IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - Кафе муабет (фото)
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Кафе муабет (фото)

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 124125126127128 231>
Автор
Порака
NINA_SK Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 11.Јуни.2007
Статус: Офлајн
Поени: 601
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NINA_SK Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2007 во 11:00
Originally posted by bobicar1 bobicar1 напиша:

Ај добар ден и од мене

Кога и каде било газењето грозје, зошто јас не сум информиран

Gazenje grozje ?????? изненадување изненадување , mene poveke mi lici na valkanje noze газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење . Organizatorot sakal nesto da napravi ama ne se potrudil dovolno изненадување .
Кон врв
Dogi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Април.2005
Поени: 3168
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Dogi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2007 во 12:35
bobi, секоја година, од кога е обновен гроздоберот во Кавадарци, се случува истото. еве три години, или две, на крајот се затвора прославата со концерт на Тоше. имам и шпиунска снимка од списокот на песните, кој и не го испочитуваа баш.
а грозјето се фрла постепено, да не ги удават, оти може не знаат да пливаат. газење%20од%20смеење
не оти имаше многу грозје, ама ај другата година повеќе.
туку, сега ми текна, треба и некој од службените лица да засука тоа ногавиците, нормално со предходно убаво измиени нозе, тука пред сите, а потоа да им покаже на сите присутни како се гази грозје!
Јас сум мајстор!

Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име)
Кон врв
stariot Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Август.2007
Локација: Macedonia
Поени: 194
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај stariot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2007 во 12:36
E, da. Poveke momi otkolku grozje.
Najdobro e da molcis i da te smetaat za budala, otkolku da kazes nesto i site somnezi da isceznat.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NINA_SK Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2007 во 12:51
Dogi , pocit kon namerata da se praznuva grozdoberot  големо%20гушкање, moite zabeleski se na stranata na toa kako se "praktikuva" tradicijata . Dali se svaka zdravo za gotovo , kolku da se rece deka ne se zaboravila тага ?

Slika od nastanot : " razgoleni devojcinja vo nekoja somnitelna kreacija , gazat grozje na najlon kesa " лутиналутиналутина
 Mislam deka nasite predci vo grob se prevrtuvaat od ovie izvitopereni moderni vreminja . Mozebi sum i premnogu gruba , no mojot stav e "ili prvi go kako treba ili voopsto ne go pravi , a ako ne znaes kako treba prasaj " збунетост Drugite nacii koi go neguvaat grozjeto na nivo na nacionalen simbol posuptilno si go velicaat mitit .  Sepak ne mora da sum vo pravo . голема%20насмевканамигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Dogi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2007 во 13:02
по правило, газењето на грозјето и не треба да се одвива на плоштад, така?
најзгодно би било, тоа да се одвива на нивите или во преработувачките капацитети, каде и навистина грозјето така се преработувало векови наназад.
како ритуал, не мора цело така да се преработува, но за тоа треба огромни подготовки и многу пари.
плус вака е најефтино и најпрегледно за народот, пушти маскенбал на плоштад и сите ќе дојдат.
а за традицијата и културата нека мисли некој друг.
такви се сега состојбите, а некој ќе треба да ги подобри, ама јунаци се помалку и помалку.
само да се изјаснам, немам никаква врска со организаторот, да не бидам сфатен погрешно.
Јас сум мајстор!

Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име)
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NINA_SK Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2007 во 15:16
Vaseeeee , fotki od Korab ? Do koga ke cekame ? намигнувањеголема%20насмевка
Кон врв
amanito Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2007
Поени: 251
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај amanito Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2007 во 15:23
Da pratam A ? :)
Cameras don't take pictures. People do!
flickr     deviantart
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NINA_SK Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2007 во 15:26
Sto znam ?збунетост замисленост
Кон врв
kum Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Јули.2007
Поени: 3279
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kum Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2007 во 15:39
ajde prati
JOIN THE FAMILY
Кон врв
kum Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Јули.2007
Поени: 3279
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kum Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2007 во 15:41
ni na flicr nemas
JOIN THE FAMILY
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај amanito Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2007 во 15:52
Eve!

http://picasaweb.google.com/amanitok15/Korab

Znachi ova se dokumentarni fotografii od Expedicijata Korab
Uslovite bea National Geographics

Изменето од amanito - 11.Септември.2007 во 15:53
flickr     deviantart
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Dogi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2007 во 16:00
какви се тие услови?
National Geographics?
Јас сум мајстор!

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NINA_SK Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2007 во 16:04
Vase , ova e ekstremno dobro . Bravo za naporot da se izodi turata , i sekako za dokumentarnite fotki . големо%20гушкањеаплаузаплауз 
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај amanito Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2007 во 16:07
6 saati planinarsko kachuvanje do vrv i ushte neshto pomalku siminjanje :)
Sreka ne posluzi ubavo sonce so brzi oblaci ama zatoa imashe na odredeni mesta nenormalno mnogu jak veter. Kako i da e super si pominavme ushte kolenovo da mi pomine :)

Originally posted by Dogi Dogi напиша:

какви се тие услови?
National Geographics?
flickr     deviantart
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 124125126127128 231>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.