|
Домакински работи |
Внеси реплика | страница <12345> |
Автор | |||
Mr.Trump
Сениор Регистриран: 03.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 106 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
јас сум сељак и ја пуштам жена ми да води сметка за дома, а правам само ако нешто ми се каже |
|||
You are fired!
|
|||
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Interesna tema ... doma mazot lezi na kauc i gleda fudbal ... i gleda na tepihot edno livche ... i si misli ... deka zenata ke go podigni ... toa e "normalen" nacin na ziveenje ... Dokolku "ne e normalen" ... treba da stane da go zeme livcheto i da go frli vo kanta za djubre ... ama kantata obichno e prepolna ... treba odma da ja zemi ... i da go frli djubreto ... potoa odi vo kuaptilo gi mie racete ... i gleda na tavanot edna damka ... odma zema var i varosuva ... ete sto moze da napravi edno livche .... samo zavisi sega koj prv ke reagira ... takov ni e i zivotot... zamislite site da reagiraat kako vo vtoriot slucaj ... za eden mesec ... ke sveti gradot ... a isto taka i zenite ... mnogu ke ne falat ... |
|||
PARADISE MACEDONIA
|
|||
marence
Сениор Регистриран: 13.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 365 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
jas doma se imam i masina za mienje sadovi, i masina naparea za cistenje ama ne da me mrzi ni peglam ko so treba (stalno kupuvam alista so netreba peglanje), se ce rabotam ce odam na rabota i dupla smena samo da ne sureduvam doma
osven gotvenje (obozavam) ama posle drug da mie a se jas rabotam, sega da najdam nekoj maz se da sureduva doma jas samo na rabota ce odam i ako ne se premazam |
|||
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Kako go docekuvaat zenite mazot ... Vo ova vreme na intenzivna nega .... mislam intenzivno ziveenje ... mnogu e vazno kako zenata go docekuva mazot ... eve kako go ceka zenata obicno ... go ceka vo trenjerki ... (sukalo varijacija) ... i obicno pocnuva razgovorot: - sto se zadrza tolku pa ti na rabota ... (asocira na tuuu ... nesposoben eden) - pak tebe budala te najdoja da im rabotis ... I ke trgni muabetot na raspravii ... A kako treba: - odi mazot doma ... - vklucena klimata ... - zenata napravila koh i mirisa na vanila... i koga ke vleze mazot ... da se oseti malku kako gospodin ... cel den go drnkale navamo-natamo ... koga ke vleze doma treba od corapi da izleze ... |
|||
PARADISE MACEDONIA
|
|||
vanesa
Сениор Регистриран: 19.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 1588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Маж ми помага по дома, мие садови и понекогаш уклучува правосмукалка.И мисли дека дека како тој што работи по дома никој маж не работи.На секоја препирка( не велам кавга) неговиот домаќински придонес обавезно ми го качува на глава.А ќерката од нејзината соба не излегува.Добро е што барем ја средува.
|
|||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Zatoa nema da se zenam, sluga da i bidam na tamu nekoja i celo vreme da mi vika, kako ne
|
|||
vanesa
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Значи таа треба да ти биде слугинка.
|
|||
Dogi
Сениор Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
слугинка или жена?
попис: како ги запишуваа жените кои немаат работа, домаќинка? а како ги запишуваат мажите кои немаат работа, невработен? така? а зошто е тоа така, се запрашал некој? |
|||
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
|||
vanesa
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Сега веќе не постои терминот домаќинка, туку само невработена.Тоа домаќинка е застарено.
|
|||
AlisaMM
Нов член Регистриран: 17.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
moj predlog ti e da si zemes masina za susenje alista em i koga ke se ozenis i zena ti ke se ofajdi, oti ne mora site alista da se peglaat posle susenjeto, a slobodnoto vreme sto go dobivas ti e gratis
|
|||
Alisa
|
|||
AlisaMM
Нов член Регистриран: 17.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
јас те сваќам вво потполност, и јас имам две ѓаволчиња и мислам дека е тоа вистински опис, до лудило ме доведуваат, денешниве деца се многу бесни, порано ги викаа немирни, а сега "темпераментни" , туку само да се живи и здрави
|
|||
Alisa
|
|||
engie
Сениор Регистриран: 10.Август.2005 Локација: Zimbabwe Статус: Офлајн Поени: 2775 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Prasanje do site domakinki i domakini, so sto preparati mozes da gi iscistis renglite. Edna moja drugarka sirota si go ima ovoj problem. Se sto i prekipuvalo, ne go cistale na vreme i sega kolku i da riba ne iskaca.Znaete li sto moze da pomogne? Isto sakam da prasam kako se vadi fleka od crveno vino,..znam deka moze so belo vino,ama ako vo momentot nemas i flekata se zasusila, postoi li drug nacin?
Vi blagodaram odnapred za odgovorite.
|
|||
|
|||
Miriam
Сениор Регистриран: 25.Април.2007 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 336 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Се прска обилно со Мр.Пропер, се остава да преседи 15 минути и се чисти со обичен сунѓер.
Има едни мали Tide средства за чистење флеки - како лепило изгледаат и мирисаат. Се става на флеката, се чека малку и се пере. Ама реклама им удрив на Проктер & Гембл, треба да ми платат |
|||
Try again. Fail again. Fail better.
|
|||
AlisaMM
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Miriam, kazi mi te molam mikrovalnato so kakvo sredstvo ja cistis, da ne se sekava mirisot na hrana
|
|||
Alisa
|
|||
Внеси реплика | страница <12345> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |