|
Индивидуи на изминатите 2 милениуми |
Внеси реплика | страница <1 6768697071 217> |
Автор | |
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mustafa Kemal Atatürk (1881 – 1938) Kemal e poznato deka eden period od negoviot zivot bil vo Bitola ... se zasakal so edna devojka tocno se znae vo koja kuka ziveela ... se zasakale ... ama tatkoto za da ne se zemi kerkata so Kemal ... ja odnel vo Lerin ... tamo imal isto kuka ... i kerkata ja omazil za momokot ... za ova ke se snima film ... inaku bitolchanki se poznati po ubavinata ... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
spored mene, Kemal e nesto najdobro sto se ima sluceno vo istorijata na Turcija
a prikaznata za Bitolcankata koja ja sakal ja imam slusnato i jas mozebi ima vistina vo ova |
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vistina e ... bidejki za da gi spreci tatko mu ja omazil za momokot ... i mu dal imot vo Lerin ... inaku kukata se naodja nasproti hotelot Epinal ... toa se Romeo i Julija na balkanot ... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
RICARDO ELIEZER NEFTALI' REYES BASOALTO...uuuffffff.....ILI....kratko:
PABLO NERUDA...chileanski poet,prijatel na Lorca,dobitnik na nobelova nagrada za literatura..ne deka neshto mi e mnogu omilen no mi se dopadja ovaa pesna: Don't go far off... Don't go far off, not even for a day, because- because -- I don't know how to say it: a day is long and I will be waiting for you, as in an empty station when the trains are parked off somewhere else, asleep. Don't leave me, even for an hour, because then the little drops of anguish will all run together, the smoke that roams looking for a home will drift into me, choking my lost heart. Oh, may your silhouette never dissolve on the beach; may your eyelids never flutter into the empty distance. Don't leave me for a second, my dearest, because in that moment you'll have gone so far I'll wander mazily over all the earth, asking, Will you come back? Will you leave me here, dying? Изменето од mamma - 22.Септември.2007 во 01:27 |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Shanel 5
Изменето од anakin - 03.Февруари.2009 во 00:16 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
NISTO !!!
|
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
KATERINA BLAZEVSKA citat vo slobodna forma : " ne mozev da prifatam da bidam 4 godini vmrovka a slednite 4 godini komunjara i si zaminav...: novinarka koja spored mene e dosta objektivna, sekogas kritikuva, pozitivno ili negativno bez razlika koj e koj i od kade e. |
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
GORAN MILIC nekogasen glaven urednik na prviot nezavisen TV Dnevnik YUTEL, cija parola bese YUTEL se gleda, se slusa i se kazuva organizator na koncertot vo Saraevo, YUTEL ZA MIR koj vo naruseni nacionalisticki odnosi uspea da gi sobere i peacite i narodot i da pokaze deka se uste ima lugje koi se lugje. Novinar so visoka profesionalnost, konstruktivnost, golem filantrop , denes raboti vo HRT kade ima svoja dokumentarna emisija " "Odime vo Amerika", .... |
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
....
Изменето од mamma - 02.Декември.2007 во 19:47 |
|
NiNa1
Сениор Love and peace Регистриран: 07.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 13795 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ok maama
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
za legendata na Romeo i Julija ... Vo Verona imalo dve familii koi ne se trpele ... no se zasakale nivnite deca ... inace se znae kade e kukata na Julija ... i ima taze betoniran balkon ... kade navodno izleguvala ... koga Romeo ke ja vikal ... a vo dvorot ima kip na Julija ... i mazite se slikaat kako ja fakaat gradata ... ednata poveke bese svetnata ... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
abu al zarkawi
Сениор Регистриран: 27.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 5 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a kaj pak ti mori nindzo znaes za romeo i julija?
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Phoebe
Изменето од anakin - 03.Февруари.2009 во 00:17 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
dobra vecher anakin .... stvarno e tipka ... po bitolski se vika prckalo ... pisi me i mene vo klubot na nejzini obozaveteli ... samo da ne mi zameris ... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
Внеси реплика | страница <1 6768697071 217> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |