|
Био-динамичка храна |
Внеси реплика | страница <1 23456 20> |
Автор | |
Teta
Сениор Регистриран: 19.Декември.2006 Локација: Malaysia Статус: Офлајн Поени: 3503 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
super,samo uste bavca ke mi treba...a jazik imam..kolku za seme da drzam
|
|
A creative mind will always survive bad advice
|
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
samo da znaes ... semeto se stava pod jazikot ... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
moze i drugo .... ako se nema bavca ... moze da se proizveduvaat pcenicni klici ... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Isto taka pokraj koristenje na bio_dinamicki proizvodi ... bez vestacki djubriva ... bez pesticidi ... bez teski metali ... bez konzervansi ... bez genetski izmeni ... I dokolku ni se dade sansa da mislime na PRAVILNA ISHRANA ... Ima preporaki na ishrana prema krvnata grupa: 0 - nutla krvna grupa ... toa se ludje kaj koi mesoto e i hrana i lek ... treba da izbegnuvaat zitaricii, soja ... od zitarici e preporacliva heljdata ... no kaj nas ne se see ... bidejki ima pomali prinosi ... A - krvna grupa ... ishrana zitarici ... soja ... toa e hrana i lek od meso samo pilesko i riba ... no samo kako hrana cokolado moze samo malku ... B - krvna grupa ... ishrana mleko i mlecni proizvodi ... hrana kako lek AB - krvna grupa ishrana zitarici ... soja .. mleko ... hrana kako lek 0 - za rabota A - za administracija B - za rabota so kapital (banki, berzi .. fabriki) AB - nisto da ne rabotaat ... harizmaticni (muzicari, slikari, politicari, glumci) 0 - moze karate ... joga nikako A - moze joga ... karate nikako B - se moze AB - se moze |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ima uste edna rabota sto e korisna za primena na bio_dinamickata ishrana ... imam edna koleska ... koja mi kazuvase deka e premorena ... kasno legnuvala i slicno ... a toa bilo .... zatoa sto nekoi prijateli i doadjale cesto ... i taa ostanuva vo kujna do dva saatot nautro ... i predloziv da kupi : - soja - algi - mleko od soja i koga ke dojdat na gosti ... mesto trach temi ... neka im zboruva celo vreme ... za zdrava ishrana ... za sojata kolku e zdrava .... neka napravi koftina od soja ... na masa neka stavi algi ... za pijacka mleko od soja ... i taka napravi ... i taka k*rtuli ... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Heljda(Fagopyrum esculentum, F. cymosum, F. tataricum) e svrstena vo zitarici zatoa sto ima orizovo zrno i nacin na koristenje. belancevinite kaj heljdata se pokvalitetni vo odnos na drugite zitarici i sodrzi vitamini B1 i B2 i plus e medonosna kultura samo edna maana - mali prinosi ... !!! inaku heljdata se preporacuva za krvna grupa nulta ... Изменето од marco_antony - 07.Септември.2007 во 13:53 |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ljuspite od heljdata se koristat za pernica ... na istok poveke od sest vekovi. po preporaka na fizioterapeutite se koristi za miren son i udobno spienje ... zatoa sto go ublazuva i potpolno gi otklonuva: 1. zaboluvanja na vratniot del; kicmata ... 2. astma 3. alergija na domasna prasina 4. migrena i nesonica 5. grchenje 5. potenje pri spienjeto eve uste edna korisna rabota za heljdata ... inaku poza za spienje e so racete gore ... a ne vo bokserski stil ... i carsafot nautro izguzvan ... a nie umorni ... ako se spie so racete gore ... nautro ke bideme kako novi ... !!! |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
poveke pati mi teknuva i zaboravam... dosta ludje imaat maka od psorijaza ... i se misli deka e kozna bolest ... deka e nasledna i slicno ... posle tretmani se gubi ... ama sekogas pak se vraka ... posebno posle "normalni" stresovi ... imam slusano ... na predavanja od doktori ... deka psorijazata e od druga priroda ... djigerot ... koj ni e hemiska fabrika .... ke ja procistuva krvta od stetni materii .... i ja praka krvta niz organizmot ... kakvi sme - takvi sme ... ke ja cisti krvta ... stetnite materii ostanuvaat vo djigerot ... i taka celo vreme vo djigerot samo se trupaat stetni materii ... i eden moment ... djigerot ja gubi funkcijata .... cesto zaradi "normalnite stresovi" ... i celata kolicina na stetni materii zaminuva niz organizmot ... i tie mora nekade da izlezat ... i ke izlezat kade ke najdat moznost ... ako ima bakar ... koj go drzel djigerot ... koga ke zamine niz organizmot ... covekot moze da ima halucinacii ... ova za mene e normalno_nenormalno ... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
prijaten popladne ...
|
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ova vino e vistinski lek i na organizmot i na dusata ... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
prijatelot vo makedonija ima proizvedeno prvo bio_dinamicko vino ... atestirano ... so bar kod ... ima vinarija ... i seto odi za izvoz ... bidejki za nasi uslovi ... e premnogu skapo ... za zal prijatelot kade zivee ... nema internet ... toa e planinsko selo ... no ke odam kaj nego ... koga ke bide doma vo gradot ... da pisuva na ovoj forum ... za bio_dinamicka ishrana ... inaku ima zavrseno dva fakulteti ... vtoriot vo Nis .. i diplomska rabota ... "Proizvodstvo na Bio_dinamicko vino" |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
LAV
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2006 Локација: France Статус: Офлајн Поени: 241 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mislis prvo dinamicko_vino proizvedeno vo Makedonija? Me intersira kade se naoga vinarskata vizba, ako ne e tajna? |
|
KAKO SE VIKA DEVICA NA KINESKI?
NIKO NIJE CHUKO |
|
Внеси реплика | страница <1 23456 20> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |