам оф-топик. |
|||
Ateist
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Е пријателе, пишува на многу места, само дали си прочитал, и дали сакаш да прочиташ е твоја работа. |
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Атеист, зошто си атеист? Имаш ли аргументи за Божјото непостоење или се работи за слепа вера? |
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
slepa vera....cccc
|
|||
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
i Savle ne veruvase ... no stana Pavle ... |
|||
PARADISE MACEDONIA
|
|||
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Znam samo deka veruvam vo sebe i vo svojot
razum,deka nikoj shto ne go gledam ne mi pomaga vo odlukite,postapkite i se ona shto go pravam-zatoa!! |
|||
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
verata ne e logicna mamma, zatoa e nelogicno da gi sporeduvas tie dve raboti(razumot i verata). verata e poveke cuvstvo ili dar od duhot bozji. |
|||
Izzi
Сениор BRAINIAC Регистриран: 18.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4475 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Убаво,јасно кажано
|
|||
|
|||
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Verata ne e logicna? A cija vera toa? Ako ne naogam logika vo ona sto go veruvam bogami odamna ke bev ateist Ti na slepo si veruvas? |
|||
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
khaleefah, izgleda jas i ti razlicno go tolkuvame terminot "logicnost". poentata mi bese deka ne treba da se mesaat razumot so verata, bidejki toa cesto vodi kon apsurd. e sega ne se site kako tebe, jas mojata vera ja dozivuvam poveke potsvesno otkolku "razumno" kako tebe. toa e moe subjektivno doziuvanje, i mojot sovet kon mamma bese licen moj stav otkolku prepisuvanje na tugji mislenja pozdrav |
|||
Ateist
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Очигледно не читаш што пишувам, од толкава самобендисаност се читаш само себеси. Да е до тебе би ги стрелал сите кои не припаѓаат на твојата вера или атести. BTW која беше твојата вера (да не речам секта)? НЕМАМ АРГУМЕНТИ НИТУ ЗА ПОСТОЕЊЕТО НИТУ ЗА НЕПОСТОЕЊЕТО НА БОГ. ЗАТОА НЕ ВЕРУВАМ А кога зборуваме за слепа верба, ти си оној кој на слепо верува, немаш доказ а слепо веруваш. Изменето од Ateist - 28.Септември.2007 во 16:10 |
|||
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
здраво друштво ... драго ми е што темава оди напред ... веројатно ќе има и резултати ... ако не седиме забарикадирани и едните и другите ... сепак ние сме во еден добро уреден систем ... универзум ... мултиверзум ... потполно ги разбирам и едните и другите ... на моменти сум теист ... на моменти атеист ... но едно е сигурно ... ние како луѓе го ДОЖИВУВАМЕ светот ... сакале или не ... веровале или не ... многу работи не бунат ... но тоа е нормално ... не е ништо страшно ... за да се разберат некои работи ... треба нови работи да ги прифатиме ... а некои да ги исфрлиме ... што е многу тешко ... еве на пример ... времето не постои ... ама сега како тоа да го прифатиме ... 1. едни ќе го сторат тоа затоа што до тоа стигнале ... 2. други ќе го сторат тоа затоа што некој тоа им го кажал ... и му веруваат 3. некој ќе знае дека е така ... ама нема да го прифати 4. некој нема да знае ... а и нема да го прифаќа ВРЕМЕТО НЕ ПОСТОИ !!! ЗА НЕКОГО !!! Инаку ако ги вклучиме сите наши пет сетила ... плус и шестото чуло ... што ќе видиме 0 - точка 1 - линија 2 - ливада 3 - авион на небото . . . . . . Е каде сме сега ... кој Е, тој што Е ... дали е тамо ТОЈ ШТО СУМ !!!???!!! |
|||
PARADISE MACEDONIA
|
|||
Внеси реплика | страница <1 678910 30> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |