IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Што мислите која е целта на нашето постоење?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Што мислите која е целта на нашето постоење?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 25>
Автор
Порака
becenevem Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Септември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 2108
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај becenevem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2007 во 21:01
Celta na naseto postoenje e ljubovta.
lugjeto postojat blagodarenie na ljubovta.
misijata na `Zemjata` e da dava uslovi ljubovta da se primeni, vo sprotivno lugjeto ako ne se potrudat da ja ispolnat celta na svoeto postoenje, eden ubav den ke krene race od nas i prietno. Sreka nasa ili nesreka e sto Toj sto upravuva so ova ima golemo trpenie i sekogas ni dava uste po edna sansa. Sansi koj znae kolku pominale i kolku ostanale, sto ke bode samo od lugjeto zavisi. Ako ima ljubov ke ima zivot, a ako nema ljubov nema niedna pricina `Zemjata` da ja prodolzi svojata misija.
Кон врв
becenevem Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Поени: 2108
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај becenevem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2007 во 21:10
Da se razvie Ljubovta, nisto drugo, ednostavno e. Koj ova ne saka da go prifati nema ni da go svati.
Кон врв
connected Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2007
Поени: 2787
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2007 во 21:14
kolku i da si pameten, prosetan, nacitan, popularen, bogat.....ma kakov bil, ne si celosen bez ljubov. љубов
Кон врв
Анжелика Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Мај.2006
Поени: 147
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анжелика Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Септември.2007 во 02:23
целта е да се дознае целта.
..........
Кон врв
sp_dori Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Октомври.2007
Поени: 1542
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sp_dori Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Октомври.2007 во 20:24
“ Жив си и живеј за да бидеш она што си.
  Живеј за да ја достигнеш целта,
живеј за да ја осознаеш суштината на своето постоење.
  Живеј за да бидеш човек. “
Се што било поминало и се што ќе биде ќе помине !!!
Кон врв
cecka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Февруари.2006
Локација: Macedonia
Поени: 4011
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај cecka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Октомври.2007 во 21:46
sekoj den koga ke se razbudam, si velam...fala ti boze sto mi go podaruvas i ovoj den....
celta.... sekoj razlicno si ja tolkuva, za mene celta na moeto postoenje e da ja prenesam ljubovta i pozitivnata energija kon moite najbliski....da gi gledam plodovite na mojata ljubov kako stanuvaat luge... kolku sto mozam poveke da im go zasadam semeto na vistinskite vrednosti... da uzuvam vo ona sto sum go postignala so naporen trud...
covek uci dodeka e ziv-OD MENE
Кон врв
bojana_x Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Октомври.2007
Поени: 1
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bojana_x Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Октомври.2007 во 22:25
Pametno kazano te poddrzuvam
b.s.
Кон врв
ekaterina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Октомври.2007
Поени: 450
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekaterina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Октомври.2007 во 23:39
Originally posted by becenevem becenevem напиша:

misijata na `Zemjata` e da dava uslovi ljubovta da se primeni, vo sprotivno lugjeto ako ne se potrudat da ja ispolnat celta na svoeto postoenje, eden ubav den ke krene race od nas i prietno. Sreka nasa ili nesreka e sto Toj sto upravuva so ova ima golemo trpenie i sekogas ni dava uste po edna sansa. Sansi koj znae kolku pominale i kolku ostanale, sto ke bode samo od lugjeto zavisi. Ako ima ljubov ke ima zivot, a ako nema ljubov nema niedna pricina `Zemjata` da ja prodolzi svojata misija.

bas taka bidejki za bilo koe dejstvo treba dvigatel, za nego pak zelba , a zad se volja- ljubov za da se dvizat rabotite vo pozitivna nasoka.
people are strange
Кон врв
sp_dori Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Октомври.2007
Поени: 1542
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sp_dori Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Октомври.2007 во 23:41
...да си имаме на знаење дека сепак сме некој и значиме нешто   штом веќе постоиме на овој свет....
Се што било поминало и се што ќе биде ќе помине !!!
Кон врв
krin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Октомври.2007
Поени: 148
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај krin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Октомври.2007 во 23:46
Originally posted by ekaterina ekaterina напиша:

Originally posted by becenevem becenevem напиша:

bas taka bidejki za bilo koe dejstvo treba dvigatel, za nego pak zelba , a zad se volja- ljubov za da se dvizat rabotite vo pozitivna nasoka.

VO POTPOLNOST SE SLOZUVAM LLLLLLJUBOVTA E EDINSTVEN DVIGATEL NA SE VO ZIVOTOT BEZ NEZ E SE NISTO.
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2007 во 23:18
...КОЛКУ СТЕ МАТЕРИЈАЛИСТИ...!!!!!САМО САКАТЕ ДА СОЗДАВАТЕ И...ДА СЕ ПАМЕТИТЕ ПО НЕШТО...ЈАС БАРЕМ ТАКА СФАТИВ....!!!!
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
chuchuliga Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Мај.2006
Поени: 893
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај chuchuliga Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2007 во 23:24
постоењето...намигнување
Кон врв
speed Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Март.2007
Поени: 803
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај speed Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2007 во 23:54
NIE POSTOIME ZA D AJ PRODOLZIME EVOLUICIJATA KOJA SO E ZAPOCNATA OD MNOGU ODAMNA....I TRAE I PRODOLZUVA SE  PONATAMU I PONATAMU ........

speed
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Октомври.2007 во 00:04
...ДО КОНЕЧНИОТ КРАЈ!!!
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 25>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.