|
РЕЛИГИЈА и ИНТЕЛИГЕНЦИЈА? |
Внеси реплика | страница <1 456 |
Автор | |
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I naucnicite se vernici ... veruvaat vo naukata ... znaci veruvaat vo vistinata ... a i so toa vo Boga ... samo se izrazuvaat so podruga terminologija ... jas licno mislam deka na golemita naucnici ... sepak na nekoj nacin im bilo "kazano" ... toa sto go "otkrile" ... t.e. na site ni se kazuva se ... ama samo nekoi "izbrani" toa moze da go "procitaat" ... po mene mnogu naucnici zasluzile da bidat proglaseni za svetci ... zatoa sto mnogu dale za covestvoto ... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
Кинијазик
Нов член Регистриран: 05.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Аџија.. дозволи еден инфериорен православен да ти кажит нешо...пошо те гледам дека се мачиш во повеке постој....
То со лагите идат од англиски White lies и во превод значит лесни лаги, онака заебанции,,,,, а не безобразни или злонамерни или незнам какви....
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
more more
toze ohridski bil nacitan po tova engleskiot bravos za nego ste mu stavam orden zasluzil i da nezaluzil pak kje mu zakacam orden oti taka si saka |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
да во право си. само што Марк Твејн, оригинално не вели white lies,
туку damned lies, што не знаев како посоодветно да го преведам, иако
буквално нели, значи „проклети лаги“, ама не е поентата колнењето, туку
мислам посоодветно е безобразни. Кажи ако имаш некој бољи предлог,
малце и филологија да се занимаваме...
п.с. не мислам дека православните се инфериорни воопшто. не знам од кај ти таква идеја... п.с.2. сега приметив дека евангелос погрешно ме цитирал, не реков: лаги, бели лаги и статистика, туку: лаги, безобразни лаги и статистика. Изменето од аџија - 05.Септември.2007 во 10:55 |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa od tebe
od koj drug adzo hahahahhahahah |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
не сметам дека се инфериорни, туку неинформирани. грото. иначе има и просветлени православни, со кои вреди и да се дискутира и од кои вреди и да се научи.
ама да ги бараш ко игла во сено... п.с. се разбира, лафам за верата, не за астрономија, кулинарство, итн. Изменето од аџија - 05.Септември.2007 во 13:03 |
|
Внеси реплика | страница <1 456 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |