|
Си ја познаваме ли сопствената историја? |
Внеси реплика | страница 123> |
Автор | |
Nikolinka
Група Регистриран: 24.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 35 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 31.Август.2007 во 21:59 |
Ако не си ја познаваш сопствената историја не се познаваш ни себеси,секогаш ќе луташ низ времето и никогаш нема да знаеш каде си, кој си и во кое време живееш. Ке одиш по работ на линијата и на крај несознанието ќе те избрише од општеството.
|
|
Лазиќ
|
|
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Za da ja poznavas Istorijata, predhodno treba dobro da se snavogjas vo geogravskite prostori no i na topogravskite karti. Samo tie si ja poznavaat svojata istorija, no i tugjata. Vo tebe ne se somnevam.
popaj, ne gi ostava moreto, brodot i luleto. Soglasno situacijata moze samo da go smeni K/Z, soglasno propisite i toa na sekoj 15 i 1. |
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
Trilili
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Mr.Bodycheck Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 1780 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
za da ja znaes istorijata bi trebalo da zivees......vo istorijata
|
|
Izzi
Сениор BRAINIAC Регистриран: 18.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4475 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ние си ја знеме историјата иако многу народи ни ја оспоруваат
|
|
|
|
wila
Сениор Регистриран: 19.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 85 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas odlicno a za drugite ic ne mi e gajle
|
|
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Голем срам е за секој народ да не си ја познава сопствената историја. Тоа е исти како сам да не се познава. |
|
|
|
a-teist
Нов член Регистриран: 04.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
so e toa? |
|
finally the right decision
|
|
MORNAR74
Група Регистриран: 07.Септември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 32 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да,
|
|
,,VENE VIDI VICI,,
|
|
orlov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
тешко на тој народ кој не си ја познава сопствената ИСТОРИЈА, тоа е како да не се познава самиот себе.
Изменето од Boogie - 29.Септември.2007 во 13:22 |
|
|
|
OLUJA
Група Регистриран: 17.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 20 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ДОСТА ДОБРО.
|
|
,,AB OVO,,
|
|
мало дете
Сениор Регистриран: 18.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 106 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Срамота е да не си ја познаваме нашата историја
|
|
Мало дете
|
|
orlov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Za da ja poznavas Istorijata, predhodno treba dobro
da se snavogjas vo geogravskite prostori no i na topogravskite karti.
Samo tie si ja poznavaat svojata istorija, no i tugjata. Vo tebe ne se
somnevam.
popaj, ne gi ostava moreto, brodot i luleto. Soglasno situacijata moze samo da go smeni K/Z, soglasno propisite i toa na sekoj 15 i 1. |
|
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Колку си ја познаваме својата и туѓата историја е навистина дискутабилно прашање. Колку сакаме вистински да ја знаеме вистината за нашата историја или полесно ни е да веруваме во митови и легенди?! Смее ли воопшто пак да се срушат митовите и легендите? Многу често сме сведоци на написи, сознанија кои некако бегло ги прелистуваме и не ги читаме од причини само нам познати. Деновиве онака бегло поминаа интересни написи во Дневник кој ако внимателно се прочитаат ќе се роди сомнеж во нивната вистинитост но по малкусомнеж и во вистинитоста на она кое некако како да не се кажува, односно како да не треба да се кажува. Како е правилно, да се каже вистината колку да е таа болна или да се остави доколку ’’вистината е вистина’’ да се остави да ја покрие прашината и за неа многу да не се зборува?! Дилема
Загинувањето на Питу енигма За Илинденскиот мит Изменето од mamamd - 05.Август.2009 во 08:07 |
|
Каснакоски
Сениор Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тоа е генерално прашање. Во секоја национална историја има митови. А во некои истории митовите се премногу. |
|
Внеси реплика | страница 123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |