|
КОЈ Е ЈАКОВ? |
Внеси реплика | страница <12345> |
Автор | |
Miralem1
Сениор Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 1548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne prajse na udren
|
|
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
|
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mislam deka razedinuvanjeto na Hristijanite po ova prasanje ne e nikakov dokaz protiv avtenticnosta na Biblijata.
I Shiite na primer od istiot Quran naogaat deka treba 3 pati da se klanja .Bektesiite vo istiot Quran naogaat deka ne treba voopsto da se klanja i deka Alkoholot e dozvolen itn... Samo bi bilo dobro i drugite da kazat od kade e razlikata po toa prasanje ako tolku jasno pisuva. |
|
Miralem1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pa mozat slobodno da prasaat. Jas kazav neli nekade vo prethodnite postovi deka pisuva oti Jakov e Isusov brat. Toj citat i go napisav. No od kade i po sto Pravoslavnite poinaku veruvaat.
Ako zboruvame za Siite togas treba mnogu,vo samite sii ima 20 sekti.
Prasuvam sto me interesira.
|
|
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
|
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
фала богу еден разумен....
ТОа што некој верува едно или друго или трето, не значи дека Библијата е контрадикторна, бидејќи не е. Јасно кажува дека му бил брат на Исус, и тоа е крај на приказнава. |
|
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Biblijata ima drugi milion kontradikcii sepak jas imam dovolno iskrenost
da kazam deka ova ne e nikakva kontradickija |
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
од тие милиони контрадикции, уште не успеавте да најдете една.
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јаков е Исусов брат и тоа јасно го пишува во Библијата. (Матеј 13:55)
Откако ќе најдеш библиска поткрепа за другите 2 тврдења ќе можеш да ја обвиниш Библијата за контрадикторна, а до тогаш
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
postariot brat
Сениор Регистриран: 20.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 491 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pa dobro jas sum pravoslaven, iaku toa e nesto sporedno vo odnos na toa sto sum Hristijanin.
No dobro aj za temata pa vo Biblijata prevedena i pecatena od MPC jasno se tvrdi deka Jakov, e brat Isusov, i ne samo toa ami pisuva dekasekoj koj veruva vo svetoto trojstvo e sin na Majka Marija, i e brat Isusov. I ubavo si pisuva tamu deka Majka Marija ili Bogorodica bila zabremeneta za Isus bezgresno ili oseneta od Svetiot Duh. A sto se odnesuva do Josif koj ja zel za zena odkako bila bremena ne smeel da spie so nea se do ragjanjeto, a posle toa taa stanuva Josifova zena vo sekoj pogled, pa normalno e deka i imale deca megju koi i Jakov
Samo ne mi e jasno od kade ti se ovie podatoci, ili sigurno kaj svojot premudar berber posle desettiot caj ozareni od tein si praite seir od nedocueni raboti
Изменето од postariot brat - 18.Август.2007 во 21:38 |
|
Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
|
|
postariot brat
Сениор Регистриран: 20.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 491 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sum procital nekade po Forumov, posto nikogas ne sum go cital k*ranot, i najmnogu me cudi deka i samite vie spomnuvate deka vo predskazuvanjata za sudniot den ke dojde ise(isus hristos)i ke sudi, pa toa ne znam, ama znam deka site nie Hristijanite vo toa veruvame, ama koga toa go procitav postirano tuka od nekoj musliman, togas ne mi e jasno kako go opravduvate ovoj nepocit, kon od boga naznaceniot sudija spomnat vo k*ranot, osven ako povtorno ne stanuva zbor za berberski mudrostinje.
|
|
Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tocno! Spored Islamskoto veruvanje Isus pak ke se vrati na zemjata. Ke dojde i ke vladee spored Sheriatot, ke go ubie antihristot(Dedzalot) i ke go skrsi krstot. Detali drugpat... |
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ќе го скрши крстот? Шо по втор пат?
Абе вие стварно сте ЦЕПКИ ОД РЕЛИГИЈА. Рапсодија на глупоста. Како може некој кој веќе ја уништи смртта, сега пак да ја ништи. Ќе си игра играчки. |
|
Miralem1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pa ima logika,tvrdite deka na nego go ubivte (neuzubillah)
|
|
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Точно, тоа го тврдиме и признаваме дека (сите ние, целото човештво) го убивме Христос на тој крст и затоа нема логика по второто Негово доаѓање да го крши уште еднаш тој крст, затоа што тој е веќе скршен со Неговото воскресение.
Туку, темава е посветена на прашањето Кој е Јаков?
Дали ти е одговорено на тоа прашање или уште мислиш дека Библијата е контрадикторна околу ова прашање? Изменето од EvAngelos - 19.Август.2007 во 02:49 |
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
Внеси реплика | страница <12345> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |