IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - ВТОР ПОГЛЕД II
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ВТОР ПОГЛЕД II

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3031323334 105>
Автор
Порака
NINA_SK Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 11.Јуни.2007
Статус: Офлајн
Поени: 601
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NINA_SK Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Август.2007 во 15:51
Thanks za vtoriot pogled cest mi e . Izgleda navistina poinaku i poinaku se dozivuva . Samo mislam deka si mozela da go ostavis sindzirceto celo kako se drzi na klinot . Sepak ova e tvoj pogled . голема%20насмевка
Кон врв
Mire Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Септември.2005
Поени: 1594
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Август.2007 во 16:07
Vinozitoto na Nina.
Osven kropot, koj go napraviv za da ima nekoj korekten format 4:3, malku go obrabotiv neboto so LCE, zatemnuvanje so curves command i na kraj malku PWLight.

Original:

Obrabotka:

Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka    klikni TUKA
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Август.2007 во 16:19
Eve i vtor pogled na slikata na Katerina. Mi se dopadna mnogu i edinstveno sto smetam deka i trebase e malku post processing, prvenstveno vo WB-ot, no pomalku i vo rasporedot na svetlinata.
Upotrebeno e Selective color (dodaen black vo Yellow kanalot), Hue-Saturation (simnata saturacija malku over all, zatemneti Blues, i malku desaturirani yellow i red), i ima malka doza na Paint with light (zatemneto e neboto.

Original:

Obrabotka:

Pozdrav, Mire
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka    klikni TUKA
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NINA_SK Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Август.2007 во 16:20
Mire na  formatot , foopsto ne vnimamvav , mi bese vazno da go otstranam gubristeto sto mi vleze vo kadar . Se se uci so vreme . голема%20насмевка Blagodaram za vtoriot pogled . 
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Август.2007 во 17:22
Ne e problem Nina.
Poentata e sto konecniot ishod deluva po "skockano" ako bide zapazen formatot.

Inaku formati koi se fotografski "prifatlivi", kolku ti dusa saka. Pojdi od print goleminit (koi ne sekogas se sovpadjaat so formatite): 10x15; 13x18; 20x30 (ist so 10x15); 15x21; 30x40 ili 60x90...

Pa do ona sto realno se narekuva fotografski format kako sto se 1:1; 2:3; 3:4 ili 2:4.

Vo sekoj slucaj, seto toa lesno se resava naknadno. Mislam deka poteskiot del e koga slikas na voobicaenite za senzor formati 2:3 ili 3:4, kompozicijata uste od start da ja osmislis za prezentacija vo 1:1 format.

Ako imas nekogas vreme, dzirni vo moeto portfolio edna serija sto ja imav napraveno pod ime "ledeni momenti". Tamu malku vezbav 1:1 format намигнување.

Кон врв
Sanja84 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Февруари.2007
Поени: 643
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sanja84 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Август.2007 во 17:34
Super ti bese taa serija,ja pamtam
Кон врв
hypertech Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Март.2007
Поени: 600
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hypertech Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Август.2007 во 18:22
Јас почнав да ја средувам фотката ама освен кропот не ми дојде друга идеја, стварно мотивот не е многу инспиративен... сега гледам дека и со Сања гледаме слично на работите

http://tinypic.com/view.php?pic=52dan1e
eos 1D mk4 , EF 24L , EF 50L , EF 85L , EF 135L , EF 200L , EF 400L
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NINA_SK Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Август.2007 во 22:38
Mire , mi go stavi crvot so formatite , od formati stignav do golemina na senzor , agol na gledawe , distorzija . Pa ovde ima i formuli , se zbudaliv . голема%20насмевка
Кон врв
JANE971 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Canon-џија

Регистриран: 20.Декември.2006
Локација: Macedonia
Поени: 1711
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај JANE971 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Август.2007 во 22:53
ajde ne se zali sepak matematikata ti odiсреќасреќасреќасреќа
Born to be alive...

http://on.net.mk/galerija/jane-ljorovski
Кон врв
branko_k Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јуни.2007
Поени: 682
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај branko_k Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Август.2007 во 01:02
originalot na hypertech:

i mojot pogled:

1.brightnest[namaluvanje], contrast[zgolemuvanje]
2. saturation [namaluvanje]
3. unsharp mask
4. cheat paint with light
5. variations>lighter

mozebi ja zatemniv malku poveke otkolku sto treba, ama me mrzese da ja prepravam плазењеплазењеплазење

Изменето од branko_k - 14.Август.2007 во 01:07
Кон врв
moz pos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Декември.2006
Локација: Trinidad and Tobago
Поени: 335
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moz pos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Август.2007 во 01:12
Branko ponekogash i mene mi izleguvaat vakvi i mi se svigja vakvata obrabotka....

Slu4ajno pokazuvav moi fotografii na eden prijatel i mi dade komentar : "Si go ciganiziral!"

verojatno go kazuvam ova zatoa shto go mislev kako komentar za tvojata varijata ;)...

Изменето од moz pos - 14.Август.2007 во 01:13
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај branko_k Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Август.2007 во 01:14
hehehehehe :))))))))))))) treba da izmislat plugin za ps: CIGANIZE :P
Кон врв
hypertech Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Март.2007
Поени: 600
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hypertech Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Август.2007 во 01:22
И што понатаму со оваа верзија на фотката?
Сакам да кажам, што сакал да постигне авторот со затемнувањето?
Така само губиш детали.
eos 1D mk4 , EF 24L , EF 50L , EF 85L , EF 135L , EF 200L , EF 400L
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај branko_k Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Август.2007 во 01:26
izvini ako se navredi so vtoriot pogled, ama kako sto kazav i jas mislam deka poveke ja zatemniv, pa me mrzese da prepravam... sto ponatamu prasuvas? pa mozes da si ja simnes, da ne ja siminjas, pravi i sto sakas, ne e moja samo predloziv moe viduvanje... a za detalite... pa ne znam koja verzija ima poveke detali, neka kazat drugite ;)
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3031323334 105>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.