IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Љубов
  Активни теми Активни теми RSS - Кога лошите спомени од минато навираат
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Кога лошите спомени од минато навираат

Внеси реплика Внеси реплика страница  123 5>
Автор
Порака
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Статус: Офлајн
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Кога лошите спомени од минато навираат
    Испратена: 29.Август.2007 во 14:26
Znaci vaka...
Nova vrska, nova ljubov, prekrasno custvo na srekja...
kako nov zivot!!!
I za da ne bide se kako sto treba da e, vas vo son vi se navrakjaat losite raboti sto vi se slucuvale so bivsiot decko. Kolku ve zaebal, kolku ve lazel, kolku vi pravel lice...
Znaete deka toa e taka, potvrdeno vi e deka taa licnost e takva. No zosto sega koga ste srekjni bas mu teknalo na pamet toa da pagja!?
I kako sega??? Sto ponatamu???
-mene mi se sluci ova...ne mozev a da ne mu kazam na decko mi. Ne gledav pricina za da se luti jas ne sonuvav i ne mi teknuvase kolku mojot bivsi bil dobar so mene, tuku kolku bil kreten...Ne znam kako me svati, se nadevam pravilno. Mislam deka pricina za toa sto ne po svoja volja mi se slucuva e toa sto od togas sum tolku isfustrirana sto samo pazam da ne me zaebat pa duri i na pogresni licnosti...

Изменето од blueprayer - 29.Август.2007 во 14:41
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Август.2007 во 14:53
јас би му дала шанса на новиот дечко, не би го оптоварувала со минатото.
какво и да е тоа минато- наше е, и има да си го носиме! најпосле од тоа и учиме. зошто да не и дадам шанса на новата љубов да се покаже во право светло, наместо да ја засенам со спомени од минатото?
секој имал лошо искуство, ако дозволиме тоа да не спречи и осакати да уживаме со тој што сме сега и во секого да го бараме траг од бившиот дечко кој се понашал ко кретен на крај ке си останеме со прстот во уста.
нов човек - нова приказна голема%20насмевкатрепкање

Кон врв
монте кристо Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THERE CAN BE ONLY ONE

Регистриран: 26.Мај.2005
Локација: Macedonia
Поени: 6869
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај монте кристо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Август.2007 во 14:56
a be cupe , ako te sfatat dobro , ako ne sve e dzabe
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Август.2007 во 14:59
Originally posted by ACELERA ACELERA напиша:

јас би му дала шанса на новиот дечко, не би го оптоварувала со минатото.
какво и да е тоа минато- наше е, и има да си го носиме! најпосле од тоа и учиме. зошто да не и дадам шанса на новата љубов да се покаже во право светло, наместо да ја засенам со спомени од минатото?
секој имал лошо искуство, ако дозволиме тоа да не спречи и осакати да уживаме со тој што сме сега и во секого да го бараме траг од бившиот дечко кој се понашал ко кретен на крај ке си останеме со прстот во уста.
нов човек - нова приказна голема%20насмевкатрепкање

mene seto toa mi e jasno uste pred 6 meseci, mene mi e super so segasniot, NO se nerviram zasto ponekad mi pagja na pamet toa sto se slucilo. Ne sakam ni da pomislam na toa, sega mi e super go sakam, ednostavno ne moze podobro da bide AMA ete nesto mora da se umesa, nadam se brzo ke pomine, ako ne ke mu mlatnam 2-3  boxa na bivsiot moz ke mi se namesti dusata....среќа
Кон врв
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Август.2007 во 15:35
со реченицата  време лечи се, и не би се сложила многу. спомените ке испливуваат секогаш , што увави што лоши. животот не се состои само во уабви нешта, а во врска со момче/девојка секогаш ке има и помалку убави работи.
тоа што било лошо во врската со бившиот можеш да го земеш како ‘поука‘ на некој начин и да не дозволиш да ти се случат исти грешки во иднина.
голема%20насмевка
Кон врв
connected Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2007
Поени: 2787
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Август.2007 во 15:41
kolku pobrzo se soocis so minatoto,tolku podobro. jas smetam deka koga se zapocnuva nova vrska treba da se pocne iskreno. normalno, ne da se otkrivaat site detali za bivsite,tuku barem da se spomnat nekoi raboti. ako tie raboti izlezat pokasno,mozat mnogu loso da deluvaat vo megjusebnoto poverenie na partnerite.
od minato ne se zivee,no se uciнамигнување
Кон врв
MaJuF4e Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 27.Август.2007
Поени: 7
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MaJuF4e Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Август.2007 во 16:40
haha i mene mi e ponekogash taka.. nekoj bifisi se dobri ama nekoj se tolku golemi kreteni so stvarno ne zasluzvat ni da gi poglednish.. i jas sa imam drug de4ko odam godina i pol ama ko ke go vidam ili ponekogash ko ke sedam mi teknuva kakvi se gluposti imal praeno i so se se pokazval deka se se poglup i poglup i deka e najgolemiot kreten imbecil moron debil i se.. samo edno ke ti kazam.. odi manimu 2 - 3 boxa ;) i ke ti se namesti dusata  se ke e ok :D ko nova ke si..:D
I`m Not ALWAy RigHt but i NEveR WRONG..!!
Кон врв
Горе_Лево Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Август.2007
Поени: 331
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Горе_Лево Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Август.2007 во 19:00
Originally posted by blueprayer blueprayer напиша:

-mene mi se sluci ova...ne mozev a da ne mu kazam na decko mi. Ne gledav pricina za da se luti jas ne sonuvav i ne mi teknuvase kolku mojot bivsi bil dobar so mene, tuku kolku bil kreten...Ne znam kako me svati, se nadevam pravilno. Mislam deka pricina za toa sto ne po svoja volja mi se slucuva e toa sto od togas sum tolku isfustrirana sto samo pazam da ne me zaebat pa duri i na pogresni licnosti... 

Многу е важно како тоа си му го кажала, начинот и формулацијата на кажанотосреќа
Одлично е да се биде искрен во врската посебно кога се во прашање стравови од некои негативни нешта кои ни се случиле во минатото...ама сепак ќе потенцирам, многу е битно се тоа да има позитивна формулацијасреќа
Штом ти се налутил дечкото, не си кажала како што би требало.

Најдобро е човек да влегува во врска кога за тоа ќе биде спремен психички и начисто со себе пред се!
Спомените се враќаат секогаш било да се убави или лоши...но остануваат спомени само тогаш кога се сеќаваме на нив без пропратни реакциисреќа ( страв, внимателност, претерана генерализација дека сите се исти )
Е тогаш нема да има потреба од фрустрации.

Не е страшно воопшто ако ти се налутил за она што си кажала, напротив, треба да седнете и фино, искрено и отворено повторно да разговарате што е тоа од што се плашиш и зошто всушност се сеќаваш на нешто лошо што ти се случило некогаш.

Очигледно дечкото погрешно те разбрал кога си добила таква реакција...којзнае што се му се врти во главатасреќа

Убаво објасни му дека тоа е само затоа што се плашиш дека може повторно да ти се случи истото....зашто од стравовите не се бега!!! Секогаш ќе бидат тука да те потсетат дека бегашсреќа

Со нив едноставно треба да се соочиш!

Само на таков начин, искрен и отворен разговор со партнерот... а на крај директно укажи му дека на некој начин е убаво ( зашто навистина е! ) што ти се вратил таков сон, бидејќи тоа само те потсетува зошто бившиот е БИВШ, а ти си сега среќна со негосреќа

И заврши со разговорот, зашто исто така е опасно да се повторуваш по сто пати како го сонуваш бившиот....мислам јасно ти е дека НИКОЈ не би сакал да се најде во таква ситуација, па ни тисреќа

Кон врв
miki-li Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јуни.2007
Поени: 1176
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај miki-li Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Август.2007 во 22:51
koga covek ednas ke se izgori, togas duva i na matenica!
potpolno te razbiram i mozam da kazam deka toa so go cuvstvuvas e normalno i im se slucuva na site, samo nemoj od premnogu razmisluvanje sto i kako bilo ili od strav da ne te povredi kako bivsiot, da gi ispustis ubavite momenti so segasniot decko!
ednostavno - uzivaj

Изменето од miki-li - 29.Август.2007 во 22:51
Кон врв
cecka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Февруари.2006
Поени: 4011
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај cecka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Август.2007 во 23:23
za sreka...losite raboti sum gi zaboravila.... duri i se mislam dali imalo takvi?
covek uci dodeka e ziv-OD MENE
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Август.2007 во 10:36
golem pozdrav i fala do site sovete, GORE LEVO, ACCELERA CONNECTED, fala za se.
NO SEGA SAKAM DA CUJAM DALI VI SE SLUCILO I NA VAS ISTOTO???
-jas znam deka bivsiot mi e bivsi, minato tamu i ostanuva, no ete se desi, jas iskreno mu kazav na mojot decko i naglasiv deka toa ne znaci deka jas nego seuste go mislam ili sakam, tuku deka losite spomeni znaat nekogas povtorno da se vratat vo mislite no sepak, fala  mu na Bog, toa e minato neli. SEGA SUM SREKJNA SO TOJ STO SUM. GO SAKAM, ME SAKA...SEKOJ PROBLEM MINUVA. VREMETO LECI SE SPAGJA I TUKA, ZNACI I NA OVOJ NACIN, NE SAMO ZA DA PREBOLIS NEKOGO TUKU U DA ZABORAVIS NA NEKOI SITNICI KOI JA NAPRAVILE VRSKATA NA GOLEMO NESTABILNA. SAKAM OVA DA PRODOLZI, DA E UBAVO, EDNOSTAVNO DA NEMA KRAJ. ZASTO???? LJUBOVTA MORA DA ZIVEE, DENES MNOGU RETKO NALETUVAME NA ISKRENA LJUBOV, A AKO TAA JA SNEMA KE NE SNEMA I NAS, ZATOA STO SEPAK MISLAM DEKA OD LJUBOV NASTANUVA COVEKOT, KAKO I STO OD LJUBOV ZIVEE. MOZE EDEN PERIOD POVAZNA KE MI BIDE RABOTATA, NEGO KARIERATA, AMA TOA NE ZNACI DEKA NEMAME VREME ZA SEBE. SE IMAME NIE DVAJCE I ZNAEME DEKA SME SI DOVOLNI....
големо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкање
Кон врв
str8up Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The Producer

Регистриран: 18.Април.2007
Поени: 1492
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај str8up Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Август.2007 во 17:49
nema da komentiram za ova mnogu...ama milsam deka koga veke blueprayer se odlucila da go pise ova na forum, neka go pise kako sto e...ima mnogu vazni fakti izostaveno...jas nema da kazam sto e, sama neka si pise ako sakaнамигнување
igram ruski rulet od k*rtasak!
Peni Saktivniot
Кон врв
zajkoo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Јули.2007
Локација: Vatican City State
Поени: 200
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zajkoo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Август.2007 во 19:39
Originally posted by blueprayer blueprayer напиша:

Znaci vaka...
Nova vrska, nova ljubov, prekrasno custvo na srekja...
kako nov zivot!!!
I za da ne bide se kako sto treba da e, vas vo son vi se navrakjaat losite raboti sto vi se slucuvale so bivsiot decko. Kolku ve zaebal, kolku ve lazel, kolku vi pravel lice...
Znaete deka toa e taka, potvrdeno vi e deka taa licnost e takva. No zosto sega koga ste srekjni bas mu teknalo na pamet toa da pagja!?

По  текстот  од авион се познава  дека длабоко во тебе  сеуште го сакаш бившиот, па колку и да  го негираш тоа.  Секогаш кога и да видиш нешто што те потсетува на него  ќе се прашуваш  што е тоа што се случило со вас двајцата.
Ако продолжиш со вакво размислување наскоро, ако не имаш почнато
ќе почниш и споредби да правиш помеѓу сегашниот и бившиот.
Колку и да кажуваш дека го сакаш сегашниот толку повеќе подсвеста ке ти кажува дека бившиот го сакаш повеќе и тоа ке те збеснува и ќе ти доаѓа да го нокаутираш бившиот. А ако знае па бившиот  и ако е толкаво ѓубре како што велиш ќе почне и да те искористува.
PS:Тенка е линијата помеѓу љубовта и омразата.

Биди добар со сите,услужлив за повеќето, близок со неколку, пријател со еден, непријател со ниеден.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Август.2007 во 08:30

ZAJKOO jas sepak ke recam deka gresis i toa mnogu gresis....znam deka e tenka linijata megju ljubov i omraza ama bidi siguren deka takva licnost ne moze da se saka. Nema povekje da diskutiram i da obrazlozuvam moi custva zatoa sto gledam deka se sto sum napisala, nekoj ne go svakja kako takvo sto tuku isprevrtuva. Kako sto pamtam i mozam da se potsetam od prethodnite postovi, pobarav sovet ama ne i nekoj da me razubeduva vo toa sto jas go custvuvam....zasto jas sum sigurna. prasav sto bi napravile vie isto taka, ama gledam deka tugjoto e pointeresno...ako e taka, zasto ne pisuvas eve ti na primer vo KOLUMNA???? ako tolku mislis deka si vo pravo>>> jas ne sakam da ne obvinam za nisto, fala sepak sto si se potrudil, no mislam deka treba maaalce poveke da gi gledas rabotite od moja perspektiva.

STR8UP znam deka e nevkusno no kako i vistinata taka i iskrenosta znae nekogas da boli. Iskreno, ne sakav da ti kazam, no potoa se odluciv za sprotivnoto i ti objasniv. Mozam otprilika da pocustvuvam na moja koza kako bi mi bilo mene toa da mi se sluci, navistina e grozno. No sepak ako toa e vistinata kakva i da e, treba da ja prifatime. Pa ako mene mi teknuva losotijata negova koga sme bile zaedno, ne znaci ni najmalku deka jas go sakam. Ti najdobro znaes koga toa pukna i kako. Ednostavno znaci tolku banalna rabota bese potrebna za da se prekine toj nas kontakt koj ne ni mozese da se narece vrska. Toa ti sto sakas da go kazam deluva kako samosozaluvanje no ete kje go kazam. Da, toa bese drugar na mojot segasen decko...i??? neli zivotot nekogas ne znae za granici???? neli na sekoj moze da mu se sluci??? sto treba sega, ortoma okolu vratot???? ako toa tolku ti smetalo nemalo ni da pocneme. Ne te okrivuvam tebe, no koga jas mozam da se stavam na tvoe mesto, stavi se i ti malce na moe. Zasto???? Pa ne mi e ni mene lesno,sepak, izlegov od taa "vrska" isfustrirana do nemaj kade. Ako mozes svati me. Znam deka ti se ponasas kako nisto da ne bilo i kako da ne sum ti ni spomnala, ama i dvajcata znaeme deka toa e taka. I drug pat ni najbanalnite raboti nema da gi kazuvam za iskrenosta da ne boli. Trebase sepak da go zadrzam toa za sebe no ti objasniv kako mozese da stigne do laga. A toa e najmalku sto sakam-da te lazam. Znam samo deka mozam da te sakam i pocituvam ponatamu kako i do sega. Vcera si pominavme tolku ubavo vreme zaedno sto ne sakam nikogas da prekine. Tolku od mene, a ako nekoj ima uste nesto da kaze, bi go zamolila da se drzi za prasanjeto kako sto i na pocetokot e napisano- STO BI NAPRAVILE VIE???? i dali vi se ima sluceno... 
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123 5>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 5,906 секунди.