|
ПЕСНАРИЦА НА МАКЕДОНСКИ НАРОДНИ ПЕСНИ |
Внеси реплика | страница <1 89101112 30> |
Автор | |
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Давај ме мила мамо, давај ме
Давај ме мила мамо, давај ме за тоа мила мамо циганче аман, аман мила мамо тоа циганче. Устата му е мамо кутивче забите му се мамо бисери аман, аман мила мамо заби бисери. Куќата му е мамо колиба за мене мила мамо палата аман, аман мила мамо за мене палата. Умирам мила мамо загинвам за тоа мила мамо циганче аман, аман мила мамо ноќе галабче. |
|
m__g__
Сениор Регистриран: 22.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 591 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Назад, назад, моме Калино
Назад, назад, моме Калино не мой да одиш подир мен, че у назе има гора висока не ке можеш да я преминеш че у назе има гора висока не ке можеш да я преминеш Ке се престорам на сокол пиле и пак при тебе ке дойдам, Гора ке прелитам, пак при тебе ке дойдам вечно твоя ке бида Гора ке прелитам, пак при тебе ке дойдам вечно твоя ке бида Назад, назад, моме Калино не мой да одиш подир мен, че у назе има река длибока не ке можеш да я препливаш че у назе има река длибока не ке можеш да я препливаш Ке се престорам на риба мрена и пак при тебе ке дойдам, река ке препливам,пак при тебе ке дойдам, вечно твоя ке бида река ке препливам,пак при тебе ке дойдам, вечно твоя ке бида Назад, назад, моме Калино не мой да одиш подир мен, че у назе има хубава жена и две три дребни дечиня че у назе има хубава жена и две три дребни дечиня Ке се престорам на църна чума и пак при тебе ке дойдам, жена ке уморам дечиня ке гледам вечно твоя ке бида жена ке уморам дечиня ке гледам вечно твоя ке бида. |
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јано Јанке Кумановке
Јано Јанке Кумановке запали ме изгоре ме [2х] Рефрен: Јано Јанке мори Кумановке леле Јано Јанке мори ти душманке. Направи ме суво дрво мори суво дрво јаворово. [2х] Рефрен Запали ме изгоре ме мори с`с твоите црни очи. [2х] Рефрен С`с твоите црни очи мори с`с твоите гајтан веѓи. [2х] Рефрен Изменето од Boogie - 08.Мај.2007 во 10:23 |
|
anko
Нов член Регистриран: 25.Март.2006 Локација: Australia Статус: Офлајн Поени: 6 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dali nekoj znae nekoja WEB stranica so makedonski tekstovi od ponovi narodni pesni. jas znam edna , ama tamu poveketo se stari izvorni pesni. Mi mtreba psnata " Temni noki vo mojava dusa" od Blagica Pavlovska
Blagodaram |
|
wila
Сениор Регистриран: 19.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 85 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.................ima uste dva-tri dela za da bide cela....
|
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ke go stavime tekstot na taa pesna ... ti posakuvam prijaten i uspesen den ... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
basarot
Нов член Регистриран: 26.Септември.2007 Локација: Australia Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zdravo na site... mi tekna pesnava od memorija pred edno 10-15 god.. crna se cuma zadade.... da ne gi ima nekoj zborovite i akordi ili slicno(harmonija, noti itn)?????
|
|
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mene mnogu mi se dopagja "Shekerna" (ti kalesho neverna),
omilena pesna od detstvoto ako ja ima nekoj neka napise lyrics, pls pozdrav |
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ke treba da se preraboti cela tema ... sekade da se stavi i harmonijata ... ponovite pesni kako sto se od Blagica Pavlovska ... koja pogore bese barana ne uspeav da ja najdam ... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
milord
Нов член Регистриран: 17.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 9 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
imam edno prašanje vo vrska so ovaa pesna... znam deka ima ušte edna verzija na pesnava i taa verzija počesto se pee vo makedonija... ne e tolku tažna i tragična kako ovaa. znae li nekoj kako odi tekstot na drugata verzija? |
|
Law_zg
Нов член Регистриран: 28.Ноември.2007 Локација: Croatia Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pozdrav svima iz Zagreba. Zanimalo bi me ako mi netko od vas može pomoći prevesti ovu pjesmu. Ne znam prevesti 1 i 3 strofu pjesme. Inače mi se jako svidjaju vaše narodne pjesme pa sam naletio na ovaj forum pa sam odlučio tu potražiti pomoć. Hvala |
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zdravo Law_zg ... drago mi e sto ti se dopadja makedonskata muzika ... toa serbes najverovatno te itenresira sto znachi ... toa e nekoj turski zbor ... ke se zainteresiram da vidam sto znachi ... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
EmIIIjA
Сениор Регистриран: 05.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas mislam deka e samo ovaa
|
|
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Boogie дај жити се најди текстот на ТЕШКА БЕШЕ НАШАТА РАЗДЕЛБА некако не го разбирам добро многу ми е тивка снимката изгледа
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
Внеси реплика | страница <1 89101112 30> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |