IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - National Geographic fotografer
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

National Geographic fotografer

Внеси реплика Внеси реплика страница  12>
Автор
Порака
Zoran K Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Април.2006
Статус: Офлајн
Поени: 3244
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: National Geographic fotografer
    Испратена: 13.Септември.2007 во 21:08
Za site onie chlenovi koi sakat wildlife fotografija od stilot na poznatiot NG Magazine, eve prilika da se zapoznaat so dolgogodishniot NG fotografer Joel Sartore.

Uzhivajte:

http://www.joelsartore.com/gallery/index.php
Кон врв
moz pos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Декември.2006
Локација: Trinidad and Tobago
Поени: 335
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moz pos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Септември.2007 во 21:36
;) blagodaram Zoran ...ova navistina e odli4na galerija... Sekojdnevno razgleduvam po edna fotografija od NG ,staveno mi e kako opcija da se pojavuva na osnovnata strana na google Search...I taka mi po4nuva sekoj den...mi deluva kako baterija so pozitivna energija :D

....................
za galerijata ...ovaa fotografija ne ja razbiram :(
http://www.joelsartore.com/gallery/greatest_hits/16.php

Изменето од moz pos - 13.Септември.2007 во 21:38
Кон врв
Vojkan Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Мај.2007
Локација: Macedonia
Поени: 387
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vojkan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Септември.2007 во 22:10
Fala!
Dolgo vreme imav fotka od NG kako wallpaper - Nadletuvanje na piramidite vo Giza.
Vsusnost, i sega imam NG wallpaper - Severen pol! Ili juzen? Ne e vazno.

Pozdrav
Ernst Haas: "Leica, schmeica. The camera doesn't make a bit of difference. All of them can record what you are seeing. But, you have to SEE."
Кон врв
stariot Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Август.2007
Локација: Macedonia
Поени: 194
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај stariot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Септември.2007 во 23:14
Imam ogromna zelba eden den da stanam vakov fotograf.
Najdobro e da molcis i da te smetaat za budala, otkolku da kazes nesto i site somnezi da isceznat.
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Септември.2007 во 00:57
Jas do sega nemam sretnato fotograf kako Joel. Chovekov ne e samo fotograf, toj e fotografska kamera (ako mozhete da me razberete)! Toj zhivee samo koga fotografira. Go nema so meseci od doma, potoa se vraka za petnaesettina dena i pak go nema so meseci... Sto nema videno i sto nema dozhiveano vo svojot fotografski zhivot, vkluchuvajki i dobivanje na retka neizlechiva tropska bolest. Kako na retko dobar majstor, NG mu posveti eden biografski film koj verojatno ke imate shansa da go vidite vo idnina.

Za zhal, zhena mu se razbole od rak na dojkata i toj reshi ostatokot na svojot zhivot da go posveti kolku sto mozhe poveke so svoeto semejstvo. Se razbira, onoa sto propushti slikajki po svetot ne mozhe da go vrati, no barem onoa sto mu preostanuva toj ne saka da go ispushti od race...

Do pred samo godina-dve slikashe so slajdovi. Denes koristi i digitalna kamera.
Кон врв
KoKi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Ноември.2005
Поени: 466
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KoKi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Септември.2007 во 02:27
daaaa, so nego ima odlicen dokumentarec... koga gi vidov fotografiite vo galerijata sfativ deka za istiot covek stanuva zbor:)

ova e 'must see'
At Close Range With National Geographic (2007)

eve eden citat od intervjuto so zena mu sto mi ostana vo sekavanje od koga go gledav...

most people will say 'well just let me get a couple more shots'..... he says 'let me do a couple more rolls!' голема%20насмевкатрепкање

pocit! samo edna maana... covekot slika so kukjicka za pticiгазење%20од%20смеење

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Септември.2007 во 03:58
Go vide kako nokje lezhi vo kal dodeka go lazat razni tropski nokjni bubachki, a toj cheka da fotografira nekoja zhaba (ili tavo neshto)? Mislam deka na liceto mu stoeshe golema bubashvaba... dodeka ovoj ne ja zabelezhuva i shepka vo videokamerata da ne go vozbudi "targetot".
Кон врв
kum Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Јули.2007
Поени: 3279
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kum Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Септември.2007 во 04:18
ama fotki
JOIN THE FAMILY
Кон врв
Sanja84 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Февруари.2007
Поени: 643
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sanja84 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Септември.2007 во 14:55
лакомост sakam i jasss загриженост глупирањеплачење
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Септември.2007 во 15:17
Originally posted by MissMurder MissMurder напиша:

Prvo treba da si kupis Nikon.
Кон врв
dejan13 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Март.2007
Поени: 122
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dejan13 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Септември.2007 во 15:23
Pretpostavuvav deka nema zena, ovaa rabota da ja rabotis i da imas zena ne biva. 
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Септември.2007 во 15:30
Chovekov e ozhenet i ima dve kerki. Kako go trpea do sega so negovava rabota, navistina ne znam...
Кон врв
dejan13 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Март.2007
Поени: 122
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dejan13 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Септември.2007 во 15:41
Od koga se "zaraziv" so fotografijata vidov vo kakva opasnost se naogamистепан malku fali da letam od doma. Steta sto porano ne pocnav so ova, barem ke imav eden kup opremaтага.
Кон врв
Sanja84 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Февруари.2007
Поени: 643
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sanja84 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Септември.2007 во 15:43
Originally posted by Zoran K Zoran K напиша:

Originally posted by MissMurder MissMurder напиша:

Prvo treba da si kupis Nikon.

Sto mislis nema? голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  12>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,191 секунди.