|
СМЕЕ ЛИ МУСЛИМАН ДА СЕ ОТКАЖЕ ОД ИСЛАМ? |
Внеси реплика | страница 123 17> |
Автор | |||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 12.Август.2007 во 01:33 |
||||
За отворањето на оваа тема ме инспирира прашањето на еден наш член на форумов:
На ова негово прашање му беше одговорено со следниов стих од Коранот...
По што следеше некакво образложение на овој стих...
Секако муслиманите на ова би одговориле потврдно, но дали се они најобјективни за да ни одговорат на овие прашања или пак само не сакаат да и погледнат во очи на својата религија и, живеејќи во лага, од петни жили сакаат да ги замајуваат неупатените, мислејќи дека со тоа лагата ќе премине во вистина
Што ако некогаш некој неупатен, случајно или не, наиде на Коран и во него тој го прочита следниов стих...
Зарем овој стих не кажува јасно и гласно како треба да се постапи со некој кој се одалечил од својата вера?
Зарем има поинакво толкување на зборовите "Нека биде усмртен!" наспроти нивното буквално значење?
Дури ни смртта не им е доволна казна, па како десерт ги чека и вечното жителство во огнот
Тешко му на оној кој ќе се откаже од Исламот, а особено на оној кој бе биде затекнат од Муслимани кои веруваат дека Коранот е Божја објава. Изменето од EvAngelos - 12.Август.2007 во 01:35 |
|||||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||||
Azrael
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
.
Изменето од Azrael - 14.Април.2008 во 23:23 |
|||||
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !
|
|||||
goor
Сениор Регистриран: 08.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 844 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
e kako nema sloboda na izbor mozes slobodno da izberes da bides musliman : ): )
|
|||||
end off days 15...14...13....
|
|||||
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Sto si mislese koga go napisa ova? Deka na oci budali ke ne praves? Ne mi se veruva deka si sposoben takva laga da izmisles. Posto sura El Baqara ja znam na pamet odamna odma vo mig znaev deka takov Ajet vo Quranot ne postoi,i kako se osmeluvas be da lazes? (Molam da ne bide cenzurirano zasto go zasluzi ova )ЦЕНЗУРИРАНО Е Eve go originalniot text : وَلَا يَزَالُونَ يُقَاتِلُونَكُمْ حَتَّى يَرُدُّوكُمْ عَنْ دِينِكُمْ إِنِ اسْتَطَاعُوا وَمَنْ يَرْتَدِدْ مِنْكُمْ عَنْ دِينِهِ فَيَمُتْ وَهُوَ كَافِرٌ فَأُولَئِكَ حَبِطَتْ أَعْمَالُهُمْ فِي الدُّنْيَا وَالْآَخِرَةِ وَأُولَئِكَ أَصْحَابُ النَّارِ هُمْ فِيهَا خَالِدُونَ ili prevod ...A tie (nevernicite) seuste ve ubivaat so cel da ve odvratat od vasata vera ako mozat. Pa koj od vas ke se odvrati od svojata vera i umre kako nevernik ,site negovi dela ke propadnat na ovoj i drugiot svet, I tie ke bidat stanovnici na pekolot kade vecno ke ostanat ) Eve i na Engleski da ne rece nekoj deka namerno lazno preveduvam 2:217....They will always fight you to revert you from your religion, if they can. Those among you who revert from their religion, and die as disbelievers, have nullified their works in this life and the Hereafter. These are the dwellers of Hell, wherein they abide forever.) Изменето од ACELERA - 12.Август.2007 во 22:08 |
|||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Бидејќи бев обвинет дека измислувам лаги, еве ви оставам директен линк од каде можете да си го симнете Коранот на македонски јазик и да ја проверите мојата "измислена" лага.
А за тие што ги мрзи да го симнуваат Коранот (17Мб) еве еден screen shot од стихот кој го наведов.
|
|||||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||||
Miralem1
Сениор Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 1548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Sram te bilo.Sto li ne ke izmislite !!!!!! 2-217 .......Oni će se neprestano boriti protiv vas da vas odvrate od vjere vaše, ako budu mogli. A oni među vama koji od svoje vjere otpadnu i kao nevjernici umru - njihova djela biće poništena i na ovome i na onome svijetu, i oni će stanovnici Džehennema biti, u njemu će vječno ostati. www.studio-din.com ima prevod na Qur'an pa citajte.
E vaka,prijatele FALKON go prifakjaat Islamot. Zosto nekoj se trudi i se maci da isprevrti ??? Zosto ???? Zosto ne go napise onaka kako sto si e ??? Sto ima da prepravam bibliski stih kade Isus rekol nesto sto ne rekol da bi dokazal nekoja rabota.... zarem ne se lazam taka samiot sebesi ?????????? kako sto se laze EvAngelos !!!!!! Sram da ti e.
Kako sto e zabraneto kaj vas da se menuva verata taka i kaj nas. Sigurno,ako go napusti Islamot ke propadne i na ovoj svet a na Onoj ke bide kaznet zaradi toj Grev sto go napravil.
Istiot odgovor e i spored Hristijanstvoto,spored tebe,ne veruvam deka nekoj koj Pifatil Islam od Hristijanstvo ke odi vo Raj.
|
|||||
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
|||||
goor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
pa eve jas se otazav od hristijanstvoto i stanav ateist.......
sega sto treba da me ubijat..... ili podobro e da stanes ateist ako se otkazes od islam otkolku hristijan ima mnogu dokazi za luge sto stanale ateisti od muslimani.... zosto???? |
|||||
|
|||||
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Kako prvo drugare ,spored Islamot milion pati e podobro da si
Hristijan nego Ateist. Sosema sprotivno od Hristijanite koi se raduvaat nekoj da stane bilo sto samo ne musliman. Mene mnogu mi e zal iskreno zatebe sto si stanal Ateist. Iskreno mnogu poveke bi sakal sega da ti se obrakam kako Hristijan nego ateist. Mozda ovde megu nas i hristijanite gledas mnogu omraza, prepukuvanja, navredi itn.. Sepak nie sme mnogu pobliski so hristijanite nego so ateistite. Inace ateistite koi se rodele vo muslimanski familii mozes da gi pobroes na prsti. Ne vikam deka site muslimani se dobri vernici, daleku od toa! No sepak site znaat za Boga, znaat nesto od Quran i grevovite sto gi pravat sekogas gi macat. A ti istotaka nemozes nikogas da mi dokazes deka toa sto ne veruvas vo Boga ne te maci. I da ne bi priznal ,sepak fakt e deka se interesiras za Boga. Sosema sprotivno ,mene nikogas ne me maci sto veruvam vo Boga, i veruvam so sigurnost. Nikogas apsolutno nikogas ne sum rekol nekomu Abe treba da veruvas zasto zbor za zivotot posle smrtta,deka nie ne gubeme nisto ako nema no sto ako ima? Jas sum siguren deka ima . Ako ima najmala somnez vomene deka abe mozda nema nisto posle toa no da veruvam mi e posigurno, da znaes deka odma bi stanal nevernik,no premnogu dokazi vidov vo zivotot moj za ona sto go veruvam. Ti goor baraj ja vistinata poleka. Ako si dovolno iskren i ja baras vistinata bidi siguren deka eden den ke imas veruvanje vo koe ke bides spokoen,a sega siguren sum deka ne si . Pozdravcinja |
|||||
goor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
kako toa khaleefah ste pobliski so hristijanite nego so ateistite?????
sto ve spojuva ...... imase edna takva tema ovde na forumot da se razat zaednickite raboti i se na se nemase dva posta na koi e navedeni tie raboti..... taka za muslimanite koi stanale ateisti ne bea li tvoi zborovi deka vojnata vo makedonija ja zaponale albanski nacionalisti...a albancite kako sto znaeme se muslimani.......sega siguren sum deka vo toj spor imase poveke od 10 albanci za da gi broime na prsti........sto znaci ili mnogu muslimani stanale ateisti ili se vodele po k*ranot(moze taka go svatile)...... |
|||||
|
|||||
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Ovde na forumot se slucija mnogu raboti i ti rekov da ne go zemas
kako primer. Vo realniot zivot e taka kako sto rekov. Sto se odnesuva do vojnata vo Makedonija, ne znaci deka nekoj ako e nacionalist skroz izlegol od verata. Toj spored Islamot e golem gresnik no ne i ateist(nevernik). Taka da nemozes da go zemas toa kako argument. Jas ti preporacuvam da se zapoznaes so Islam, i bilo sto da te maci vo nego prasaj ,ako znaeme ke ti odgovoreme. Bidejki bevme off-topic Acelera go izbrsia moeto objasnuvanje za Rajot i Pekolot. Sepak mozes da prasas po LP za bilo sto ako e nadvor od nekoja tema, so zadovolstvo sekogas ke ti odgovoreme |
|||||
goor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
|
|||||
|
|||||
Miralem1
Сениор Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 1548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
|
|||||
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
|||||
goor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Pa ti goor kako od na mars da doagjas pa neznaes vo realnost
kako e samo na Forumov znaes. Koj sto loso tuka rekol. Neli na Forumov
licno tebe 100 PATI SUM TI NAPISAL kakvi treba da bidat odnosite na
Muslimanite prema nemuslimanite ?????
tocno si mi kazal kakvi treba da bidat.......toa ne go porekuvam ama sega treba da ti veruvam za da znam kakvi TREBA da bidat ili da gledam sto se slucuva tuka i kakvi se vasite odnosi sprema mene jas nemem loso so nikogo ni od taa ni od drugata religija ama vie si gi kopate ocite megusebe ..... sto treba covek da pomisli (ne ja napagam vasata vera tuku dvete) Koj ne ja priznava e NEVERNIK makar i MUSLIMANSKO IME DA IMA. A koj kolku ja pocituva a ja priznava kako Bozja objava,tolku i nagraden ke bide,koj kolku od nea nesvatil ili pogresno svatil ili ne praktikuval tolku kaznet ke bide. Znaci onie koi ja zapocnaa vojnata bea muslimani ama so pogresno svakanje na k*ranot - kako jas sto svativ?????? |
|||||
|
|||||
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Toa bea muslimani koi ne ratuvaa vo imeto na Allah. I nivnoto ratuvanje ne e primeno kaj Svevisniot. Ete taka treba da svatis |
|||||
Внеси реплика | страница 123 17> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |