|
Домакински работи |
Внеси реплика | страница <1 2345> |
Автор | |
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
PERMETAL za ciscenje pecnica , rostilja i kuhinjskih napa
za fleki VANISH |
|
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
tokmu taka
|
|
Miriam
Сениор Регистриран: 25.Април.2007 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 336 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
[/QUOTE]
Miriam, kazi mi te molam mikrovalnato so kakvo sredstvo ja cistis, da ne se sekava mirisot na hrana [/QUOTE]Да ти кажам право скоро се чистам со Mr. Proper или Windex, микро-брановата исто така. За да не се осеќа мирис на храна може да ставиш и малку сода. Ама не е нешто којзнае колку трајно - после 5 пати подгревање на нешто друго, пак си мириса. Кога веќе почнавме со домаќински работи - со што бришете прашина? Само со крп**ка или и со нешто друго? Мајка ми употребува Политура, ама јас сум малку помрзлива и гледам на брзинка :) |
|
Try again. Fail again. Fail better.
|
|
ultra
Сениор Регистриран: 17.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 2616 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zavisi od mebelot kakov ti e... jas na primer brisam so krpa naprskana so Sidolin (mnogu dobro sredsvo za brisenje staklo) i sve brisam so nego i ekrani na TV, monitori staklata vo i od vitrinite pa i mebelot...
|
|
engie
Сениор Регистриран: 10.Август.2005 Локација: Zimbabwe Статус: Офлајн Поени: 2775 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Miriam fala za sovetite...fala i na ostanatite....
|
|
|
|
Schatzii
Сениор Регистриран: 04.Мај.2010 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 10600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
јас би гласала ( иако не е анкета ова )
за поделба на обврските меѓу партнерите....полесно е кога ќе се распределат, отколку само едниот да се отепува од работа а другиот да ужива...ем полесно, ем побрзо се завршува со работите и потоа останува слободно време и за двајцата |
|
Dream what you want to dream;
Go where you want to go; Be what you want to be, because you have only one life and one chance to do all the things you want to do. |
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Знаејќи си го карактерот и навиките (кои можда и ќе се сменат, незнам...) тешко дека ќе бидам класична македонска домаќиница. Незнам, не можам да се замислам на некого да му перам гаќи, па да метам дворишта, па да чистам секој ден -де плочки, де прашина, де под... Готвење да, сакам да кувам, али другоно- ноуп. Тешко дека би се снашла во улога на домаќинка. Изгледа ќе треба да бирам некој што ќе помага колку-толку и што ќе нема типичен балкански менталитет, со оние добро познати ништо-не-работиш и стави-ручек синдроми.
|
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мојот маж се нафаќа да работи многу работи по дома освен усисување, бришење прашина, чистење клозет и купатило, бришење прозори.....значи сепак 90% од домашнитеработи јас г работам зашто он или не знае како или ако фати да прави нешто од ова само поголема беља може да ми направи.
Сака многу да готви и убаво готви, да мие садови, дворот он го средува,коси трева и сл, пере (у машина) и пегла. Тук и таму им зачистува на животните надвор, ама како сетто ова го прави половично, после миење садови не брише, не ги чисти кујнските елементи, ниту шпоретот,патосот-јас пак морам да одам по него и да довршувам.
Колку и да му збориш да не брише со иста крпа цела кујна и садовите, тој пак си тера по негово.
Алиштата сите на ист програм ги пере, за него не постои шарено, бело, синтетика, се му е исто. После сушење не ги дипли алиштата, туку ги фрла на куп.
Затоа јас сакам да си ги работам тие работи, за да знам дека со сигурност ќе ми биде како треба. Изменето од Glenn - 18.Јули.2010 во 12:06 |
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
Џо
Сениор Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ја сум про домаќин...
Ме бидува... Стануење наутро , и брат ми ме буди...‘дај нешо за јадење‘...‘ ја му даам една педагошка‘... Пладне ‘средуење станот‘... После 4-5 , миење садови... Рацете веќе 2 недели ми мирисаат на Чарли сјај... |
|
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..Еве и јас да си се пофалам... дека сум добра домаќинка....
но за разлика од погорниве коментари..... јас кога нешто
работам било тоа да е во кујна или ако чистам.... не сакам
никој да ми се плетка околу мене..........а и не очекувам помош...
не дека сум многу вредна..........но тоа што го работам
сакам сама да го сработам...
...и уживам во тоа ......
|
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тоа садовите не можам да ги мијам ма ич!
Повраќам од такви мрсноќи. Ми се активира нагонот за повраќање и брзо мијам раце, ми се врти... Ваљда некакво пореметуење или некоја траума што ти знам -.- Инаку, мајка ми нема година дена веце исчистено, јас чистам (знам ќе речете детево не е здраво) ама тоа не ми е ич гад да го правам, башка махер сум со тоа солната киселина, перем парче ги праам тоа плочките. Исто и собата ја средувам, ама по брза постапка и тоа само кога ќе ми текне. |
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пазар, одбирање, бизнис, сам свој мајстор... поправање рерна, монтирање лустери, ламби, фасонки, мачкање дограма и душеме...
и ако праам - праам комплетно... прицип: клуч на рака Тањири нема миење освен ако сум сам па нема кој да ми измие.... перење - не веце - јок двор миење наутро, понекад во лето , онака патем после перењето на колата .... градина јок.... и такаа |
|
sneska_v
Сениор Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kakva sum kako domakinka?
mrazam da mijam sadovi ama koga moram gi mijam,sakam da gotvam specijaliteti, za blago gotvenje ne me biduva sve utnuvam,wc-cistenje mi nema ramen sveti,hehehehe........ |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Иако имам жена која чисти еднаш седмично, во куќа со 3 машки има многу работа па така јас секогаш сум си ангажирана. Заради пократкото работно време моиве се навикнати секогаш да има топол ручек, сервиран на маса со сите матракуци.
Машкиве помагаат-секој според своја желба. Мажот ми е задолжен за пазарење, фрлање ѓубре. Едниот син обожава да прави скара (па често ме одменува) а има осет и за “солење“ на салатите-па најчесто салатите ги ачинува тој Другиот син е љубител на тестенини, па знае често да не изненади со добра порција шпагети, макарони, лазањи (јас му помагам со бешамелот). Тројцата се навикнати да си пеглаат работи кои им се итно потребни, а поголемиот куп ми останува мене. Перењето “го праи“ машината. Се на се домакинските работи ни се некако добро организирани |
|
Внеси реплика | страница <1 2345> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |