|
Очи што урочуваат |
Внеси реплика | страница <1234 9> |
Автор | |
joki
Сениор Регистриран: 28.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 2548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
бојата не игра улога...иако најурочувачки се сметаат зелените...јас мислам само дека силата со која е кажана односно замислена клетвата е пресудна...зависта е најчеста причина
|
|
kandid
Сениор Регистриран: 26.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ja imam zeleni toci i odgovorno tvrdam deka nikoj do sea ne me tuzel za urocuvanje
|
|
I posle mene-POTOP!!!
|
|
blue
Сениор Регистриран: 17.Октомври.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 5922 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
plavite oci urocuvaat...jas taka znam...
inaku ocite sto sekojdnevno gi gledam po nekolku casa se plavi...i pojma nemam dali sum urocena...kako da otkrijam
|
|
misterious
Нов член Регистриран: 24.Септември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 26 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ау да мене нешто што најмногу ме плаши кај човек е страшен поглед. Ама мислам дека и јас некогаш имам таква "моќ" зошто многу често ми се случува кога гледам куче на пат кај што префрла улица ОБАВЕЗНО мора да го чукнат. Затоа во последно време го тргам погледот пред да се случи нешто непосакувано |
|
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Наивно е да се мисли дека луѓе со плави или незнам какво очи урочуваат.
Но ова суеверие се вкоренило па затоа на мало бебе обавезно му облекуваат нешто наопаку или му врзуваат амајлија со сино окце, па кога лошиот поглед ќе бил упатен кон бебето, злото наместо во бебето да отишло во амајлијата Ова е ептееен селски и затуцано. |
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
iako mnogu ne veruvam vo ova ... no mislam deka ima ludje koi mozat da urochuvaat ... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
nemo84
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Young Modern Регистриран: 24.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 500 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Првпат читам за вакво нешто. Не ми се верува...значи што се нема на светов.
|
|
|
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
najverovatno e sugestivnosta vo prasanje ... ima ludje koi na mnogu lesen nachin moze da deluvaat na onie koi se otvoreni kon toa ... dodeka nekoj skeptichen tesko moze da se urochi ... na primer bitolchani moze ... zatoa sto glavna odlika im e VERUVANJETO ... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
JASE_SMILEY
Нов член Регистриран: 07.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 6 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Definitivno se soglasuvam.
Pazete sto mi se sluci denes : odam kaj baba mi na gosti i ete ja za belja "vesterkata' (komsivkata) na baba, taa stom me vidi odma me zaboluva glava, i nie odma protiv urok (ne deka znaeme kako idat tie raboti ama aj) megju sebe si kazavme (jas, mama i baba) da i se vrati se sto misli loso.....................I ZNAETE STO SE SLUCI? .... DOBLIZUVAJKJI SE DO NAS... SE SOPNA!!! ....I PADNA KAKO KRUSA PRED NAS!!!!!!! I AJ POSLE NE POSTOELO ACILI-BACILI-BU ?! Изменето од JASE_SMILEY - 07.Октомври.2007 во 02:18 |
|
Jase-Smiley_THE ANSWER
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Неверојатно но вистинито!Верувам во-очи што,,пресекуваат",и тоа како...! |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da te presece nekoj so pogled ne znaci deka urocuva
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..ШТО ЗНАЧИ ДА ТЕ ...,,УРОЧИ"...?
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
bluebell
Сениор the craziest Регистриран: 14.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 8041 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pu, pu da ne te fati urok!
|
|
always look on the bright side of the life!
|
|
NiNa1
Сениор Love and peace Регистриран: 07.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 13795 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
NE VERUVAM U BAJA4KI
|
|
Внеси реплика | страница <1234 9> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |