|
ХИГИЕНАТА И РЕЛИГИИТЕ |
Внеси реплика | страница <1 678910> |
Автор | ||
orto
Сениор Регистриран: 13.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 916 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
надополнување .............со изговор дека сунетот се прави за ХИГИЕНАТА да е поголема таму доле |
||
rice
Сениор Регистриран: 14.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 379 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
APOSTOL PAVLE VELI MNOGU JASNO : ,, MOLETE SE POSTOJANO" A TI SEKTAS NE BIDI TOLKU GOLEM LICEMER |
||
|
||
the king
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 03.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 458 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
da orte ti izgleda nisto ne razbiras posto samo kazuvas gluposti i provociras a dosega ne vidovme od tebe nitu den izvadok od k*ran ili biblija za da go potkrepis toa sto go kazuvas. obrezuvanjeto e cisto i odinstveno higienski cin!!! a ako ne mi veruvas pojdi do najbliskata bolnica pa zaprasajse!!!! |
||
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
||
Sektas
Сениор Регистриран: 14.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Рице брат, друго те прашува човекот,а ти друго му одговараш,и после јас сум лицемер.Одговори му за бројаниците а не сто кажал апостол Павле.
|
||
.............Тој е челник на назаретската секта. Дела 24:5
|
||
the king
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 03.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 458 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
sektasu neznam dali si slusnal za zborot ibadet ako ne si slusnal za toa jas ke ti kazam : zborot ibadet vo islamot znaci spomenuvanje na edinstveniot i semoken allah e sega brojanicite vo islamot sluzat za ibadet. dovolno objasneto od strana na islamski aspekt?? |
||
|
||
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ibadet znaci obozavanje, a Zikr znaci spomnuvanje |
||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
i pravoslavnite i muslimanite ovde ste zabegale...
|
||
the king
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
se edno bideki zikirot spaga vo ibadetot neli? |
||
|
||
the king
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
no ve molam da se vratime na temava a taa glasi
"ISLAMOT I HIGIENATA" nema dokazi so koi ce dokazat hristijanite deka poveke pazat na higienata od nas. a uste eden dokaz za toa e deka hristijanite vleguvaat doma sosve konduri a muslimanite ne !!!! |
||
|
||
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Eve kandidat i od nasa strana za titulata "Dumb of the year" |
||
the king
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
brat moze li da mi objasnis sto e tolku smesno??? posto islamot bara jasnost!!! nemoj da vleguvas vo grev pa objasni. |
||
|
||
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Eve,jas ke kazam nesto ako moze, nesto sto najdov od internet, pa ako nesto imam ispusteno neka me nadopolni rice(da potsetam deka ova go pisuvam kako sekoj normalen hristijanin). Imeno, kako sto kaza veke rice brojanicata se koristi uste od damnesni vreminja i monasite ja koristele za molitva. Najcesto se napraveni od ovcja volna koe simbolicno ne oznacuva nas kako "stadoto" na Dobriot Pastir Gospod Isus Hristos. Brojanicata ima 33 cvorovi, no ima brojanici i so poveke cvorovi. Nejzinata primarna funkcija e za povtoruvanje na ista molitva poveke pati. Dokolku hristijaninot saka, ja nosi postojano so nego vo zavisnost kolku pati vo tekot na denot se moli. Spored edno predanie se veruva deka postoel nekoj monah koj sakal da si napravi brojanica od volna za da se moli, no kolku i da se trudel Gjavolot sekogas uspeval da gi otplete cvorovite. Ednas mu se javil angel Bozji i go naucil kako da plete brojanici so sedum vpleteni krstovi. Ovoj cvor Gjavolot nemozel da go otplete. Jas licno nosam brojanica poveke godini i taa ne e samo rekvizit za molitva za mene,tuku alka preku koja sum povrzana so ostanatoto "stado". Nemozam da zamislam da ja izvadam nekogas, taa e nesto za koe sum najemotivno vrzana. Vo Biblijata iskreno ne sum sretnala da se spomnuva nesto za brojanicata, no licno smetam deka mi pomaga mnogu kako vo molitvite taka i vo sekojdnevniot zivot. pozdrav |
||
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
p.s.
postot si go premestiv vo nova tema BROJANICA |
||
the king
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
kalifah brate ostanav bez tvojot odgovor ,
mnogu me interesirase sto bese tolku smesno. selam |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 678910> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |