|
Школа за класична гитара |
Внеси реплика | страница <1 23456 12> |
Автор | |
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
монте кристо
Сениор THERE CAN BE ONLY ONE Регистриран: 26.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6869 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
marcus antonius _ sviram gitara braaat , po tablaturi imam svireno ama kazi mi za notive kako odat , malku pojasnuvanje koja nota e najdolna za da imam orientacija iiiiiiii daj nekoe flamenko da naucam da ja impresioniram , kao pako de lusia ama ne mnogu vivo
|
|
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zdravo bratu ... bas mi e milo sto sviris gitara ... i deka imas uceno po tablaturi ... no ova sepak e klasika ... najdolna nota e E ... no ima kompozicii kade namerno se spusta kako D ... bidejki se noti za klasicna gitara ... onie kompozicii koi se za na drug instrument ... na primer za klavir ... bidejki gitarata go nema toj raspon od oktavi ... napravena e transkripcija istoto delo da e na gitara ... drugo ... obavezno se zema malo stolche ... i levata noga se podiga na nesto ... moze i na tegla ... ima na notite vneseno i dodatni raboti ... 1. na koj prag se sviri toj del ... ako ima VII znaci na sedmiot prag ... 2. daden e prstometot na levata raka ... 1 - pokazalecot 2 - sredniot prst 3 - domaliot prst 4 - maliot prst palecot na levata raka treba ubavo da se potpri na drugata strana na vratot na gitarata ... 3. dadeno e arpedjoto na desnata raka ... tuka ne se sviri so perce ... tuku se pustaat nokti i se doteruvaat kako da se perce ... (pokasno koga ke go stavam materijalot ke stavam sliki kako toa izbleda) Vazno... pri klasicna gitara maliot prst ne igra nikakva uloga ... na notite: p - e palecot ... toj ja drzi bas linijata ... toa se 4,5 i 6-ta zica i - e pokazalec na desnata raka m - toa e sredniot prst a - e domaliot prst 4. desnata raka e sekogas poteskotija za svirenje na klasicna muzika ... treba da raboti kako motor ... dodeka levata raka polesno se sovladuva ... a treba normalno vezbanje zaradi vadenje na chist zvuk... pozdrav .... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
inaku stimot na gitarata se znae ... 6. ta zica E 5. A 4. D 3. G 2. H 1. E |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
монте кристо
Сениор THERE CAN BE ONLY ONE Регистриран: 26.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6869 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ti blagodaram antonio , me interesirase legendata bas ke probam posle , kako ide od prilika , veke gi simnav site notni zapisi vo posebna papka , uste metronom mi fali , imam ubav stagg ja zedov 100 eur od bugarija pred 3-4 god. kombinacija so izlez za vo pojacalo ganc nova ja kupiv , bas ke probam posle
|
|
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
brat ... da gi krenam site kompozicii ... posle toa ke sorabotuvame ... vo medjuvreme ... osvezi go znenjeto na notite ... za da mozes lesno i brzo da gi citas ... a i ne e loso da gi osvezis i skalite ... akordite ... inaku ova se mnogu poznati kompozicii ... ke probam da gi stavam da moze da se pravi download ... ama otom potom ... vazno e da ima drugaruvanje ... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
Внеси реплика | страница <1 23456 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |