IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - КОЈА РЕЛИГИЈА Е ВИСТИНСКА?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

КОЈА РЕЛИГИЈА Е ВИСТИНСКА?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 55>
Автор
Порака
goor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Статус: Офлајн
Поени: 844
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Септември.2007 во 12:20
Originally posted by Miralem1 Miralem1 напиша:

Originally posted by marco_antony marco_antony напиша:

Eve eden slucaj,kako Islamot se sirel i kako svedocele drugite i zosto svedocele deka Islamot e Vistinskata religija.Praviot pat.Patot na PRAVDATA.

Alija r.a e eden od Halifite (drugarite na Resulullah salallahu alejhi we sellem). Za vreme na negoviot Halifet,znaci,za vreme koga toj bil na VLAST patoval nekade so svojot sin Hasan,koga patem go zagubil stitot. (Pazi,bil VLADAR,znaci,PRETSEDATEL vo toa vreme,za toj narod) Posto si go sakal svojot stit,resil da se vrati nazad i da go bara,koga go zabelezal kaj nekoj Evrein. Mu rekol deka stitot e moj i deka sakam da mi go vratis nazad. Ovoj,Evrein ko Evrein,ne go dava,tvrdi deka e negov.
Alija mu veli deka ako ne mu go dade ke go tuzi. (Pazi,PRETSEDATEL E go dava na sud... kakva e denesnata vlast,preku nok spieesti ke te ubijat ako im smetas)..... megjutoa Evreinot ne popusta nikako.

I taka otisle na sud (a sudijata e covek Alijin r.a posto vlasta e negova)....
koga go prasal sudijata na Alija r.a (Halifata,presednikot)sto e problemot,Ovoj vika deka Stitot e negov i deka treba da mu se vrati.
Go prasuva Evreinot,ovoj vika deka e negov i deka ne go vrakja.

Povtorno go prasal Alija,dali ima svedok deka stitot e negov. Alija vika deka ima,toa e negoviot sin.
Sudijata vika deka svedok vo korist na svojot Tatko,NE SE PRIFAKJA.... I donesuva odluka deka (posto nema svedoci) stitot pripagja na Evreinot.
SUDI PROTIV VLADAROT !!!! Evreinot svesen deka stitot navistina mu pripagja na Alija r.a mu go vrakja vo Istiot moment i svedoci deka Islamot e Vistinskiot pat. Na sto Alija r.a mu odgovara: Ako e taka,zadrzi go !

Toa e PRAVDA !

knigata KALES ANGA e uste eden primer za toa kako se risel islamot.....
krstonosnite vojni se prekrasen primer za sirenjeto na hristijanstvoto,i palenjeto na vesterkite....
намигнување

end off days 15...14...13....
Кон врв
Miralem1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2007
Поени: 1548
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Септември.2007 во 12:42
Originally posted by goor goor напиша:

Originally posted by Miralem1 Miralem1 напиша:

Eve eden slucaj,kako Islamot se sirel i kako svedocele drugite i zosto svedocele deka Islamot e Vistinskata religija.Praviot pat.Patot na PRAVDATA.

Alija r.a e eden od Halifite (drugarite na Resulullah salallahu alejhi we sellem). Za vreme na negoviot Halifet,znaci,za vreme koga toj bil na VLAST patoval nekade so svojot sin Hasan,koga patem go zagubil stitot. (Pazi,bil VLADAR,znaci,PRETSEDATEL vo toa vreme,za toj narod) Posto si go sakal svojot stit,resil da se vrati nazad i da go bara,koga go zabelezal kaj nekoj Evrein. Mu rekol deka stitot e moj i deka sakam da mi go vratis nazad. Ovoj,Evrein ko Evrein,ne go dava,tvrdi deka e negov.
Alija mu veli deka ako ne mu go dade ke go tuzi. (Pazi,PRETSEDATEL E go dava na sud... kakva e denesnata vlast,preku nok spieesti ke te ubijat ako im smetas)..... megjutoa Evreinot ne popusta nikako.

I taka otisle na sud (a sudijata e covek Alijin r.a posto vlasta e negova)....
koga go prasal sudijata na Alija r.a (Halifata,presednikot)sto e problemot,Ovoj vika deka Stitot e negov i deka treba da mu se vrati.
Go prasuva Evreinot,ovoj vika deka e negov i deka ne go vrakja.

Povtorno go prasal Alija,dali ima svedok deka stitot e negov. Alija vika deka ima,toa e negoviot sin.
Sudijata vika deka svedok vo korist na svojot Tatko,NE SE PRIFAKJA.... I donesuva odluka deka (posto nema svedoci) stitot pripagja na Evreinot.
SUDI PROTIV VLADAROT !!!! Evreinot svesen deka stitot navistina mu pripagja na Alija r.a mu go vrakja vo Istiot moment i svedoci deka Islamot e Vistinskiot pat. Na sto Alija r.a mu odgovara: Ako e taka,zadrzi go !

Toa e PRAVDA !

knigata KALES ANGA e uste eden primer za toa kako se risel islamot.....
krstonosnite vojni se prekrasen primer za sirenjeto na hristijanstvoto,i palenjeto na vesterkite....
намигнување

Goor,kolku sto imas ti poim od Islamot i Qur'anot tolku i avtorite na Kales Anga,iako ne sum ja cital znam sto pisuva.
Na nekolku navrati spomna i prizna deka ne si cital Qur'an i deka ne go poznavas Islamot sega ni kazuvas koja kniga e primer za sirenjeto na Islam. Si go izgubil letot.
Spoznaj go Islamot,pa posle ke vidis dali Kales Anga e primer za nego ili ne.... pa makar i da pisuva vo taa kniga i vo pozitivna smisla,ne si dostoen da kazes sto e primer,zatoa sto NE GO POZNAVAS.

Изменето од Miralem1 - 15.Септември.2007 во 12:43
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Септември.2007 во 17:00
ahahahaha

kales anga e vistinska prikazna za nasilna promena na verata vrz makedonska devbojka od strana na turskite begovi.....
ZNACI CITAJ VISTINSKA PRIKAZNA.....VO NEA SE OPISUVA KAKO LUGETO BILE PRIMORANI ZA DA JA PROMENAT VERATA VO ISLAM......ZNACI DOSTOEN SUM DA KAZAM DEKA VRS OSNOVA NA OVAA VISTINA ZNAM KAKO SE SIREL ISLAMOT ISTO KAKO I VO "MAKEDONSKA KRVAVA SVADBA" ZNACI DVE VISTINI OD MOJA STRANA SO IZMISLENA PRIKAZNA OD k*rANOT OD TVOJA STRANA.....????
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Септември.2007 во 17:09

ahahahaha

kales anga e vistinska prikazna za nasilna promena na verata vrz makedonska devbojka od strana na turskite begovi.....
ZNACI CITAJ VISTINSKA PRIKAZNA.....VO NEA SE OPISUVA KAKO LUGETO BILE PRIMORANI ZA DA JA PROMENAT VERATA VO ISLAM......ZNACI DOSTOEN SUM DA KAZAM DEKA VRS OSNOVA NA OVAA VISTINA ZNAM KAKO SE SIREL ISLAMOT ISTO KAKO I VO "MAKEDONSKA KRVAVA SVADBA" ZNACI DVE VISTINI OD MOJA STRANA SO IZMISLENA PRIKAZNA OD k*rANOT OD TVOJA STRANA.....????
Goor,duri sega gledam kolku nisko razmisluvas.
Kolku sto e vistina deka jane sandanski i goce delcev i nekoj si drugi bandi dignale vojna protiv turcite i deka gi pobedile,tolku i taa tvoja PRIKAZNA a i Cveta "makedonska krvava svadba" si se zapnal na takvi prikazni,nema nisto od tebe. Ima uste edna "vistina".... koga bev doma najdov edna kniga za nekoja si Vevcanka (neznam kako li se vikase) ista prikazna za Cveta,samo imeto ne e isto....

Ete ti eden primer kako se sirel Islamot. SO PRAVDA I VISTINA i nisto drugo.
Da Turcele turcite so sila,trevka ne ke ostavea nemuslimanska,goor moj prijatele,,,,  duri sega gledam kolku znaenje i poznavanje imas.

Sedi mi so zdravje.
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
marco_antony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2006
Локација: Macedonia
Поени: 11062
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marco_antony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Септември.2007 во 17:43

sakam da napomenam deka Miralem1 ...
me citiral gore ...

ama tekstot ne e moj ...

inaku site religii se vistinski ...
ako ima nekoj da veruva vo nesto ...
stanuva vistinsko ...

mozeme da veruvame vo bilo sto ...
i koga ke videme deka nesto e laga ...
taa misla ednostavno zaginuva ...

no ima raboti koi ne mozeme da go proverime ..
dali se tocni ili ne ...
i tie misli opstanuvaat ...
kako vistiniti ...
nemoze da se proverat ...

ludjeto se karaat ...

no vsusnost se karaat mislite ...
se borat za opstanok ...

i toa tolku e vidlivo ...

zamislete kolku misli zaginaa ...
koga Ajstajn ja kaza mislata za relativitetot ...

sega ni izgledaat smesni mnogu raboti ...
na primer site alhemichari ...
koi sakaa olovoto da go pretvorat vo zlato ...

sega gledame deka toa ne moze ...
zatoa sto atomot na olovoto i zlatoto ...
se sostojat od razlichen broj na protoni i neutroni ...

a so alhemijata ...
se deluva samo na valentnosta na atomite ...
t.e. sposobnosta da se povrzuvaat edni so drugi ...
na primer H2O ...

dodeka alhemijata ne deluva na atomite ...

mislata od olovoto da se pretvori vo zlato ...
ne postoela koga gi nemalo alhemicharite ...

mnogu tekst napisav ...
a nisto ne kazav ....

sepak ...

na mislata ne i treba telo ...
moze da bide napisana na list ...
i da stoi taka mnogu dolgo ... neogranicheno ...
pa da go pronajde nekoj toj list ...
da go procita ...

i dokolku poveruva vo taa misla ...

taa pocnuva da zivee ...

i se bori za opstanok ...
kako i site nie ...

PARADISE MACEDONIA
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Септември.2007 во 22:14

sakam da napomenam deka Miralem1 ...
me citiral gore ...

ama tekstot ne e moj ...

inaku site religii se vistinski ...
ako ima nekoj da veruva vo nesto ...
stanuva vistinsko ...

mozeme da veruvame vo bilo sto ...
i koga ke videme deka nesto e laga ...
taa misla ednostavno zaginuva ...

no ima raboti koi ne mozeme da go proverime ..
dali se tocni ili ne ...
i tie misli opstanuvaat ...
kako vistiniti ...
nemoze da se proverat ...

ludjeto se karaat ...

no vsusnost se karaat mislite ...
se borat za opstanok ...

i toa tolku e vidlivo ...

zamislete kolku misli zaginaa ...
koga Ajstajn ja kaza mislata za relativitetot ...

sega ni izgledaat smesni mnogu raboti ...
na primer site alhemichari ...
koi sakaa olovoto da go pretvorat vo zlato ...

sega gledame deka toa ne moze ...
zatoa sto atomot na olovoto i zlatoto ...
se sostojat od razlichen broj na protoni i neutroni ...

a so alhemijata ...
se deluva samo na valentnosta na atomite ...
t.e. sposobnosta da se povrzuvaat edni so drugi ...
na primer H2O ...

dodeka alhemijata ne deluva na atomite ...

mislata od olovoto da se pretvori vo zlato ...
ne postoela koga gi nemalo alhemicharite ...

mnogu tekst napisav ...
a nisto ne kazav ....

sepak ...

na mislata ne i treba telo ...
moze da bide napisana na list ...
i da stoi taka mnogu dolgo ... neogranicheno ...
pa da go pronajde nekoj toj list ...
da go procita ...

i dokolku poveruva vo taa misla ...

taa pocnuva da zivee ...

i se bori za opstanok ...
kako i site nie ...

Jas go citirav goor a toj ja napravi greskata.

Inaku,sto si napisal e stvar na "uveruvanje" a ne i vistinska vera.
Ke ti napisam eden vistinit slucaj (koj sum go napisal ednas) za posle ratot vo Bosna.

Nekoja zena vo ratot ostanala sama so svoite dve mali deca. I zaginale site,ostanala sama so decata,bez troska jadenje i pienje.
Sekoja vecer zenata stavala kamenja vo lonecot i gi mamela na decata deka toa e meso (posto placele za jadenje) se dodeka ne zaspiele.A odvreme navreme im davala po nesto da kasnat kolku da preziveat.Ednas zenata dosla do vistinsko meso pa so trcana otisla da gi izraduva decata velejki im deka im kupila meso.Ne gi iznenadila bas,posto sekoja vecer toa go slusale. Zenata im go pokazala mesoto vo kesata koga decata videle se poglednale vo oci i rekle: PA OVA NE E MESO !

Na zenata uste tolku vreme i trebalo da im kaze deka toa e Meso a ne ona sto im go kazuvala do togas.

Bog na nikogo ne go ogranicil da nebi mozel da ja svati Vistinata za Negovoto Postoenje,megjutoa Bog ne' sozdal slobodni.
Jas sinot sum go vaspital i znam deka ne krade,no znam deka isto taka postoi moznost i da go napravi toa.

Taka ne sozdal i Bog,slobodni.
Vo Negovata mok,postoi moznost da ne napravi site isti,edna vera,sto bi znacelo odzemanje na nasata sloboda.
Kako sto i jas sinot mozam da go sprecam od toa da ukrade,dokolku go zatvoram vo sobata.
Ete kolkava e Milosta na Allah.
Allah ni dal UPAT kako sto sekoj roditel go vaspituva na deteto,za negovo dobro.........
ALLAH E EDEN,SAMO EDEN,NEMA DRUG BOG OSVEN NEGO,SO TOA,NEGOVATA VERA E SAMO EDNA.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Септември.2007 во 03:41
Od Miralem 1
Kolku sto e vistina deka jane sandanski i goce delcev i nekoj si drugi bandi dignale vojna protiv turcite i deka gi pobedile,tolku i taa tvoja PRIKAZNA a i Cveta "makedonska krvava svadba" si se zapnal na takvi prikazni,nema nisto od tebe. Ima uste edna "vistina".... koga bev doma najdov edna kniga za nekoja si Vevcanka (neznam kako li se vikase) ista prikazna za Cveta,samo imeto ne e isto....

Da Turcele turcite so sila,trevka ne ke ostavea nemuslimanska,goor moj prijatele,,,,  duri sega gledam kolku znaenje i poznavanje imas.

Sedi mi so zdravje.

hahaahhahaaa
pa miralem trie birale samo najubavoto da go poturcat....nemale nikakva korist od kaurkite osven da ragaat kauri koj ke rabotat po nivite i bilo kade za begovite pa taka gi zemale ubavite devojki i gi islamizirale za da si teraat keif so niv a drugite gi ostavale za da ragaat naredni pokolenija na "ROBOVI"  zosto bi poturcile nekoj selanec koj im gi raboti nivite za potoa a bide ist so niv i da nemozat da go ugnetuvaat i teraat da raboti.....
a toa deka si nasol takva kniga samo objasnuva deka sluckata navistina bila vistinita a ne izmislica.....

marco antoni moja greska e sto te spomnav inaku neznam kako sum go napravil toa izvini

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Септември.2007 во 17:52

Od Miralem 1

Sedi mi so zdravje.

hahaahhahaaa
pa miralem trie birale samo najubavoto da go poturcat....nemale nikakva korist od kaurkite osven da ragaat kauri koj ke rabotat po nivite i bilo kade za begovite pa taka gi zemale ubavite devojki i gi islamizirale za da si teraat keif so niv a drugite gi ostavale za da ragaat naredni pokolenija na "ROBOVI"  zosto bi poturcile nekoj selanec koj im gi raboti nivite za potoa a bide ist so niv i da nemozat da go ugnetuvaat i teraat da raboti.....
a toa deka si nasol takva kniga samo objasnuva deka sluckata navistina bila vistinita a ne izmislica.....

marco antoni moja greska e sto te spomnav inaku neznam kako sum go napravil toa izvini

Goor,,,gluposti !!!   Mozebi imalo edna slucka,od nekoj mutav ili sto znam,,, kako sto denes se slucuvaat sekakvi raboti koi za primer ne treba da gi zemame.... pa posle se izmislile prikazki i prikazki...
Kazav,da turcea Turcite,nemase da ostavat Trefka Nemuslimanska.SILA BEA I GOTOVO. Mozea toa da go napravat. A denes sedisteto na Hristijanite se naogja vo Istanbul (ova ne go znaese sigurno).Kako sto e na Katolicite vo Vatikan na Pravoslavnite im e vo Istanbul. Dali turcite turcat so sila ????
Ne zboruvaj gluposti ziti zdravje.
Кон врв
BIBE_ Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Септември.2007
Поени: 49
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BIBE_ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Септември.2007 во 17:54
postojat mnogu religii no zamakedoncita vistinsak e pravoslavnata nie sme pravoslavni makedonci.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Септември.2007 во 21:13
Od Miralem
Goor,,,gluposti !!!   Mozebi imalo edna slucka,od nekoj mutav ili sto znam,,, kako sto denes se slucuvaat sekakvi raboti koi za primer ne treba da gi zemame.... pa posle se izmislile prikazki i prikazki...
Kazav,da turcea Turcite,nemase da ostavat Trefka Nemuslimanska.SILA BEA I GOTOVO. Mozea toa da go napravat.

A JAs KAZAV:
tie birale samo najubavoto da go poturcat....nemale nikakva korist od kaurkite osven da ragaat kauri koj ke rabotat po nivite i bilo kade za begovite pa taka gi zemale ubavite devojki i gi islamizirale za da si teraat keif so niv a drugite gi ostavale za da ragaat naredni pokolenija na "ROBOVI"  zosto bi poturcile nekoj selanec koj im gi raboti nivite za potoa a bide ist so niv i da nemozat da go ugnetuvaat i teraat da raboti.....

A denes sedisteto na Hristijanite se naogja vo Istanbul (ova ne go znaese sigurno).Kako sto e na Katolicite vo Vatikan na Pravoslavnite im e vo Istanbul. Dali turcite turcat so sila ????

TURCITE TURCELE SO SILA - DENES NE SE NI POLOVILA MOKNI OKOLKU STO BEA PORANO........I DENES NE TURCAT.....
TOA TI E ISTO KAKO DA ME PRASUVAS DALI KAUBOITE NASILNO GI KRSTAT INDIJANCITE.......
DA PORANO - SEGA NE.....
EVE USTE EDEN PRIMER KAKO SE RAZVIVALO HRISTIJANSTVOTO.....
ZNACI KRSTELE NASILNO PORANO DENES NE.....
TURCELE NASILNO PORANO DENES NE
ZNACI DOSTA GI FALITE I DVETE RELIGII IMA PREKRASNI PRIMERI KAKO SE SIRELE A TOA NE BILO SO SLOBODNA VOLJA.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Септември.2007 во 23:58

Sega za Hristijanstvoto ne sakam da zboruvam.

Goor,ne bi ti trebalo tolku kolebanje okolu toa kako se sirel islamot koga bi imal malku poim za Nego. Samo malku. Posto poima nemas od Islamot,togas i ne mi e cusdno sto za primer ja zemas "Makedonska krvava svadba"
I kako mozes (pa duri i vistina da e) da zemas za primer ako vo Makedonija na nekoj turcin mu se bendisala nekoja Makedonka pa ja prisilil i so toa da kazes deka Islamot taka se sirel. Neli e plitko razmisluvanje ?
Znaes li vo Erusalim kolku go prifatile Islamot samo so eden praveden cin ? Koga Ebu-Bekr,togasniot Halifa,so negoviot sluga stignal da mu se predadat nekoi klucevi (pisuvam na pamet,no od prilika vaka e),patem se menuvale so slugata na Kamilata. Malku VLADAROT na Kamila slugata ja vodel malku SLUGATA na kamila VLADAROT ja vodel. Koga stignale ispadnalo VLADAROT ja vodel kamilata Slugata kacen na nea. Dodeka tamu na Vladarot so listovi go ladele na kralski stol sednat.... koga stignale klucevite na slugata mu gi predale mislejki deka toj e Vladar,oti,vladarite Uzivaat,taka se podrazbiralo....  Toa e pravda,so toj samo eden mal primer stotici posvedocile deka Islamot e edinstvena PRAVEDNA RELIGIJA.
A da ne ti zboruvam za slucai i slucai....
Nemoj da mislis deka samo togas Islamot se sirel... Ti mozebi i ne si svesen ili mozebi i znaes deka denes vo Evropa Islamot se SIRI POVEKE NEGO BILO KOGA ! Dadov eden video klip,izvadok od germanskata televizija RTL kade sto na dnevnik se dava informacija deka vo germanoija 4.000 godisno prifakjaat Islam. Da ne ti zboruvam za Italija,toa i e obekjano od Allah dz.s i od Muhammed s.a.w.s. deka Rim ke bide Muslimanski. Nikoj na nikogo ne prisiluva.
Vreme ti e da se resis od tie prikaski i da se fatis za Zdrava Istorija i dokazi.

Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Септември.2007 во 00:42
Sto ti propagiras Miraleme? Islamot kako edinstvena "vistinska religija"? Se obiduvav da se apstrahiram od komentari koi "navodno" i potenciram navodno bi bile neadekvatni prema vas muslimanite poradi praznikot koj go slavite, no ne mozam da ne reagiram na ovakva propaganda kakva sto postojano se obiduvas da ja plasiras na forumov. Verata na mecot i osudi vo koja sto ti veruvas se obiduvas da ne ubedis deka e edinstvenata ispravna. Pa daj te molam svrti se i pogledni okolu sebe, no bez nikakvi prevezi na ocite i zabludenost, i kazi ni iskreno, iako ne veruvam deka mozes toa da go storis, za kakva bera ni govoris ti tuka. Za vera koja se smeta za edinstveno ispravna, a ostatokot od svetot go smeta za neprijatel, a patem se zdobila so vernici so pomos na mecot, za vera koja e propovedana od vojskovodec, za vera koja propoveda polova neednakvost, za vera koja povikuva na Djihad vo ime na nekoi povisoki celi? Za sto govoris Miraleme???
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Септември.2007 во 01:26
Od Miralem

Goor,ne bi ti trebalo tolku kolebanje okolu toa kako se sirel islamot koga bi imal malku poim za Nego. Samo malku. Posto poima nemas od Islamot,togas i ne mi e cusdno sto za primer ja zemas "Makedonska krvava svadba"
I kako mozes (pa duri i vistina da e) da zemas za primer ako vo Makedonija na nekoj turcin mu se bendisala nekoja Makedonka pa ja prisilil i so toa da kazes deka Islamot taka se sirel. Neli e plitko razmisluvanje ?

NE E PLITKO TOA RAZMISLUVANJE MIRALEME...SEGA PLITKO RAZMISLUVANJE BESE KOGA REKOV DEKA MUSLIMANITE SE VINOVNI ZA VOJNATA VO MAKEDONIJA....TOA  BILE NACIONALISTI...PLITKO E SEGA KOGA IMAS VISTINSKA PRIKAZNA ZA TOA KAKO TURCITEW ISLAMIZIRALE...PAK E PLITKO MOZE SAMO TOJ SLUCAJ DA BIL....
AJDE SEGA DA GO ZEMEME DANOKOT VO KRV...IMA LI NESTO DA KAZES ZA TOA ILI PAK NEKOJ IZMISLUVA......

ZNACI KAKO STO KAZAV GI ISLAMIZIRALE SAMO LUGETO KOI IM BILE POTREBNI ZA NEKOI CELI A OSTATOKOT GO KORISTELE KAKO ROBOVI I TOA CELI 5 VEKA....STO ZNACI OVA E VISTINSKI PRIMER ISTORISKI DOKAZAN DEKA TAKA BILO.....A TI MI VADIS CITATI OD k*rANOT ..... KADE E SMISLATA.... DA TI BARAM DOKAZ DEKA k*rANOT E VISTINA I DA MI VELIS VISTINSA ..OD KAJ ZNAES TAKA PISUVA VO k*rANOT MALKU GRUBO AMA OTPRILIKA TAKA E......

Znaes li vo Erusalim kolku go prifatile Islamot samo so eden praveden cin ? Koga Ebu-Bekr,togasniot Halifa,so negoviot sluga stignal da mu se predadat nekoi klucevi (pisuvam na pamet,no od prilika vaka e),patem se menuvale so slugata na Kamilata. Malku VLADAROT na Kamila slugata ja vodel malku SLUGATA na kamila VLADAROT ja vodel. Koga stignale ispadnalo VLADAROT ja vodel kamilata Slugata kacen na nea. Dodeka tamu na Vladarot so listovi go ladele na kralski stol sednat.... koga stignale klucevite na slugata mu gi predale mislejki deka toj e Vladar,oti,vladarite Uzivaat,taka se podrazbiralo....  Toa e pravda,so toj samo eden mal primer stotici posvedocile deka Islamot e edinstvena PRAVEDNA RELIGIJA.
A da ne ti zboruvam za slucai i slucai....

Nemoj da mislis deka samo togas Islamot se sirel... Ti mozebi i ne si svesen ili mozebi i znaes deka denes vo Evropa Islamot se SIRI POVEKE NEGO BILO KOGA ! Dadov eden video klip,izvadok od germanskata televizija RTL kade sto na dnevnik se dava informacija deka vo germanoija 4.000 godisno prifakjaat Islam. Da ne ti zboruvam za Italija,toa i e obekjano od Allah dz.s i od Muhammed s.a.w.s. deka Rim ke bide Muslimanski. Nikoj na nikogo ne prisiluva.
Vreme ti e da se resis od tie prikaski i da se fatis za Zdrava Istorija i dokazi.

DA TI KAZAM DEKA 60 % OD VERNICITE ODAT VO CRKVA MEHANICKI KOLKU DA GI IMA NA BROJ...DEKA EVE OD DA RECEME 10000 VERNICI 6000 POVEKE NE VERUVAAT VO BOG .....
I JAS TREBA OVA DA GO DADAM KAKO FAKT DEKA ATEIZMOT E PRAVILEN I DA VE UBEDAM DA SE OTKAZETE OD VASITE RELIGII I DA NE VERUVATE VO NISTO ZATOA STO GOLEMA BROJKA OD LUGETO POVEKE NE VERUVAAT ....I TI KE POVERUVAS DEKA ATEIZMOT E VISTINSKIOT PAT?????

JAS NE MISLAM TAKA.......

Кон врв
marco_antony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2006
Локација: Macedonia
Поени: 11062
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marco_antony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Септември.2007 во 08:49

koga se ke ni bide jasno ...
nema da ima religii ...

nema potreba da veruvame ...
tuku toa ke go znaeme ...

sepak morame prazninata so nesto da ja popolnime ...

samo da se zamislime kolku raboti se izmenija
vo poslednite 100 godini ...

i uste ke se menuvaat ...

PARADISE MACEDONIA
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 55>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.