|
Само еден стих |
Внеси реплика | страница <1 242243244245246 525> |
Автор | |
DJAKONDO
Сениор Султанот на Феникс Регистриран: 28.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 15052 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kaj da odish kaj da skitash
zemi mooma od svoj kraaaaaaa
aaaa aaaa aaa aaaaaaaaaaaaaaaaj
|
|
Изјавувам дека ги прочитав условите за користење на форумот и со истите се согласувам и ги прифаќам
s.r. Dzaki |
|
PITU GULI
Сениор Регистриран: 13.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 11254 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ЗЕМИ ЗЕМИ ЦВИТ ВРАКА
НЕ СПРАШУЈ КАКО БОМ БЕЗ ТЕБЕ
СТАВИ ГА НА ПРСИ СВОЈЕ
НЕК СПОМИЊ ТИ ТУ НА МЕНЕ
МОЈ БЕЛИ ЦВИТ МОЈ ТАЈНИ СВИТ
.......................
|
|
POSAKAJ DA BIDES ZELBA KE TE POSAKAM
POSAKAJ DA BIDES LJUBOV KE TE ZASAKAM SAMO NE POSAKUVAJ DA SI BOLKA , OTI NIKOGAS NEMA DA TE PREBOLAM... |
|
DJAKONDO
Сениор Султанот на Феникс Регистриран: 28.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 15052 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Туѓината пуста да остане,
таја од либето ме раздели. Таа од либето ме раздели, што го љубев време три години. |
|
Изјавувам дека ги прочитав условите за користење на форумот и со истите се согласувам и ги прифаќам
s.r. Dzaki |
|
DJAKONDO
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А бре, Алија море, делија [x2]
ни татко имаш Али, ни мајка само една пуста, џанам, тамбура. Што е ова чудо Али со тебе, цело село викат Али по тебе? Цело село викат Али по тебе [x2] дека си ги мамел Али момите и калешите, џанам, невести. И калешите, џанам, невести, и тие сироти вдовици. Цело село чинит џанам давија, давија џанам кај кадијата. Кадијата ми го Али повика и почна кадијата да судит. И почна кадијата да судит, Алија почна џанам да свирит. Тогаш ми извикал кадијата, алал ти биле џанам момите! И калешите, џанам, невести, и тие сироти вдовици. И калешите, џанам, невести, и тие сироти вдовици. |
|
s.r. Dzaki |
|
PITU GULI
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ИЛЈАДА И СЕДУМСТОТИН ШЕЕСЕТ И ВТОРО ЛЕТО
В ОХРИДА ОД ЦАРИ ГРАДА ДОШЕЛ СТАЛАХОД
ЕЕЕЈ ДОШЕЛ СТАЛАОД
СЕ ПРЕТСТАВИЛ ПРЕД АРСЕНИЈА НАША ПАТРИКА ЧЕСНАГО
И МУ РЕК'Л СЛОВО ГОРКО СЛОВО ЖАЛОСНО
ЕЕЕЈ СЛОВО ЖАЛОСНО
.................
|
|
POSAKAJ DA BIDES LJUBOV KE TE ZASAKAM SAMO NE POSAKUVAJ DA SI BOLKA , OTI NIKOGAS NEMA DA TE PREBOLAM... |
|
ana marija
Сениор UBAJNA Регистриран: 05.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 12244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ide mi u zivotu ide mi
ali mi fali ono malo ljubavi
ali mi fali korak tvoj
da u stopu prati moj
gde si ti da je sl*gje zaspati...........
|
|
GIVE ME GIVE ME JUST A LITTLE SMILE
|
|
PITU GULI
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
мало ми је један
један живот стобом
срце се не стиди
клечи ту пред тобом
ја те волим, ја те молим ,
још само један дан,
а онда нека умрем ,
нек утонем у сан.....
|
|
|
PITU GULI
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ИЗМОРЕН СУМ ДА ПРОСТУВАМ ЗА СЕКОЈА ГРЕШКА СЕ ИЗМОРИВ ДА СЕ БОРАМ ЗА ЉУБОВТА ТИ СРУШИ ЕДНА МЕЧТА ЈА ПОГУБИ ЉУБОВТА А ЌЕ МЕ МОЛИШ ПАК ДА ПРОСТАМ ЈАС СЕКОЈА НОЌ ЗА ТЕБЕ ПЛАЧЕВ ТИ НЕ ЗНАЕШ ДЕКА ТЕ ЧЕКАВ САКАВ ДА ГИ ВРАТАМ ДНИТЕ НО ЖАЛНО ТЕ ГУБЕВ БАВНО МАЛКУ ПО МАЛКУ ПОЛЕКА ЉУБОВТА СЕ ИЗГУБИ МЕЃУ НАС И ПОТОНА ВО НОЌТА А ЈА ЧЕКАВ ЈАС ТИ СРУШИ ЕДНА МЕЧТА ЈА ПОГУБИ ЉУБОВТА А ЌЕ МЕ МОЛИШ ПАК ДА ПРОСТАМ ЈАС СЕКОЈА НОЌ ЗА ТЕБЕ ПЛАЧЕВ ТИ НЕ ЗНАЕШ ДЕКА ТЕ ЧЕКАВ САКАВ ДА ГИ ВРАТАМ ДНИТЕ НО ЖАЛНО ТЕ ГУБЕВ БАВНО МАЛКУ ПО МАЛКУ |
|
|
la fille
Модератор Регистриран: 21.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 42032 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
uzalud vam trud sviraci
za drugog su dunje zute |
|
Sarcasm is just part of my irresistible charm ;)
|
|
ana marija
Сениор UBAJNA Регистриран: 05.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 12244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
volele se dvoje mladi
shest meseci
kad su hteli da se uzmu
da se uzmu aman aman
dushmani im ne dadoshe.........
|
|
GIVE ME GIVE ME JUST A LITTLE SMILE
|
|
Bibi sk
Сениор Регистриран: 10.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 96 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne lomite mi bagrenje
bez njih ce me vetrovi oduvati
pustite ih, moraju mi cuvati
jednu tajnu zlatnu kao dukati
ne lomite mi bagrenje
pod njima sam je ljubio
bosonogu i odbeglu od sna....
|
|
PITU GULI
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
НОСИЛА ЈЕ ЈЕЛЕК СВИЛЕНИ КАО У ПЕСМИ НАРОДНОЈ И КРСТИЧ ЗНАК НА ЛАНЧИЧУ ДА НЕКОГ ЧЕКА НАВОДНО О ТО СУ БИЛИ СВАТОВИ СВЕ КИЧЕНИ И ЗЛАЧЕНИ А МИ СМО БОЉЕ СВИРАЛИ НЕГ ШТО СМО БИЛИ ПЛАЧЕНИ АЛ ДОБРО САД НОСИО САМ ШАЛ ОД КАШМИРА И ПРСЛУК ПРОТКАН ТАЈНАМА БАШ ОД ТАКВИХ СУ ЈЕ ЧУВАЛЕ ТЕТКЕ СА ЛАДНИМ ТРАЈНАМА КО СРНА МЕ ЈЕ ГЛЕДАЛА ЖАЛОСНОМ ПЕСМОМ СМУЏЕНА ЧИЈЕ СИ ПИЛЕ ПИРГАВО ШТО НИ СИ МЕНИ СУЏЕНА Е ДА ЕЈ ПУСТИ КОСЕ ПУНЕ ПОЛЕНА АЈДЕ БАШ У ИНАТ БАБА РОГАМА ОПА ДИГНИ СУКЊУ ИЗНАД КОЛЕНА ЗНАМ ДА КРИЈЕШ ЧАРДАШ У ТИМ ЛЕПИМ НОГАМА РЕКОХ ЈОЈ БЕЖИ МАНИ СЕ И ТРАЖИ БОЉЕ ПАРТИЈЕ ПРЕМАЛА ЈЕ МОЈА ТАМБУРА ДА ТЕ ОД КИШЕ САКРИЈЕ РЕКОХ ЈОЈ ЈА САМ САМО ТУ ДА ВРЕМЕ БРЖЕ ПРОЛЕТИ ЈА НОСУМ ЧИЗМЕ СКИТАЉКЕ МЕНЕ ЈЕ ТЕШКО ВОЛЕТИ БАДАВА ЕЈ ПУСТИ КОСЕ ПУНЕ ПОЛЕНА АЈДЕ БАШ У ИНАТ БАБА РОГАМА ОПА ДИГНИ СУКЊУ ИЗНАД КОЛЕНА ЗНАМ ДА КРИЈЕШ ЧАРДАШ У ТИМ ЛЕПИМ НОГАМА ЕЈ ДОЛЕТИ МАЛА СЕНИЦЕ ТУ НА МОЈЕ ЗЛАТНЕ ЧИВИЈЕ ВАТРА ШАРА ТВОЈЕ ЗЕНИЦЕ РАЗБИ НЕШТО И ЗАИГРАЈ ЛУДО ДИВИЈЕ |
|
|
DJAKONDO
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Evo ti tu je karta
ljubavna dva romana sendvić i sok Sjeti se nekad mene javi mi novu adresu broj telefona Pozdravi tetu Klaru kad svratiš do nje ti nedjeljom na ručak Ljiljana, čuvaj se Ljiljana, javi se sretan ti put Ljiljana, čuvaj se misli na proljeće ponekad javi se Nisi mi dala sliku pošalji mi jednu bar iz automata |
|
s.r. Dzaki |
|
PITU GULI
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
У М И Л К У В А Њ Е Ќе ги отпретам сите горештини од мојата глава, Ко суво дрво на сува рида реките ќе ги заковам, Ќе те претплатам на вечна љубов и вечни Времиња И ќе те љубам и губам и во пости и пред гости Само да ме сакаш. Ќе ги поткупам сите човечки сетила и патила, Сите светлосни преѓи песијазол ќе ги врзам, Сите денови и ноќи на својот почеток Ќе ги вратам, Ќе ти дадам се што е солено и молено Само да ме сакаш. Ќе спијам во движење,сенката своја Ќе ја прескокнам Ќе ги затнам сите извори,се што гори ќе отворам Ќе направам да не се знае кај е лево и десно, Ќе ти наберам ѕвезди,ќе ти влепам шлаканица Само да ме сакаш. Ќе ги шпионирам сите крадци на твоите часови. Ќе ги исфрлам од употреб астраните на светот И светот по црна ноќ,одмижанка ќе го истрчам И ќе те фалам и кудам под сите небеса Само да ме сакаш. Кај ќе стасам ќе разделам топло и студено, На шеќерот ќе му забранат да се споредува Со тебе Не ќе оставам растојание што ќе биде меѓу нас, Со ова што го велам е слепо и глуво ќе исцелам Само да ме сакаш |
|
|
Внеси реплика | страница <1 242243244245246 525> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |