IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - КОЈ Е ЈАКОВ?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

КОЈ Е ЈАКОВ?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345>
Автор
Порака
Miralem1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2007
Статус: Офлајн
Поени: 1548
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Август.2007 во 16:53
Originally posted by аџија аџија напиша:

Што пишува драг мире? ајде сега и азбука ќе те учиме, и читање и се по ред, само пошто зато ТИ ДА СФАТИШ мире!

Пишува ли
брат или не пишува?

значи трај сега! намигнување

Ne prajse na udren намигнување
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
khaleefah Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"The Khilafah is Coming..."

Регистриран: 25.Септември.2006
Поени: 1115
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај khaleefah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Август.2007 во 16:55
Mislam deka razedinuvanjeto na Hristijanite po ova prasanje ne e nikakov  dokaz  protiv avtenticnosta na Biblijata.

I Shiite na primer od istiot Quran naogaat deka treba 3 pati da se
klanja .Bektesiite vo istiot Quran naogaat  deka ne treba voopsto da
se klanja i deka Alkoholot e  dozvolen itn...

Samo bi bilo dobro i drugite  da  kazat  od kade  e  razlikata po
toa prasanje ako tolku jasno pisuva.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Август.2007 во 17:05
Originally posted by khaleefah khaleefah напиша:

Mislam deka razedinuvanjeto na Hristijanite po ova prasanje ne e nikakov  dokaz  protiv avtenticnosta na Biblijata.

I Shiite na primer od istiot Quran naogaat deka treba 3 pati da se
klanja .Bektesiite vo istiot Quran naogaat  deka ne treba voopsto da
se klanja i deka Alkoholot e  dozvolen itn...

Samo bi bilo dobro i drugite  da  kazat  od kade  e  razlikata po
toa prasanje ako tolku jasno pisuva.

Pa mozat slobodno da prasaat. Jas kazav neli nekade vo prethodnite postovi deka pisuva oti Jakov e Isusov brat. Toj citat i go napisav. No od kade i po sto Pravoslavnite poinaku veruvaat.
Ako zboruvame za Siite togas treba mnogu,vo samite sii ima 20 sekti.
Prasuvam sto me interesira.
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Август.2007 во 18:20
фала богу еден разумен....

ТОа што некој верува едно или друго или трето, не значи дека Библијата е контрадикторна, бидејќи не е. Јасно кажува дека му бил брат на Исус, и тоа е крај на приказнава.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај khaleefah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Август.2007 во 18:29
Biblijata ima drugi milion kontradikcii sepak jas imam dovolno iskrenost
da kazam deka ova ne e nikakva kontradickija големо%20гушкање
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Август.2007 во 18:35
од тие милиони контрадикции, уште не успеавте да најдете една. голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Август.2007 во 20:02
Originally posted by Miralem1 Miralem1 напиша:

Jakov e Isusov brat.
Jakov e eden od josipovite deca od poranesniot brak.
Jakov e Isusov bratuced.

Zarem ne ke se slozite deka BIBLIJATA E KONTRADIKTORNA ????

Јаков е Исусов брат и тоа јасно го пишува во Библијата. (Матеј 13:55)

Откако ќе најдеш библиска поткрепа за другите 2 тврдења ќе можеш да ја обвиниш Библијата за контрадикторна, а до тогаш доста%20е
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
postariot brat Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Мај.2007
Поени: 491
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај postariot brat Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Август.2007 во 21:29
  Pa dobro jas sum pravoslaven, iaku toa e nesto sporedno vo odnos na toa sto sum Hristijanin.
  No dobro aj za temata pa vo Biblijata prevedena i pecatena od MPC jasno se tvrdi deka Jakov, e brat Isusov, i ne samo toa ami pisuva dekasekoj koj veruva vo svetoto trojstvo e sin na Majka Marija, i e brat Isusov. I ubavo si pisuva tamu deka Majka Marija ili Bogorodica bila zabremeneta za Isus bezgresno ili oseneta od Svetiot Duh. A sto se odnesuva do Josif koj ja zel za zena odkako bila bremena ne smeel da spie so nea se do ragjanjeto, a posle toa taa stanuva Josifova zena vo sekoj pogled, pa normalno e deka i imale deca megju koi i Jakov 
  Samo ne mi e jasno od kade ti se ovie podatoci, ili sigurno kaj svojot premudar berber posle desettiot caj ozareni od tein si praite seir od nedocueni raboti 

Изменето од postariot brat - 18.Август.2007 во 21:38
Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
Кон врв
postariot brat Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Мај.2007
Поени: 491
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај postariot brat Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Август.2007 во 21:36
 Sum procital nekade po Forumov, posto nikogas ne sum go cital k*ranot, i najmnogu me cudi deka i samite vie spomnuvate deka vo predskazuvanjata za sudniot den ke dojde ise(isus hristos)i ke sudi, pa toa ne znam, ama znam deka site nie Hristijanite vo toa veruvame, ama koga toa go procitav postirano tuka od nekoj musliman, togas ne mi e jasno kako go opravduvate ovoj nepocit, kon od boga naznaceniot sudija spomnat vo k*ranot, osven ako povtorno ne stanuva zbor za berberski mudrostinje.
Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Август.2007 во 23:16
Originally posted by postariot brat postariot brat напиша:

Samo ne mi e jasno od kade ti se ovie podatoci, ili sigurno kaj svojot premudar berber posle desettiot caj ozareni od tein si praite seir od nedocueni raboti 

газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење
газење%20од%20смеење
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај khaleefah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Август.2007 во 00:19
Originally posted by postariot brat postariot brat напиша:

Sum procital nekade po Forumov, posto nikogas ne sum go cital k*ranot, i najmnogu me cudi deka i samite vie spomnuvate deka vo predskazuvanjata za sudniot den ke dojde ise(isus hristos)i ke sudi, pa toa ne znam, ama znam deka site nie Hristijanite vo toa veruvame, ama koga toa go procitav postirano tuka od nekoj musliman, togas ne mi e jasno kako go opravduvate ovoj nepocit, kon od boga naznaceniot sudija spomnat vo k*ranot, osven ako povtorno ne stanuva zbor za berberski mudrostinje.

Tocno! Spored Islamskoto veruvanje Isus pak ke se vrati na zemjata.
Ke dojde i ke vladee spored Sheriatot, ke go ubie antihristot(Dedzalot)
i ke go skrsi krstot.

Detali drugpat...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Август.2007 во 00:34
ќе го скрши крстот? Шо по втор пат? газење%20од%20смеење

Абе вие стварно сте ЦЕПКИ ОД РЕЛИГИЈА. Рапсодија на глупоста. Како може некој кој веќе ја уништи смртта, сега пак да ја ништи. Ќе си игра играчки. плазењеплазењеплазење
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Август.2007 во 01:01
Originally posted by аџија аџија напиша:

ќе го скрши крстот? Шо по втор пат? газење%20од%20смеење

Абе вие стварно сте ЦЕПКИ ОД РЕЛИГИЈА. Рапсодија на глупоста. Како може некој кој веќе ја уништи смртта, сега пак да ја ништи. Ќе си игра играчки. плазењеплазењеплазење

Pa ima logika,tvrdite deka na nego go ubivte (neuzubillah) голема%20насмевка
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Август.2007 во 01:11
Точно, тоа го тврдиме и признаваме дека (сите ние, целото човештво) го убивме Христос на тој крст и затоа нема логика по второто Негово доаѓање да го крши уште еднаш тој крст, затоа што тој е веќе скршен со Неговото воскресение.

Туку, темава е посветена на прашањето Кој е Јаков?
Дали ти е одговорено на тоа прашање или уште мислиш дека Библијата е контрадикторна околу ова прашање?

Изменето од EvAngelos - 19.Август.2007 во 02:49
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.