|
Nikon D3 i Nikon D300 - oficijalno |
Внеси реплика | страница 123 30> |
Автор | |
zulu
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Група Регистриран: 20.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 57 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 23.Август.2007 во 08:24 |
Ajde airlija Nikon D3 i Nikon D300
i dvata so po duzina milioni tochki.
Kako kje i objasnam na zshena mi samo neznam, deka mi treba D 300 za da ja slikam kjerkichkata.
D300 nekako mi e 500 EUR poskap od shto trebashe.
Do dekemvri ima vreme za shparanje... Изменето од zulu - 23.Август.2007 во 09:27 |
|
itan14
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 30.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 545 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Impresivno, 51 AF point, ISO 25600!!!!!!!! (D3)
Nemam zborovi!!!!!!! Za cenata na D300, ke padne 100-200 sigurno za 6-8 meseci. Mojot sleden DSLR!!!!!!! Ne znam dali gi vidovte objektivite, 14-24 i 24-70 FF, mnogu dobra kombinacija. Изменето од itan14 - 23.Август.2007 во 08:45 |
|
moz pos
Сениор Регистриран: 09.Декември.2006 Локација: Trinidad and Tobago Статус: Офлајн Поени: 335 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Odli4ni performansi na hartija ...kje vidime kako bi se pokazale vo realnost...
Kompaniive se nemilosrdni za potroshuva4ive :( |
|
JANE971
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Canon-џија Регистриран: 20.Декември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1711 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Lens mount
• Nikon F mount with AF coupling and AF contacts • No field of view crop (full-frame) • When using DX lenses / DX mode 1.5x FOV crop Usable lenses • Type G or D AF NIKKOR: All functions supported ova se odnesuva na D3, znaci bez novi leki mozes da se slikas so starite. nekoj ke kaze deka e prednost, nekoj mu go najde kako maana. negde so krop, negde bez matrix merenje, negde bez af... kako i da e ke javidime okolu nova godina na prezentacija. se nadevam deka Inpex vo sorabotka so Refot B ke ni ja donesat do nova godina na proba |
|
Born to be alive...
http://on.net.mk/galerija/jane-ljorovski |
|
dimi
Сениор Регистриран: 20.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 406 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
lele kakov shamar za Canon
:)
|
|
branko_k
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 10.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 682 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
d3 e out of my league, ama definitivno kako sto rece Itan, d300 e mojot sleden dslr:)... navistina impresivno, samo nekolku dena po objavuvanjeto na 40d... "vojnava" stanuva epten interesna, navistina izednaceni performansi. nikonot vaka na prv pogled "mu bega" na canonot, no najverojatno ke bide i poskap;)
navistina interesno, ke vidime kako ke pominat dvata aparati na testovite ;) |
|
JANE971
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Canon-џија Регистриран: 20.Декември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1711 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
deemee ne e samar, zatoa sto promocijata e kon kraj na noemvri, a toa e mnooooooogu vreme za da site onie koi baraat dslr so vrvni performansi dotogas si nabavat Canon. Ova ne sakam da zvuci nihilisticki , ama nekolku meseci vo digitalnata tehnologija se vecnost i moze nikonot da izleze veke zastaren. Kako koga na fotokina go najavuvaa zaednickoto cedo so kodak so togas famozni 14mp, a se sluci pojavata na ds so 16,7mp. i sto im preostana, da go soberat standot bez da go promoviraat fotoaparatot. Od tie pricini se krie proizvodot do posleden moment. Moze da se pretpostavi deka kako sto sledese za nepolna godina update na g7 i od 10mp stane 12mp so raw kako g9, ne bi me iznenadilo da se sluci istoto kaj 1dmark 3 ili eventualno so pojavata na novata 5,3 ili 4 na canon koja logicki sledi na nizata na objaveni kameri da se dozakopa proizvodstvoto na nikon. povtorno ke kazam deka ne smetam deka nikon pomalku vredi, no trgovijata ne trpi konk*rencija i deka udarot mora da bide vozvraten. i na kraj se e dobro duri tie se borat, nie dobivame podobri kameri za nas
|
|
Born to be alive...
http://on.net.mk/galerija/jane-ljorovski |
|
Tegla
Сениор Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A sinojka zborevme vo Mala Stanica so Zoran_K, Bobi, Saso, Doktorot...... koga kazuvav deka Nikon treba full frame da izvadi.
Drugari vojna okolu nasite pari . Sho im fali na tie sto gi imate sega? Praite fotki? Dobri se? Vi go prai kejfot? |
|
That is called grain. It is supposed to be there.
|
|
itan14
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne im fali nisto, no D50 ke ja konvertiram vo IR, D300 ke bide super vo kombinacija.
Mene najvekje me interesira ISO 6400 -25600 sample sliki, koi se uste gi nema. Ako ISO 6400 bide po kvalitet kako ISO 800-1600 na D40, toa kje bide odlicno. |
|
Tegla
Сениор Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ostaj toa Nikon momentalno ponudi po sexy makini od Canon, ama drugite ne spijat. Kako sto sinojka Igor kaza "cekaj da vidime Sony sto ke napravi"
Novive Nikoni se impresivni, a najveke mi se svigja novata lekja 24-70 f2.8. Kakva sto veke ima za analognite, samo ovaa bi trebalo da bide podobra. |
|
That is called grain. It is supposed to be there.
|
|
loser
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 07.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 150 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Samo eden zbor za Nikon- WOW
|
|
itan14
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Trioto, 14-24,24-70,70-200 e killer kombinacija, no "kompletceto" ke kosta ~5000 USD. Sto za profi i ne e taka mnogu bidejki i teloto ke kosta 5K USD.
I jas mislam deka Sony ke bide interesen za sledenje, nekade vidov deka vo A300 12MP istiot cip kako vo D300 so 10fps, a ponatamu vo A500 14.4MP 1.25 FOV crop, sto e odlicno. Mislam deka Sony isto treba ovaa ili narednata nedela da ima prezentacija. Sepak Sony e masinerija, i ako resile da vlezat na DSLR marketot, sekogas treba da se smetaat za mozna konk*rencija. Odlicni vreminja. Intersna rabota e deka CMOS cipot na D3 e dizarniran od Nikon, no ne kazuvaat koja firma im go proizveduva, pa veruvam deka ne e Sony. Изменето од itan14 - 23.Август.2007 во 10:22 |
|
zatko
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 28.Октомври.2005 Локација: Australia Статус: Офлајн Поени: 388 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Demee ne be brat ne e samar 12mp sprema 16mp na canon a do nova godina ima vreme da ne ispadne rabotava 20mp na canon
http://www.blissvp.com |
|
www.blissvp.com
|
|
zulu
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Група Регистриран: 20.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 57 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Po prvichnata euforija, (koga ja prochitav sabajle objavava pola saat si se smeshkav od ubavina), vaka si mislam:
D200 ako dadat nekoj popust i ako ova najavenata cena na D300 za EU e tochna kje bide 1000 EUR poeftin od D300.
sho se dobiva za tie 1000 EUR:
-drastichno podobar AF (povekjeto objektivi i taka mi se MF- ne mi znachi mnogu)
-podobar "televizor" so rechisi 1 MP i 3" (super e, ama ne go kupuvam za televizija da gledam)
-12 nasproti 10 Mp senzor (coudn't care less)
-sigurno podobar performans na povisoki ISO (ako sakash kvalitet pak kje slikash na iso 100)
-6/8 fps nasproti 5 fps (coudn't care less)
-chistenje na senzor (i taka nema da funkcionira - staveno e deka site go imaat vekje)
-live view (ushte toa mi fali, da slikam so izpruzsheni race :))
ERGO
Prime Time za D200
kje ja prodadam D80 i kje si kupam D200
Just My 50 Cents
Изменето од zulu - 23.Август.2007 во 10:27 |
|
Внеси реплика | страница 123 30> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |