IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ОБЛЕКАТА И РЕЛИГИИТЕ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ОБЛЕКАТА И РЕЛИГИИТЕ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 20>
Автор
Порака
Miralem1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2007
Статус: Офлајн
Поени: 1548
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2007 во 15:45
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Originally posted by Miralem1 Miralem1 напиша:

Сакав да кажам дека мене повеќе ме пали ако видам девојка со прслук кај мене во соба, отколку ако видам топлес девојка на плажа. среќа
Значи различна облека, на различни места, поинаку комуницира.
Opaaaa... hahahahahaha газење%20од%20смеење Pocna i rogovite da gi pokazuvas. Te pali vikas ? газење%20од%20смеење

ѓавол
Миралеммм големо%20гушкање
Abe vrtite kaj ke vrite povtorno ideme do zaklucok deka oblekata na Zenata vo Islamot e naj Ispravna. Nekade spomna deka ne se slozuvas zenata i kako nindza da bide. Ne se slozuvam i jas,no ako sama saka togas ne i zabranuvam taka da se nosi.
Kaj vas e problem sto ne mozete da svatite deka sami Izbiraat taka da si odat. Inaku,se znae i vo Islamot tocno koi delovi treba da bidat pokrieni.Znaci samija da ima,kosata da bide pokriena (uvoto navistina ne privlekuva,no koga kosata so samija ke ja pokries se pokriva i uvoto. Inaku ne e zabraneto Uvoto da se vidi kaj zenata.Toa vie taka go pravite. Dozvoleno e do kaj klucovite da se gledaat i racete isto taka do kaj klucovite da se gledaat i nozete. Oblekata da bide siroka taka sto nemoze da se gleda linijata na teloto od zenata. Tebe te pali zena koja bi imala slic golem i sexy dolen ves,toa ne smee da se gleda,taka da mirna ti e glavata. Isus rekol deka isti e grevot kako da si imal odnos so zenata ako samo pomislis so nea takvo nesto i ako zaneseno ja gledas. Zenata vo Islamot ne ti go dava toj povod. Zenata Muslimanka nema da odgovara za nikoj,dodeka sekoja koja izleguva so namera da bide privlecna odgovara duri za sekoj koj ke go privlece a toj za sebe posebno.
Da ti pisuvam Bibliski citati kade sto se bara Istoto (cak i poloso) na zenata Hristijanka spored Biblijata,nema da pisuvam,oti navistina,segogas pogresno svakjate i mislite deka se ismejuvam so biblijata.
EvAngelos,eve,raspolozen sum na sekoe prasanje povrzano so Islamot da ti davam odgovori i toa ke go pravime isto vo sporedba i so Hristijanstvoto. Da vidime deka samo vi gi zaslepile ocite i deka spored Hristijanstvoto,site onie raboti koi gi kritikuvate vo Islamot se daleku pomorbidni.
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2007 во 16:00

Nekade spomna deka ne se slozuvas zenata i kako nindza da bide. Ne se slozuvam i jas,no ako sama saka togas ne i zabranuvam taka da se nosi.
Kaj vas e problem sto ne mozete da svatite deka sami Izbiraat taka da si odat.

Лично јас го имам тој проблем и не можам да сфатам и да поверувам дека некои муслиманки самите избираат да се облечат на пример како оваа на сликава...

Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
sensei Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Октомври.2005
Поени: 2005
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sensei Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2007 во 16:14
ne e ubavo zenata svoeto telo da go izlozuva kako na aukcija. toa e degradiranje pogolemo od bamjine sto nosat mantili na 50 stepeni.
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2007 во 16:25
Originally posted by sensei sensei напиша:

ne e ubavo zenata svoeto telo da go izlozuva kako na aukcija. toa e degradiranje pogolemo od bamjine sto nosat mantili na 50 stepeni.

Се согласувам со ова. Но има и нешто помеѓу нели?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2007 во 17:08

Nekade spomna deka ne se slozuvas zenata i kako nindza da bide. Ne se slozuvam i jas,no ako sama saka togas ne i zabranuvam taka da se nosi.
Kaj vas e problem sto ne mozete da svatite deka sami Izbiraat taka da si odat.

Лично јас го имам тој проблем и не можам да сфатам и да поверувам дека некои муслиманки самите избираат да се облечат на пример како оваа на сликава...

MasAllah ! Ubava slika.
Ke ti kazam sega.
Ne e edinstvena rabota koja ne ja razbiras. Koga bi ja pocituval edna (od retkite) Isusovi a.s zapovedi: "Izvadija gredata od okoto za da ja baras raskata vo tugjoto" mnogu raboti bi ti bile sosema jasni. Znaci,ako si ja spoznaes svojata vera,togas nisto nema nejasno da ti bide.
Mene pak nemi e jasno kako edna Hristijanka,koja resila da mu se predade na Boga i samo nemu da mu sluzi,da se ZATVORI vo CRKVA i od tamu da ne izleguva. No ako prasam nekoj Pravoslaven ili Katolik ili onoj koj pripagja vo redot kade sto toa se praktikuva ladnokrvo ke mi kaze deka sama odlucila vo CRKVA DA SE ZATVORI. I jas veruvam vo toa deka nikoj so sila ne ja zatvoril. Kazi mi sega koe e poloso,da zena kako taa na slikata taka da odi,pritoa ima pravo da izleguva,da raboti,da uci,da se skoluva,da vozi........ ili onaa kalugerka ?
Drugo,treba da delis nekoi raboti vo Islamot kako sto se FARZOVI (MORALNI) i Sunneti (NEMORALNI). Ne e FARZ-OBAVEZA maz da nosi brada,ama e PREPORACLIVO-SUNNET. Ona sto e OBAVEZA za zenata e da ja pokrie kosata (liceto ne e moralno da se pokrie) no ako praktikuva i Sunnet togas samata resila da se pokrie celosno pa i liceto. Znaci Muslimanka e i onaa sto go pokrila i liceto i onaa kojaliceto go nema pokrieno. Kako sto ne se Muslimani samo onie koi i brada nosat. Ako jas ne KLANJAM-STO MI E OBAVEZA,nemozam Brada da ostavam,toa sto ne mi e obaveza.Znaci se bara Musliman FARZOVITE da gi ispolnuva a potoa i Sunnetite.Onoj koj gi ispolnuva site dolznosti koi Allah dz.s vo Qur'anot mu gi naredil,so zadovolstvo prifakja i Sunnetite da gi ispolnuva,onolku kolku sto moze. Nisto prisilno.
Taa zena,svetlina,radost osekja koga izleguva taka. Samijata mu ispolnuva uste edna praznina vo dusata,radost,oti,toa go pravi vo ime na NEJZINIOT SOZDATEL i ljubov prema Nego. Nie koga POSTIME,radost i slast vo Ramazanot osekjame tokmu togas koga glad ke osetime a vo Imato na Stvoritelot go ispolnuvame toa.
Mozebi za tebe ne e prifatlivo slednovo,no za Pravoslavnite e:
Koga na sred zima skokaat po krstot,nikoj nemoze da gi narece budali I NE SMEE,oti sepak,si osekjaat nesto vo toa.

Ponataka i nie site imame Familii eteti gi clenovite na Forumot (Muslimani) jas ne veruvam deka kaj bilo koj nekoj od zenskiot pol nosi Feredze i nikoj ne prisilil,no sekako deka bi ne raduvalo na site nas,koga nekoja od nasite sestri bi ja spoznala tolku verata i bi odlucila taka da odi.
Vakvite zeni na slikata se isto taka pricina na golem broj zeni koi go prifakjaat Islamot.
Ti dadov i viodeo klip,ex Hristijanka,koja isto taka e oblecena.Koj nea ja nateral taka ? Taa za da go prifati Islamot,KOMPLETNO go spoznala a i Hristijanstvoto,pa napravila razlika,sto se bara vo Hristijanstvoto i sto se bara vo Islamot. Za da bide pokorna na Boga i da mu sluzi samo NEMU nemora vo dzamija da sedi zatvorena(kako kalugerkite),tuku ima pravo na bela videlina.

Изменето од Miralem1 - 15.Август.2007 во 17:09
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2007 во 18:13
пак ли треба да се објаснувате за муслиманката, тоа јадно створение Божјо заробено и угнетено како црнечките робови што некогаш беа? Па зар не беа доволно теми и теми и теми за тоа како жената (која патем речено во к*ранот е на ниво на животно) едноставно во Исламот е комплетно неважна, и сега бидејќи модерниот свет (модерен затоа што е цивилизиран од Христијанството а не од исламот) не прифаќа такви назадни и затуцани идеи, морате да се вадите од калта и да преправате цела религија за жената во Исламот да не изгледа угнетена. А дека е угнетена, јасно е како бел ден. Затоа и се уште не сте ја затвориле темава, и постајоно изведувате некои ментални акробации за да се докаже дека не сте толку затуцани. А за жал... сте!
Кон врв
DAIJA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Февруари.2007
Поени: 1668
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2007 во 18:30
Kolku i da navreduvas, sepak vistinata kje bide na nasa strana!!!

Mi licis na komunistine koga go lazea narodot kako demokratijata e zatvorena i neslobodna opstestvena forma na drzavno ureduvanje....
Sepak i ednite i drugite gubat.... A i ti, sakal - nekjel, so niv!!!
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2007 во 18:32
еј еј.. сега со ова поби се што кажав...

лузер...газење%20од%20смеење
Кон врв
irenka b. Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Август.2007
Локација: Macedonia
Поени: 1128
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај irenka b. Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2007 во 18:48
Vo nikoj slucaj ne smee i ne treba zenata da bide zatvorena. Se e vo svesta covekova... setete se na Adam i na Eva vo Rajot... znaci se zavisi kako gledas na toa. I pet mantili da stavi zenata nisto ne ja pokriva nejzinata strast koja moze da mu ja pokaze na maz koj bi ja privlekol. Pa spored toa nitu eden mantil na ovoj svet ne moze da "ja pokrie" pomislata...se soglasuvam deka treba da se vnimava. Cesna zena sekogas ke vnimava na svoite postapki, no i cesen maz, isto taka. 
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2007 во 18:53
Добра поента Иренка. Добредојде на подфорумот Вероисповед! Ако си за жестоки дискусии и ментална гимнастика, ова е правото место за тебе среќа

п.с. не излегувај од тука пред да си ја прочиташ својата реплика голема%20насмевка
Кон врв
goor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Поени: 844
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2007 во 21:30
veke povekepati rekov nacinot na oblekuvanje e odraz na stilot na ziveene na covekot i toa e.
ako toj ili taa saka da seta gol/a po gradot neka seta nivno pravo ako saka vo famerki vo crkva neka odi pak nivno pravo...sekoj si e svesen za negoviot stil na oblekuvanje (ili soblekuvanje:) ) i negovoto vlijanie na okolinata....
toa nema vrska so bog ili so gavolot.
end off days 15...14...13....
Кон врв
Gideon Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Јуни.2007
Поени: 302
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gideon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2007 во 15:05
Pa toa bre Goore zboruvame ist jazik,barem do nekade!!!намигнување
Taka samo da te nadopolnam deka sekoj hristijanin e svesen za okolinata oklu nego,otuka e i razumniot stil na ziveenje i oblekuvanje na hristijanite!
Zdrav Zivot vo zdrava i normalana zaednica!!!
In God we Trust!
God Bless our Land!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2007 во 16:51
Originally posted by irenka b. irenka b. напиша:

Vo nikoj slucaj ne smee i ne treba zenata da bide zatvorena. Se e vo svesta covekova... setete se na Adam i na Eva vo Rajot... znaci se zavisi kako gledas na toa. I pet mantili da stavi zenata nisto ne ja pokriva nejzinata strast koja moze da mu ja pokaze na maz koj bi ja privlekol. Pa spored toa nitu eden mantil na ovoj svet ne moze da "ja pokrie" pomislata...se soglasuvam deka treba da se vnimava. Cesna zena sekogas ke vnimava na svoite postapki, no i cesen maz, isto taka. 

Eve kakvi postovi se poddrzuvaat a nemajki komentar sekogas se vlozuva trud da se isprovocira i navredi.
Spored Irenka,koja nasiot EvAngelos ja poddrzuva treba goli da setame. Kako Adam i Eva (spored biblijata). A ako i tuka malku razgledame ke otkrieme deka prvata kazna koja ja dobile bilo otkrivanje na nivnite sramni mesta a ne bile goli pa duri i tamu gi sokrivale i od listovi pravele obleka.
Bitno OSTANAVTE BEZ KOMENTAR na objasnuvanjeto za "nindzite" kako sto gi narekuvate zenite koi odat pokriveni,zatoa sto ste VALKANI. Toa e jasno vidlivo vo istata poraka.
Кон врв
sensei Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Октомври.2005
Поени: 2005
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sensei Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2007 во 17:02
Originally posted by irenka b. irenka b. напиша:

Да, но „чесна“ жена ништо не ја спасува ако ја начека нечесен маж во некое ќоше. Така што и нејзините внатрешни намери не се доволни ако надворешноста го говори спротивното.
А на многумина „чесни“ жени им годи кога ќе испровоцираат машка реакција и иницијатива, па дури и насилна. А освен што тоа ги возбудува, некои така си ја тешат совеста.

Јас не верувам во внатрешни намери кои се спротивни на надворешното. Дури и да постои тоа е 5% од случаите, и се занемарува. Секој точно знае каков надворешен впечаток сака да остави, особено жените.
Ако некоја ги рекламира градите и бутовите во јавност, тогаш направила прокламација како ќе се пробива во животот.

Изменето од sensei - 16.Август.2007 во 17:12
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 20>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,547 секунди.