|
КАКО ГО ЗАМИСЛУВАМЕ БОГ ВО ЛИК И ФОРМА |
Внеси реплика | страница 123 12> |
Автор | |
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 09.Август.2007 во 15:40 |
Znam deka uste na pocetokot pravam grev sto prasuvam vakvo nesto.
Kako mala go zamisluvav kako star dedo so bela brada, sega kako svetlina koja ima voda i ogan okolu nea. |
|
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kako licnost, bidejki i Samiot Bog objavuva vo bitieto prvata mojseeva glava deka covekot kako vrv na sozdavanjeto e sozdadeno podoibno na Boga..."spored Nashio obraz i podobie"
|
|
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ke ti odgovoram od Islamski aspekt.
Allah vo Quranot vika " Nisto ne e slicno na nego" Toa znaci deka na Bog mu pripagaat samo najsovrsenite svojstva,i voopsto ne e slicen na covekot. Od veruvanjata na Muslimanot e i toa deka Allah e socuvan od sekakvi negativni svojstva kako sto se : Bolka,taga,glad,plac itn... Formata na Bog nikogas ne ni e jasna i razmisluvanjeto okolu toa ni e zabraneto . Pejgamberot rekol " Razmisluvajte okolu ona sto e stvoreno a ne okolu Stvoritelot" Znaci treba da razmisluvame za neboto,zemjata,vodite,planinite ,i kolkava mok ,kreativnost,preciznost e potrebna za nivno stvaranje. Ottuka ja gledame i silata na Svevisniot. I nekoj koj e moken seto toa da go napravi sigurno ne izgleda kako covek zatoa sto coveckite moznosti gi znaeme. Znaci formata na Bog spaga vo "ilmul gayb" t.e "Nepoznatoto". Mora da veruvame vo negovoto postoenje a da ne razmisluvame za negovata forma . |
|
connected
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Se' toa e vo red i jas voopsto ne navleguvam podlaboko vo ovoj t.n.grev. Celta mi bese samo da znam kakva vizija imaat lugjeto koga ke se kaze Gospod, Bog ili sl. Bidejki suma sumarum, sekoj Bog go dozivuva na svoj nacin i ima sopstvena vizija na nego vo svojot um i srce.
|
|
connected
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Toa ke mu dojde isto kako na pr. nekoi idei koi voopsto nemaat forma sepak da postojat kako takvi vo nasiot um. Taka na pr. koga ke se spomne poimot SABOTA kako den vo nedelata,jas ja samisluvam vo crvena boja i sl.
Me sfakjate koja mi e poentata neli? |
|
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
никако не го замислувам, секоја замисла би била погрешна
ќе го видам во живо....некој ден |
|
Gideon
Сениор Регистриран: 29.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 302 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
bog se ona sto e okolu tebe, se ona sto e neobicno i fenomenalno,neobjasnivo,silno mokno,iskonsko,se plasis a i go sakas!!!
Sozdatelot na svetot!!!
Toa e bog spored mene,zasto nikoj ne go videl i ne go poznal pa ne mora i jas!!!Samo znam deka sekogas e tuka koga mi treba i e moja zakrila!!!
Mojot Gospod mojot Bog Spasitel!
Fala ti moj Gospode! Изменето од Gideon - 09.Август.2007 во 22:12 |
|
In God we Trust!
God Bless our Land! |
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас го "замислувам" како Ѓорѓи Колозов Штета што нема икона од него |
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
иии, да, Ѓорги Колозов синоним за Бог
се он глумеше Бог во прикаските.... |
|
Gideon
Сениор Регистриран: 29.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 302 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
lele ej kaj go pogodi bre!!!
Toj ke da e dobar primer!!!eh nema takov drug lik na planetava!!!!
|
|
In God we Trust!
God Bless our Land! |
|
connected
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Znaci se razbirame
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
se zamisluva neshto shto postoi,...i koe shto imate shansi i znate deka kego vidite nekogash,..pa koga ke bide toa,..ke mozete da ja sporedite vashata zamisla so videnoto,...a vo ovoj sluchaj ,..ne gledam so shto bi sporedile,...nekogash,..
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
goor
Сениор Регистриран: 08.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 844 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa vidi moze ne si vo pravo da ne si zamusluvaa takvi raboti moze nemase da postoi i religijata.......vaka ke si zamislam vselenski brod iako ne postoi i ke veruvam deka go ima nekade i eden den ke se vozam so nego
a toa za Gorgi Kolozov....... 90% si go zamisluvaat taka.....i moze eden den ke ispadne toj bil a vie ne ste znaele.....go ispustivme gospo lugeee crno ni se pise Изменето од goor - 10.Август.2007 во 01:31 |
|
end off days 15...14...13....
|
|
connected
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ova me potseti na pesnata WHAT IF GOD IS ONE OF US od Joan Osburne i mi dade inspiracija da dodadam nova tema na forumov KOE PRASANJE BI MU GO POSTAVILE NA BOG DOKOLKU IMATE EDNA SANSA? nema da e loso Изменето од connected - 10.Август.2007 во 12:25 |
|
Внеси реплика | страница 123 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |