IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - 16 години Независна Македонија
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

16 години Независна Македонија

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
Автор
Порака
str8up Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The Producer

Регистриран: 18.Април.2007
Статус: Офлајн
Поени: 1492
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај str8up Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Септември.2007 во 14:42
U TURSKO NI BESE BOLJEгазење%20од%20смеење

igram ruski rulet od k*rtasak!
Peni Saktivniot
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2007 во 02:16
Originally posted by intel intel напиша:

Na ovaa tema uzivam vo pisuvanjata na Boogie. Sekoj komentar e izlisen.

Анализа на општествените системи преку 2 крави
СОЦИЈАЛИЗАМ

Имаш 2 крави и едната му ја даваш на комшијата.

КОМУНИЗАМ
 Имаш 2 крави. Владата ти ги зема и двете и ти дава малку млеко.

ФАШИЗАМ
 Имаш 2 крави. Владата ти ги зема и двете и ти продава млеко.

НАЦИЗАМ
 Имаш 2 крави. Владата ти ги зема и двете и те стрела.

БИРОКРАТИЗАМ
 Имаш 2 крави. Владата ти ги зема и двете, ја стрела едната, ја молзе другата и го фрла млекото.

ТРАДИЦИОНАЛЕН КАПИТАЛИЗАМ
 Имаш 2 крави. Ја продаваш едната и купуваш бик. Твоето стадо се множи и приходите растат. Продаваш се и се пензионираш со голем профит.

АМЕРИКАНСКА КОРПОРАЦИЈА
 Имаш 2 крави. Ја продаваш едната и ја тераш втората да произведува млеко колку четири крави. Подоцна, запослуваш и експерт да испиташ зошто кравата цркнала.

ФРАНЦУСКА КОРПОРАЦИЈА
 Имаш 2 крави. Стапуваш во штрајк затоа што сакаш 3 крави.

ЈАПОНСКА КОРПОРАЦИЈА
 Имаш 2 крави. Ги редизајнираш да бидат со големина од една десеттина на обична крава и да даваат дваесет пати повеќе млеко. Потоа, правиш цртан филм кој ќе го наречеш Кравомон и го рекламираш на А1.

ГЕРМАНСКА КОРПОРАЦИЈА
 Имаш 2 крави. Ги преправаш да живеат 100 години, да јадат еднаш месечно и да се молзат самите.

БРИТАНСКА КОРПОРАЦИЈА
 Имаш 2 крави. И двете се луди.

ИТАЛИЈАНСКА КОРПОРАЦИЈА
 Имаш 2 крави и незнаеш каде ти се.

РУСКА КОРПОРАЦИЈА
 Имаш 2 крави. Ги пребројуваш и сфаќаш дека имаш 5 крави. Ги пребројуваш повторно и сфаќаш дека имаш 42 крави. Ги пребројуваш повторно и сфаќаш дека имаш 2 крави. Престануваш да броиш и си отвараш ново шише вотка.

КИНЕСКА КОРПОРАЦИЈА
 Имаш 2 крави. Имаш 300 луѓе да ги молзат. Тврдиш дека вработеноста е 100%, дека имаш високи приноси на млеко и го апсиш новинарот кој ги објавил бројките.

ИНДИСКА КОРПОРАЦИЈА
 Имаш 2 крави и ги сметаш за божества додека не цркнат.

Кон врв
ТатаБрада Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Септември.2007
Поени: 76
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ТатаБрада Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2007 во 10:58
ајде малку на темава,,,, буги постон беше закон...
Туку каже те ми , нарочито ти адок ( да би во Ад-от) завршил)
Дали ни е подобро од кога се осамостојфме???збунетостзбунетостзбунетост
Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2007 во 11:12
Originally posted by ТатаБрада ТатаБрада напиша:

ајде малку на темава,,,, буги постон беше закон...
Туку каже те ми , нарочито ти адок ( да би во Ад-от) завршил)
Дали ни е подобро од кога се осамостојфме???збунетостзбунетостзбунетост

Зависи што ти подразбираш..под поимот осамостојување?
А дали е поодбро..кому како..исто и во минатото си било...така
Некој јадел шетал и уживал...а некој само тоа го гледал...на ТВ..ако го имал со што да го купи...мислам на апаратот..оти велат тогаш бил многу скап..
пс
Еве ..јас мислам оти уште ги има тие не-осамостоени...знаеш пред се на кого мислам..нели?
голема%20насмевка

Изменето од novace - 10.Септември.2007 во 11:13
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ТатаБрада Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2007 во 11:21
Не ми врти округло на ќоше... Дали ни се исплати како граѓани на оваја вукојебина , шо се осамостојфме???
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2007 во 11:24
Зашто да не ни се исплати,сепак сме слободни и у своја држава МАКЕДОНИЈА
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2007 во 11:28

Не ми врти округло на ќоше... Дали ни се исплати како граѓани на оваја вукојебина , шо се осамостојфме???

Ти си ист ко оној премудрион ..односно од негов сој..или од ист калап лиен..со неговото референдумско прашање , а во кое имаше врзано 2 прашања...а бареше едновремено еден ист одговор...
Јас сум бил за осамостојување...ама не и за здружување..освен по економски основ...
Нешто како своевремено што бил БЕНЕЛУКСот.
Не сум ниту за влез во ЕУ..по секоја цена..оти само измеќари ќе бидеме..и депонија за нивните фабрики секако..
Сите кои поинаку мислат..се наивни..според мене секако.
голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ТатаБрада Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2007 во 11:29
Ајде да ги разглобиме малку твоите зборови:
1. Слободни-- сме само во деловоте каде нема албанези... нас таму ни е забранет пристап, ними кај нас не...Мислам дека тие се слободни...
2. Своја??? Па ни наметнуваат секакви говна кои мораме со осмех да ги проголтаме... Србите се биеја со цел свет 1999 за со достоинство да потонат... За ова своја најмногу имам сомнежи....
Дан сакаш за економски параметри и индикатори да прајме муабет??? Тхен енд нау???
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ТатаБрада Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2007 во 11:30
Originally posted by novace novace напиша:

Ти си ист ко оној премудрион ..односно од негов сој..или од ист калап лиен..со неговото референдумско прашање , а во кое имаше врзано 2 прашања...а бареше едновремено еден ист одговор...
Јас сум бил за осамостојување...ама не и за здружување..освен по економски основ...
Нешто како своевремено што бил БЕНЕЛУКСот.
Не сум ниту за влез во ЕУ..по секоја цена..оти само измеќари ќе бидеме..и депонија за нивните фабрики секако..
Сите кои поинаку мислат..се наивни..според мене секако.
голема%20насмевка

Извини, шо си по вокација??? Најсериозно....
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2007 во 11:30
КАКО САКАШ ЗАВРТИ ГО НО СЕПАК ИМАМЕ СВОЈА НЕЗАВИСНА ДРЖАВА МАКЕДОНИЈАнамигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ТатаБрада Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2007 во 11:32
На папир да!!! немој да мислиш дека јас не ја сакам... но сепак... колку добро ја изградија нашите и како сега функционира мене ми е битно , дали ме разбираш...???
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2007 во 11:38

Ајде да ги разглобиме малку твоите зборови:
1. Слободни-- сме само во деловоте каде нема албанези... нас таму ни е забранет пристап, ними кај нас не...Мислам дека тие се слободни...
2. Своја??? Па ни наметнуваат секакви говна кои мораме со осмех да ги проголтаме... Србите се биеја со цел свет 1999 за со достоинство да потонат... За ова своја најмногу имам сомнежи....
Дан сакаш за економски параметри и индикатори да прајме муабет??? Тхен енд нау???

Конфузен си..мора да ти кажам дека Државата ја прават тие кои со неа и управуваат...а сега гледаш пискотници насекаде..оти нешто се МЕНУВА ОВДЕ...секако со одземање на она ..што тие лешинари со децении го имале..ама не умееле (освен за себе) за никого арно да донесат.
Капираш?
Шќиптарите сами не доаѓаа овде во Македонија...некој ги канел овде..нели?
Ама ете мудреците од државата веднаш им давала граѓанство и стален престој и работа овде...и сега ги „папаме„ сите последиците од таа ептен „мудра„ политика..
И кај Словенците имаше слични вакви гости ..мислам босанчероси оти беа???
Ама имаа ВРЕМЕН и ОГРАНИЧЕН престој тамо...и сите цурик у Босна-поносна им велеле... во 1990 година...
А тоа беше по заслуга на државата Словенија , односно нејзината некорумпирана администрација...за разлика од кај нас..нели?
голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ТатаБрада Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2007 во 11:44
Да.... и ..... поента имат... или срам ти е да кажиш дека не сме кадарни за држава??? или дека немаме општествен капацитет?? дека сме орда плашлива??? дека сме безкичмењаци???
Кажи го.... полесно ке ти е ... зш ке ја признајш вистината//..
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2007 во 11:48
Па на папир и е најважно да имаме држава,кога за некое време ке изумрат посткомуњариве и нивната влашка криминална банда,кога ке сватат шиптарите дека од тука леб нема да земаат тогаш нема да биде само на хартија.
Македонците видиш трај-прај полека полека мора да се знае кој каде си има свое место.Алал да му е на Грујо со новиов изборен закон - РАЗДЕЛИ ПА ВЛАДЕЈ доста Македонецот беше поделен сега е време на сите другинамигнување
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.