|
РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО |
Внеси реплика | страница <12345 242> |
Автор | |
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I kako po obicaj ,nemanje blage veze so Istorija.
I kako po obicaj tresnuvanje teska filozofska glupost Koga nekoj ke osvoi nekoja devojka treba da se brani? I kako najbitno Muhammed s.a.v.s ja osvoi Arabija a i mnogu poveke od toa so svoeto znaenje,milost,ostromnost,blagost,iskrenost,ubav propoved, ubavi dela itn... Изменето од ACELERA - 08.Август.2007 во 00:59 |
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Их па што е еден ден, јас од 23 Март те чекам да ми одговориш на ова прашање
Originally posted by EvAngelos Предизвик!!!>> >> А сега сакам и ти (Miralem, ако читаш) да ми наведеш неколку претпоставки, зошто ако Исус бил само еден обичен Пророк, како и сите пред Него, не дал таква јасна изјава и одма да ги сопрел гласините што кружеле скоро секаде каде што Исус поминувал и правел чуда и благовремено да спорел едно "големо богохулство" на христијаните подоцна. Зошто не рекол: "Јас Сум Пророк, само еден обичен пророк како и сите останати." >> Изменето од EvAngelos - 08.Август.2007 во 01:02 |
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I kako najbitno Muhammed s.a.v.s ja osvoi Arabija a i mnogu poveke
od toa so svoeto znaenje,milost,ostromnost,blagost,iskrenost,ubav propoved, ubavi dela itn... Фала ти за ова смеење калифо, подобро ќе спијам вечерва.
Историски гледано, Мухамед ја освоил Арабија со меч брате, со тоа што го имаш ставено на аватарот, не со остроумонст, туку со остар меч
Изменето од EvAngelos - 08.Август.2007 во 01:16 |
|
|
|
Miralem1
Сениор Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 1548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kolku sto zidot razbira. No,koga ke svatis deka za toa e praten tuka da gi isprevrtuva rabotite,togas ti dava i volja nekako da diskutiras a ako ne znaes deka rabota mu e isprevrtuvanjeto,zivci ke si iskines.
|
|
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
|
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
постовите кои се оф топик во ТЕМИ НА ВЕРОИСПОВЕД
конкретно овие постови се од темата за магарето, која ја измешавте со се и сешто. Тука пишувајте си се што сакате но исклучиво за религија,ако веќе не знаете на која тема што да пишете. еден вид на chat нека ви биде. Изменето од ACELERA - 08.Август.2007 во 01:46 |
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Браво модераторке Ова е најдобрата интервенција што си ја направила до сега! |
|
|
|
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
најдобра, тенкју, тенкју... |
|
goor
Сениор Регистриран: 08.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 844 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
)
|
|
end off days 15...14...13....
|
|
Radium
Нов член Регистриран: 08.Август.2007 Локација: Saudi Arabia Статус: Офлајн Поени: 14 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pak ke se brukate? Dobro nie znaeme deka kosovcite poveketo nemaa nikakva vera.Taka da nikoj ne go ostavel Islamot za da stane Hristijanin. Sepak podobro hristijanec nego ateist vo sekoj slucaj. No dali ti vide kolku ima mazi so bradi i pokrieni zeni niz Pristina? Mozda nekoj stanal hristijanin od materijalni pricini, sepak tie sto stanale muslimani se 1000 pati poveke. Barem Kosovo ni e blisku za vesti. I ne se brukaj Lidership studente vise! |
|
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ова пак некој нов вид на муслиманска математика... Муслимани што станале муслимани, ги броите како новообратеници бе?
|
|
Radium
Нов член Регистриран: 08.Август.2007 Локација: Saudi Arabia Статус: Офлајн Поени: 14 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tokmu taka! Nie za razlika od vas ne se gordeeme so luge koi imaat muslimanski iminja a nokite gi vrvat po disko klubovi ,ili se pijancat,bludnicat itn.. Vas vi e najbitno da kazete deka ima preku 2 milijardi hristijani(kauri). Ili podobro receno,vie sekoj koj ne e musliman go smetate za Vash bez razlika sto za biblija ne saka ni da cue ni da slusne |
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Femi Cakolli и покрај инсистирањето на татко му (муслиман) да стане Оџа, кога созреал го отфрлил исламот и преминал во Атеизам.
По неколку години, во универзитетските води се среќава со христијанството и почнува да ги чита евангелијата по ред, Матеј, Марко, Лука... и конечно неговиот атеизам е срушен на 15 март 1992 година при читањето на евангелието по Јован. Слава на Бог!
За неколку години станува Пастор на заедницата што ја спомна elshadai. 5 од неговите 8 браќа го напуштаат исламот и стануваат христијани и двете негови сестри. Жена му Belkize исто така е обратена христијанка. Дури и негоите родители (сега починати) го прифаќаат христијанството.
Евангелието пробива и се шири во Приштина! Слава на Бог!
|
|
|
|
Radium
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Isto kako onaa Akram i tie sigurno klanjale 3 pati na den
Eve vaka EvAngelos. Donesi go toj Femi i ako mi potvrdi deka klanjal 5 pati na den i posle go ostavil islamot ,ja od utre odma stanuvam kaur Samo tolku baram veruj mi |
|
Gideon
Сениор Регистриран: 29.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 302 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ej da Femi e dosta dobar covek doagja vo makedonija za nekoi posebni priliki!eden od poretkite pravi Hristijani (koi poteknuvaat od muslimaski semjstva) na ovie prostori
Ibrahim Rugova istaknat kosovski politicar orator i mislitel!
po dolgi godini dvoumenje i kolebanje i strav od masite go prifakja hristijanstvoto is se prekrstuva vo Petar!umira kako hristjanin dosta gord i srekjen!
|
|
In God we Trust!
God Bless our Land! |
|
Внеси реплика | страница <12345 242> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |