|
Сон |
Внеси реплика | страница <1 2425262728 55> |
Автор | |
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
не значи ништо не се грижи |
|
KaTeNcE1111
Сениор Регистриран: 24.Јануари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vo sonot minatata nok se tepav so sestrata na mojot poranesen decko i nikako ne mozev da ja pobedam, nemav sila. Sto znaci toa?
|
|
You will never get to HEAVEN if you`re scared of gettin HIGH!
|
|
JANE971
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Canon-џија Регистриран: 20.Декември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1711 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
znaci ne se cepkaj so posilni, moze da te natepaaat
|
|
Born to be alive...
http://on.net.mk/galerija/jane-ljorovski |
|
brmm
Сениор Регистриран: 05.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 1437 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mnoooogu retko sonuvam, i koj znae so sonuvam
|
|
|
|
silvija*
Нов член Регистриран: 25.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
retko sonuvam a neznam ova so znaci.Znam deka sonot e obratno od jave.Go sonuvav bivsiot moj kako sum posla kaj sto raboti da mu soopstam na site deka se mazam,a toj ne mi pravel muabet samo me podigna vo race i pocna da me stega i guska i celo vreme go prasuvav so mu e nisto ne mi odgovarase,se do eden moment koga edna devojka mi prijde i mi rece deka konecno me zapoznala oti jas sum mu bila ljubovta na zivotot oti samo na mene mislel,i velam zosto bas sega koga ke se mazam e vaka,i probav da mu izbegam od pregratka ama ne mi ja pustase rakata i mu velam zosto segam me macis samo i toj mi veli ti ke bides moja zgresiv vo vrska so se i site ke gi ostavam za tebe . So bi znacelo ova veruvam vo sonovite mnogu.
|
|
sme se rodile oti drugi sakale , ke ziveeme onaka kako nie sakame
|
|
551mb
Сениор Регистриран: 12.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 207 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a jas pak sega sonuvam kako e NOVA GODINA...ii vikam na drugarka mi ajde da odime negde a ona si kuti celo vreme...i vikam ja ke odam so drugar mi i taa vika odi...i jas otidov...tamu vo k.voda mi bese glupo bez nea...ja cekav da dojde potoa po nova godina i taa nedojde....nedojde i den denes...
I SO ZNACI SEA OVA KE DOJDE ILI NE ILI MI SE NALUTI BEZ ZBOR...I NEMA DA MI ZBORI DO KRAJOT NA ZIVOTOT? |
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Chesto mi vikaat...-ne sonuvaj nishto....
ako nekogash se pojavam tamu...izbrkaj me...????? |
|
sara333
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sonuvame sekogas samo sto ne se sekavame koga ke se razbudime .... znaes, znaes, ama se pravis deka ne znaes...te znam jas tebe |
|
brmm
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ehhh emi nekogas i znam, ama pred da se razbudam si biram sto sakam da znam kogak e stanam, ako ne mi se dopaga ne go znam :)...
|
|
|
|
sara333
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ama ne mozes da biras, ili se sekavas ili ne |
|
brmm
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ama jas mozam, biram sto da se sekavam :)....stvarno ne ve lazam:)
|
|
|
|
sara333
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kako da ne, biras....aj, kazi ja tajnata pa i jas da znam sto da biram |
|
brmm
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne mozes ti, samo ja si mozam, a moze da mi kazes sto sonuvas pa jas da ti odberam :)
|
|
|
|
Maks
Нов член Регистриран: 23.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 7 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Од Енциклопедија
СПИЕЊЕ, преодна физиолошка потреба која се појавува периодично и се обележува со престанок на високите функции на мозокот, намалено реагирање на надворешни дразби, недостаток на волна активност на скелетната мускулатура и нивната отпуштеност: во сонот сетилата раздразливост и осетливост према надразбите се смалени, свеста е намалена и недостасува нормалната психичка активност; работата на срцето и дишењето се забавени, крвниот притисок е нешто намален; за причините за спиењето постојат бројни теории, но меѓу најважните чинители кои го предизвикуваат доаѓа заморот, посебно на нервниот систем, и влијанието на меѓумозокот (центарот за спиење); во текот на спиењето доаѓа до одстранување на причините кои допринеле до појавата на замор и обновување на функционалната способност на организмот; на возрасните им е потребно 7 - 9 часови на спиење дневно, а на децата и повеќе; СОНИШТА, несвесна психичка состојба која се јавува за време на спиењето; базирана е на веќе заборавените или во свеста потиснатите збиднувања, односно на создавање на погрешна представа за надворешните надразби, а заради намалување на високите функции на големиот мозок за време на спиењето; отскриена личност во ладна соба сонува дека се наоѓа на снег; соништата траат кратко - неколку минути. Примитивните народи им давале големо значење на соништата - „толкувачи на соништата“. Изјави, наслови, цитати, претпоставки, хипотези и теории за сонот - Да се изживеат потиснатите желби во текот на денот, односно соништата се кодирани со симболички клучеви - Фројд - Сонот е физиолошки непотребен „Теорија на неподвижност“ од Реј Медис раководител на лабараторија при Универзитет во Лафбороу Англија - Сонот има главна улога во формирање на нервниот систем - Сонот преставува програм за јакнење на памтењето - Во сонот ни се претскажува иднината - Сонот е порака од боговите - Во сонот се репрограмира мозокот - Сонот е облик на интерна комуникација меѓу клетките - Соништата се несвесна реакција на свесна состојба и преставува конфликт меѓу свесното и несвесното - Соништата го оптоваруваат мозокот - Сонот го програмира човекот - Единствениот начин преку кој психолошкото наследство дејствува на мозокот, преку целиот живот, е периодичниот процес на сонот. - Една од функциите на сонот е систематско репрограмирање на движењата својствени за одредена врста (човек, мачка, куче, верверица и сл.) - Соништата се потсвена проекција на она што не можеме да го оствариме во свесна состојба - Сонуваме за да не заборавиме - Соништат се опасни - Спиејќи го чуваме она што е - вонвременско - Соништата ги поврзуваат дневните искуства и служат за нивно проширување - Сонот го одмара срцето - Соништата едуцираат - Сонот ја прочистува меморијата во мозокот од непотребни записи - Сонот е неопходен за нервната рамнотежа - Соништата ни говорат што треба да направиме и така натаму... Изменето од Aleks - 12.Септември.2007 во 23:14 |
|
Внеси реплика | страница <1 2425262728 55> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |