|
Кафе муабет (фото) |
Внеси реплика | страница <1 124125126127128 231> |
Автор | |
NINA_SK
Сениор Регистриран: 11.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 601 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Gazenje grozje ?????? , mene poveke mi lici na valkanje noze . Organizatorot sakal nesto da napravi ama ne se potrudil dovolno . |
|
Dogi
Сениор Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
bobi, секоја година, од кога е обновен гроздоберот во Кавадарци, се случува истото. еве три години, или две, на крајот се затвора прославата со концерт на Тоше. имам и шпиунска снимка од списокот на песните, кој и не го испочитуваа баш.
а грозјето се фрла постепено, да не ги удават, оти може не знаат да пливаат. не оти имаше многу грозје, ама ај другата година повеќе. туку, сега ми текна, треба и некој од службените лица да засука тоа ногавиците, нормално со предходно убаво измиени нозе, тука пред сите, а потоа да им покаже на сите присутни како се гази грозје! |
|
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
|
stariot
Сениор Регистриран: 20.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 194 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
E, da. Poveke momi otkolku grozje.
|
|
Najdobro e da molcis i da te smetaat za budala, otkolku da kazes nesto i site somnezi da isceznat.
|
|
NINA_SK
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dogi , pocit kon namerata da se praznuva grozdoberot , moite zabeleski se na stranata na toa kako se "praktikuva" tradicijata . Dali se svaka zdravo za gotovo , kolku da se rece deka ne se zaboravila ?
Slika od nastanot : " razgoleni devojcinja vo nekoja somnitelna kreacija , gazat grozje na najlon kesa " Mislam deka nasite predci vo grob se prevrtuvaat od ovie izvitopereni moderni vreminja . Mozebi sum i premnogu gruba , no mojot stav e "ili prvi go kako treba ili voopsto ne go pravi , a ako ne znaes kako treba prasaj " Drugite nacii koi go neguvaat grozjeto na nivo na nacionalen simbol posuptilno si go velicaat mitit . Sepak ne mora da sum vo pravo . |
|
Dogi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
по правило, газењето на грозјето и не треба да се одвива на плоштад, така?
најзгодно би било, тоа да се одвива на нивите или во преработувачките капацитети, каде и навистина грозјето така се преработувало векови наназад. како ритуал, не мора цело така да се преработува, но за тоа треба огромни подготовки и многу пари. плус вака е најефтино и најпрегледно за народот, пушти маскенбал на плоштад и сите ќе дојдат. а за традицијата и културата нека мисли некој друг. такви се сега состојбите, а некој ќе треба да ги подобри, ама јунаци се помалку и помалку. само да се изјаснам, немам никаква врска со организаторот, да не бидам сфатен погрешно. |
|
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
|
NINA_SK
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vaseeeee , fotki od Korab ? Do koga ke cekame ?
|
|
amanito
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 26.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da pratam A ? :)
|
|
NINA_SK
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sto znam ?
|
|
kum
Сениор Регистриран: 06.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 3279 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ajde prati
|
|
JOIN THE FAMILY
|
|
kum
Сениор Регистриран: 06.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 3279 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ni na flicr nemas
|
|
JOIN THE FAMILY
|
|
amanito
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Eve!
http://picasaweb.google.com/amanitok15/Korab Znachi ova se dokumentarni fotografii od Expedicijata Korab Uslovite bea National Geographics Изменето од amanito - 11.Септември.2007 во 15:53 |
|
Dogi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
какви се тие услови?
National Geographics? |
|
Јас сум мајстор!
|
NINA_SK
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vase , ova e ekstremno dobro . Bravo za naporot da se izodi turata , i sekako za dokumentarnite fotki .
|
|
amanito
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
6 saati planinarsko kachuvanje do vrv i ushte neshto pomalku siminjanje :)
Sreka ne posluzi ubavo sonce so brzi oblaci ama zatoa imashe na odredeni mesta nenormalno mnogu jak veter. Kako i da e super si pominavme ushte kolenovo da mi pomine :)
|
|
Внеси реплика | страница <1 124125126127128 231> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |