|
Жртва |
Внеси реплика | страница <1 234 |
Автор | |
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pogolema zrtva od taa sto gi druzam, ima li ?
|
|
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
за луѓе на кои навистина им треба моја помош , правам се. но знам кој искрено ке ја цени, а знам и кој е едноставно кажано искористивач.
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da, se zrtvuvav...zatoa sum go naebala do sega sekoj pat koga ke go storev toa, me nabivaa na kolec bukvalno. ne vredi iskreno vi kazuvam, ne vredi, nema nikoj utre da vi pruzi raka za toa. ni da vi priznae deka ste bile fer i ste pomognale. a od fala denes ne se zivee...se znae usluga za usluga koga ke e potrebno. a za partneri ne sakam ni zbor vekje da kazam.
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
brmm
Сениор Регистриран: 05.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 1437 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da, mnogu pati sum gi stavala drugite pred mene iako sum znaela deka od toa ke imam shteta...za onie koi zasluzuvaat ne mi e krivo sho sum postapuvala taka ama nekoi drugi pak znaat na glava da ti se kachat i voopshto da ne go cenat ona shto si go napravil, a od druga strana ochekuvaat pak da go napravish istoto za niv!...
vo posledno vreme se obiduvam da bidam malku posebichna i da si pravam najdobro za mene, ama ne mi uspeva mnogu, mnogu...ova e osobina sho najmnogu si ja nejkam ama ete...takva sum i toa e... |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koga sum se zrtvuval za drug, sekogas neblagodarnosta ja vmetnuvam vo moite kalkulacii i trgnuvam bez da ocekuvam nagrada zosto mojata sovest ke go stori toa sigurno...a nema pogolema nagrada od taa koga sovesta ke zamolci...mir...sreka...vozviseno cuvstvo zosto sovesta nekade pase i ne mi obrnuva vnimanie...
|
|
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Самата лjубов е жртва- во наj чист израз. Да лjубиш значи да заборавиш на себе си- на своите потребности, Jас веке не е на прво место...Има само Таj/ Таа. Кога мислата ти иде наj прво за другиот , утрото се будиш и
првото нешо което сакаш да видиш не е себе во огледалото, а ликот на Другиот- ова е лjубов. Жртва е кога сакаш некоj преку неговите кривини и недостатоци. Затоа зоштото ти се менjаш. Поради другиот. Значи Другиот краде од тебе... Од твоето Jас. Но тоа ти го прифакjаш, убаво ти е да краде од тебе некоj што сакаш и лjубиш. И ова не кражба него дар. Несвестен или свестен. И накраj жртвата може и да е физичка. Ромео и Жулиета не се илjузиjа. Шекспир е знаел шо пишува. |
|
BellaGrandma
Сениор Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Секогаш!!! Можеби тоа ми е лоша особина...затоа што кога мене ми треба никој не е расположен.... И колку пати сум помогнала на своја штета....и пак продолжувам... |
|
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
|
valentina-pp
Сениор Регистриран: 17.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 198 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
moe drugo ime zrtva hahahahha za najbliskite,ama i vozvrateno sekogas!
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И да направам нешто за луѓето кои ги сакам, не гледам на тоа како на жртва. Го правам затоа што јас така сакам и така сум избрала во моментот. И избегнувам тоа отпосле да им го вадам низ нос: “еве види јас за тебе што направив, а ти сега треба цел живот да ми викаш фала и да ми се клањаш“... Поарно не се “жртвувај“, ако го правиш тоа поради благодарност, да те сожалуваат како жртвеник или да им го триеш на луѓето од глава секој ден... |
|
Внеси реплика | страница <1 234 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |