|
Минатото како иднина, иднината како минато!!! |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | |
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
NE POSTOI IDNINA BEZ SEGASNOST I MINATO!
|
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
taka e ... no podobro da gledame napred ... otkolku da gubime vreme na nesto sto tesko se dokazuva ... ili dodeka se raspravame za minatoto ... ke ni zamine idninata ... nisto nema da napravime .... Sekoj covek sekoja naredna sekunda e kako nov ... taka da gledame da odime napred ... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
R-C-F
Сениор Регистриран: 22.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 368 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da interesen naslov na tema i ispolnet so mnogu vistina eve zosto velam deka postoi vistina
ako gi koristime site isprobani principi od minatoto vo idninata nema da imame mnogu komplikacii
i vtoriot del e deka se sto ke zivees vo idninata odnapred e isprobano i odziveano vo minatoto pa toa e eden vid raj
|
|
M O J O T I Z B O R E I S L A M N E K A E I V A S
|
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
najmnogu go sakam filmot: Vrakanje vo idninata ... gi imam gledano trite dela ... ponovo i ponovo ... isto taka i filmot pettiot element ... - AZIS LIGHT ... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А што е со сегашноста. Сегашноста е најлошата категорија на времето. Во минатото бегаат романтичарите, во иднината оние кои не постигнале ништо ниту во минатото, ниту пак се задоволни со сегашноста. Иднината е надеж, утеха за оние кои ништо во животот не постигнале, минатото мевлем за тие што се сопнале во жиивотот, а во сегашноста пливаат само успешните. Но за жал, таа е многу кратка. Тркалото на среќата премногу брзо се движи, така што и тие што во овој момент се среќни, утре може да го бараат мевлемот на минатото време.
|
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Idninata e kako strasilo sto ne ceka zad nekoe temno kose ili pod krevet ili shifonjer da ne zgrabi za vrat i davi dodeka gi zariva negovite valkani kadzi vo nasite nezastiteni vratovi i od cija mucka kapat ligi zedna za nasata krv... |
|
RUSHKA
Сениор Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zivejte ja segasnosta poduceni od minatoto, zatoa sto toa sto go pravime vo segasnosta se reflektira vo idninata.
|
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Значи вака, не повторувајте ги грешките од минатото, оти последиците што сега ги чувствувате од нив ќе ви бидат иднина ако истите грешки пак ги направите.
Или така некако... |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во ваков став се огледува само човековиот страв од иднината, т.е. неизвесноста што ја носи таа. Но во суштина, се е релативно, зависи како се гледа. Ништо само по себе не е ниту добро ниту лошо, зависи во однос на што, т.е. по кој критериум се врши споредбата... Но нема потреба од страв од иднината. |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
blackeye
Сениор The Body Регистриран: 24.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 4058 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
минатото си е минато...без разлика дали е добро или лошо неможиме да го смениме....сегашноста ја живееме...и се надеваме на иднината( се разбира во зависност од човекот)оптимистите се надеваат на добра иднина песимистите на -не толоку добра...
јас сум во првите |
|
Ne znam kako da pobegnem
od sna, I ne znam dal' te iko voli kao ja, Al' ne bi ova noc tako bolela, Da me nisi volela.... |
|
RUSHKA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
E vaka ,od ona sto go pravime ili nema da go napravime sega posledicite ke gi pocuvstvuvame vo idninata.Minatoto e zad nas , na greskite sme se naucile i ne gi pravime vo segasnosta, mozebi pravime nekoi drugi , nesnaeme ke pokaze idninata. |
|
realna
Сениор Регистриран: 01.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 541 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас не се согласувам со ова
еве во мојот живот секоја наредна година е подобра од предходната пу пу |
|
srekata ne e vo parite no nema sreka bez pari, parite se sredstvo ne se sami po sebe cel!
|
|
RUSHKA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bravo, toa znaci deka dobro ja zivees segasnosta samo taka prodolzi
|
|
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |