|
Бугари во Македонија |
Внеси реплика | страница <1 2425262728 29> |
Автор | |||
Izzi
Сениор BRAINIAC Регистриран: 18.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4475 |
Испратена: 26.Септември.2007 во 14:57 | ||
Сакаш да кажеш ПРОПАГАНДАТА НА БГ ИЗГЛЕЖДА ДА Е КАТО НАПАДЕНИЕ К(и тоа глупиот знак што го неам на тастатура)М МК.
Нели е така?
|
|||
|
|||
m__g__
Сениор Регистриран: 22.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 591 |
Испратена: 26.Септември.2007 во 15:00 | ||
не ме мисли мене - аз мога и сам
рекох си го баш как си саках |
|||
Izzi
Сениор BRAINIAC Регистриран: 18.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4475 |
Испратена: 26.Септември.2007 во 15:04 | ||
А извини,само сакав да те поправам
|
|||
|
|||
m__g__
Сениор Регистриран: 22.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 591 |
Испратена: 26.Септември.2007 во 15:06 | ||
а добро
би велком |
|||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Испратена: 26.Септември.2007 во 15:08 | ||
Филип и неговиот син го распространиле Македонскиот народ од Алпите преку Карпатите до Индија и назадо од Вавилон па до Александрија не се секирај си знаеме ние кои се славите(венетите и пеоните) |
|||
bg_girl
Нов член Регистриран: 26.Септември.2007 Локација: Bulgaria Статус: Офлајн Поени: 3 |
Испратена: 26.Септември.2007 во 15:36 | ||
I az syjalqvam ako izglejda taka.Az ne iskam nikogo da napadam o6te po-malko pak makedoncite.Znam,4e sa mn gotini hora,za6toto imah vazmojnosta da kontaktuvam s tqh.Bylgarite ni drazni edno-izkrivqvaneto na istoriqta i otkritoto prisvoqvane na istori4eski danni ot bylgarskata istoriq za makedonskata!
|
|||
ABVG
Нов член Регистриран: 25.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7 |
Испратена: 26.Септември.2007 во 15:48 | ||
Nali za tebe govorim i tvoite predci i za predcite na denesnite makedonci.I ne se sekiram ne beri griza:) |
|||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Испратена: 26.Септември.2007 во 15:55 | ||
Па точно ова се предците на денешните Македонци - славите(венетите,пеонците и бригите) знам дека не се секираш ама да се нашалиме малку |
|||
ABVG
Испратена: 26.Септември.2007 во 15:57 | ||
E shtom e taka podrezdaj falangite i napred kam Vavilon:)
|
|||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Испратена: 26.Септември.2007 во 16:03 | ||
Фалангата веке е у Вавилон
|
|||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Испратена: 26.Септември.2007 во 16:17 | ||
Их тоа ја кога би го пишувал вака би било
Четништво је своју оштрицу окренуло како где: у Херцеговини против Турака, у Македонији против Турака, туркофилских Шиптара и Македонских четника ВМРО. Титоизам замењује реч "четник" Македонском речју "комита". Постао је српски учитељ у Тетову (западна Македонија је и данас етнички српска, уколико је словенска, као што је источна Македонија и данас етнички Македонска). Имао је више сукоба са њима и заједно са војводама Глигором Соколовићем из околине Прилепа, Тренком Тујановићем, Јосифом и Михаилом из Брода, Долгачем, Василијем Трбићем и Ценом Марковићем очистио је десну обалу Вардара од Македонских чета или ВМРОа. Треба знати да су ове борбе биле страшне, на нож. Да је годишње гинуло у Македонији по две хиљаде х, х или х четника. (Македонски четници су исто тако били велики јунаци). Дамњан Грујев, ,Македонски четник, један од оснивача ВМРО-а Одмах је отишао у четничку мајку - гору. Створио је чету и заробио чувеног Македонског војводу Дамњана Грујева и поклонио му живот. Србин је из Македоније из једног села код Прилепа. У младости је био Македонац али када је Македонски устанак сломљен 1903. PS: "Македонски устанак сломљен 1903" = Илинденското востание (Илинденско востание во 1903 година) А замисли Грците да го пишуваат како би било,абе моќ на комуникација |
|||
ABVG
Испратена: 26.Септември.2007 во 16:26 | ||
Da no za zal drug go pisuval:)
|
|||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Испратена: 26.Септември.2007 во 16:27 | ||
ПА се некој друг пишува пропаганди за Македонија не ми е јасно дали толкав трн у око сме ние Македонците што конечно своја независна држава и нација имаме
|
|||
ABVG
Испратена: 26.Септември.2007 во 16:29 | ||
Edva li trn po skoro mikroskopicna prasinka:)
|
|||
Внеси реплика | страница <1 2425262728 29> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |