IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Забава > Музика
  Активни теми Активни теми RSS - РОК МУЗИКА
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

РОК МУЗИКА

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 11>
Автор
Порака
Trilili Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Mr.Bodycheck

Регистриран: 27.Јуни.2007
Статус: Офлајн
Поени: 1780
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Trilili Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Август.2007 во 00:14
koj se kara???голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка
Кон врв
nemo84 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Young Modern

Регистриран: 24.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 500
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nemo84 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Август.2007 во 03:41
Originally posted by Trilili Trilili напиша:

Originally posted by nemo84 nemo84 напиша:

Шо мислиш колку години имам ја бе дедо?
А сакаш боксетот оригинал што у државава јас и уште двајца ја имаат. Плус сите синглови и албуми од нирвана. За ова барем не смееш уста да отвориш бе а камоли на тастатура да пишеш.
Од нирвана има се што е издадено и неиздадено.

А ако си навистина рок енциклопедија тогаш сам ќе знаеш дека не си во право за стоунси.намигнување

imam ili ima??za da ne se razbereme pogresno

kakvi singlovi??CD ili VINYL??imas ti love buzz prerelease hand signed-respekt!??od kade si kupuval originalki vo make ili usa ili mozda evropa??

sum vo pravo, i baska sto nisto nesum rekol tuku ednostavno prasuvav DALI SI SIGUREN??i ubeden sum deka takvite kako tebe ja slusnale bleach posle smells like teen spirit!!i baska nemozez da gi sporeduvas deka ednostavno bilo drugo vreme i nirvana imale mnogu drugi uslovi za niven uspeh, i baska sto eden k*rt puka glava koj sakase da svire vo legendarnite melvins ne znae da pee,toa  e faktголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаi ima uste eden fakt za uspehot na nirvana....dave grohlнамигнување

Прво ја слушнав Moist Vagina( ако знаеш која е) во македонија love buzz газење%20од%20смеење-само во сад бил блич(првиот пат) издаден а јас го купив на старо значи човек што го купил синглот кога се појавил.
Ако е за тоа сите ние сме сакале ко тинејџери или да свириме со некој или шо ти знам д играм кошарка покрај мџ.
Голем удел во успехот има дејв точно-но најголем има к*рт нај најголем, за гласот не сакам ни да почнам, кој жити тетка мик џгер да не пее убаво?бла%20бла

Види се согалсувам дека во различно време биле. Кога се појавиле стоунси било многу полесно затоа што немало многу бендови а и музичари воопшто.
Ама го немаат влијаните што нирвана го имаат до ден денеска, го немаат квалитетот на музиката, ги немаат генијалните текстови на к*рт, го немаат ненормалното лупање на дејв итн.намигнување
Кон врв
Trilili Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Mr.Bodycheck

Регистриран: 27.Јуни.2007
Поени: 1780
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Trilili Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Август.2007 во 08:41
neobjektivo sporeduvas deka si fanнамигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Young Modern

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nemo84 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Август.2007 во 12:34
Необјективна е споредбата-ама јас мојата проценка ја давам објективно!
Кон врв
moskva_bojan Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Август.2007
Поени: 2
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moskva_bojan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2007 во 20:44
najdobri se AC/DC,Led Zeppelin,the Doors,Pink Floyd,Guns 'N' Roses
Кон врв
bagio Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Јануари.2006
Поени: 122
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bagio Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2007 во 14:01
Originally posted by moskva_bojan moskva_bojan напиша:

najdobri se AC/DC,Led Zeppelin,the Doors,Pink Floyd,Guns 'N' Roses
мир
I`m back in the game
Кон врв
морски Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Август.2006
Поени: 178
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај морски Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Септември.2007 во 18:45

LED ZEPPELIN LIVE AT LONDON'S 02 ARENA NOVEMBER 26 , 2007

http://news.bbc.co.uk/2/hi/entertainment/6990704.stm

http://www.ledzeppelin.com/

The Song Remains The Same
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Young Modern

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nemo84 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Септември.2007 во 09:05
Еднаш прашав на форумов за групава и само еден члеин ми кажа дека знае кој се.
Бендот се вика Institute и е составен по иницијатива на Gavin Rossdale-ex bush за тие што не го знаат мажот на Gwen Stefani.
Јас лично уште не го преболев распаѓањето на буш како група но тоа е тоа.
Ова беше проект кој што звучеше поагресивно од нив, имаат снимено еден албум Distort Yourself и за жал тој е последен. Јас како голем љубител на пост гранџот многу ми е тешко да наоѓам добри бендови-институте беа најдобра работа до сега.
Албумот го нарачав орогинал од америка ми го донесе братми. Како продуцент мислам дека беше истиот што ги работеше албумите на tool &nirvana Andy Wallace- не сум сигрен за ова а ме мрзи опаковката да ја барам, но по звукот е очигледно дека имаа допирни точки.

После првиот албум бендот се распаѓа поради незначајниот успех во сад. Ова е слично на моментот кога умре гранџот и популарни станаа бексрит бојс е па сега во америка појше се заебагава на ЕМО отколку на нешто пожестоки работи.

Зарем не мислите дека баш оние најдобри бендови во рокенролот имаат најкратка кариера. Многу ме нервира ова.
Во прилог ставам слика и линк од ивниот едниствен сингл.

Песната се вика Bullet Proof Skin.http://www.youtube.com/watch?v=7HIrKSmgwNk

Кажете ми ваше мислење за нив?

Еве уште една песна од нив иако е само вметната во спото како прилог, сепак само слушајте ја не мода гледате.

When Animals Attack(омилена тема од цел албум)http://www.youtube.com/watch?v=kel9qnfzp6c

Кон врв
FANCY Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Јули.2007
Поени: 148
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај FANCY Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Септември.2007 во 09:15

sea gi slusnav ovie Institute  -mi se dopadnaa od prva   kako so kazuvas mislam porano nemav slusnato.. ali sea koa ja pustiv ovaa   bullet prof skin  mi se u4ini nekako poznata...    ..ona za toa deka podobrite bendovi imaat kratka kariera donekade si vo pravo

што ме боли за утре, гајле ми е само за денес -УТРЕ Е ДУРИ УТРЕ
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Young Modern

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nemo84 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Септември.2007 во 11:52
Originally posted by FANCY FANCY напиша:

sea gi slusnav ovie Institute  -mi se dopadnaa od prva   kako so kazuvas mislam porano nemav slusnato.. ali sea koa ja pustiv ovaa   bullet prof skin  mi se u4ini nekako poznata...    ..ona za toa deka podobrite bendovi imaat kratka kariera donekade si vo pravo

Ако ти се допадна таа верувај ми ќе ти се допадне и остатокот на албумот.среќа Бенд од ваков тип или го сакаш или ги мразиш. ама неможеш индиферентен да останеш на нив.

Во секој случај мило ми е што барем на еден член му се допаднаа.голема%20насмевка
Кон врв
FANCY Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Јули.2007
Поени: 148
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај FANCY Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Септември.2007 во 11:55
намигнување
што ме боли за утре, гајле ми е само за денес -УТРЕ Е ДУРИ УТРЕ
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Young Modern

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nemo84 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Септември.2007 во 17:19
Изгледа никој друг не ги сака, а толку многу рокери демек има на форумов и толку што слушаат добра музика што тоа е простоневеројатно. Како ли го пропуштија ова?голема%20насмевка
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Септември.2007 во 19:41
nemo ne zbori mnogu mnogu..pusti tool tamu i kjuti......голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Young Modern

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nemo84 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Септември.2007 во 20:04
Originally posted by blueprayer blueprayer напиша:

nemo ne zbori mnogu mnogu..pusti tool tamu i kjuti......голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка

Nemo ја има цела дискографија и на tool и нa perfest sircle, али поентава е да слушаме и ново нешто а не истите бендови во круг да ги вртиме.голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 11>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.