IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - ВТОР ПОГЛЕД II
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ВТОР ПОГЛЕД II

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2728293031 105>
Автор
Порака
сашо Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Декември.2006
Статус: Офлајн
Поени: 538
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај сашо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Август.2007 во 20:45
blagodaram za intervencijata bobi)
less is more (za mojot pogled)
Zdenko, fala)... od tebe toa go gledam kako tezok kompliment
bobi- i mene mi e mnogu podobra kako shto si ja sredil
poz
Sasho N. A...

Изменето од сашо - 06.Август.2007 во 20:48
Кон врв
bobicar1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Септември.2005
Поени: 1099
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bobicar1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Август.2007 во 20:48
Сега приметив, инаку уште одамна ќе беше средено
Кон врв
Mire Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Септември.2005
Поени: 1594
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Август.2007 во 08:38
Obrabotka na "Samovila" od Ivana Mitic

Original:

Obrabotka:

Imeto na fotografijata mi asocirase na nesto prozracno, vklopeno vo okolinata. Zemav sample od desnata strana, go multiplicirav za da sozdadam podloga so mustra kako pozadinata. Originalot go nanesov vrz nego, smeniv blend mode vo soft light, a potoa napraviv gradient fill (od levo kon desno) vo bela boja, uste ednas smeniv blend mode vo soft lighti namaliv opacity na toj layer na priblizno 70% za da go dobijam ova.

Se nadevam ce vi se dopadne kako mene originalot. Ne mislam deka nesto ne cini so originalot, ova e samo vtor, poinakov, pogled намигнување
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka    klikni TUKA
Кон врв
*ivi* Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Септември.2006
Локација: Macedonia
Поени: 63
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај *ivi* Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Август.2007 во 16:21
Odlicen umetnicki priod, i interesno realizirano! Epten mi se svigja!
Treba na covek da mu tekne размислување

P.S. Ama se debilni smeshkovcive sto gi stavile, pa uste i kako gi krstile збунетост
First they ignore you. Then they laugh at you. Then they fight you. Then you win.

Gandhi
Кон врв
Sanja84 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Февруари.2007
Поени: 643
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sanja84 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Август.2007 во 16:29
super se голема%20насмевка
Mire obrabotkata tvoja e užas,izvini morav da ti kažamголема%20насмевка originalot mi se dopagja.
Кон врв
dejan13 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Март.2007
Поени: 122
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dejan13 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Август.2007 во 18:42
Mire , mislam deka bojata na pozadinata da bila druga a ne zelena bi bila podobra, te razbiram sto sakas da postignes, ovaka e ponezna, mi se dopaga ama bojata ne.
Кон врв
branko_k Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јуни.2007
Поени: 682
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај branko_k Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Август.2007 во 00:18
my view:

unsharp mask, blur, diffuse glow, lightness [minus neznam kolku]variations/more cyan, saturation [plus green, plus yellow]... valjda ne ispustiv nisto...
Кон врв
JANE971 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Canon-џија

Регистриран: 20.Декември.2006
Локација: Macedonia
Поени: 1711
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај JANE971 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Август.2007 во 00:21
aj zborete kirilica malku, nisto ne ve razbiramголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка
Born to be alive...

http://on.net.mk/galerija/jane-ljorovski
Кон врв
branko_k Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јуни.2007
Поени: 682
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај branko_k Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Август.2007 во 00:26
Originally posted by jane971 jane971 напиша:

aj zborete kirilica malku, nisto ne ve razbiramголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка

))))))))))
Кон врв
moz pos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Декември.2006
Локација: Trinidad and Tobago
Поени: 335
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moz pos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Август.2007 во 00:31
inspiracija za ednostavno podobruvanje na portretot (barem moe viduvanje za podobar kvalitet na likot)
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Август.2007 во 00:42
Originally posted by MissMurder MissMurder напиша:

super se голема%20насмевка
Mire obrabotkata tvoja e užas,izvini morav da ti kažamголема%20насмевка originalot mi se dopagja.

ok
jas mislam deka MIRE napravil genijalna rabota
na samovilata i dal da stane legenda
a deka toa ti ne go gledas steta
so mire ne sme vo naj naj no
raka za ova necekav takvo neso od nego

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
kum Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Јули.2007
Поени: 3279
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kum Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Август.2007 во 02:03
ko serial killer si gi napravil
JOIN THE FAMILY
Кон врв
moz pos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Декември.2006
Локација: Trinidad and Tobago
Поени: 335
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moz pos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Август.2007 во 02:22
големо%20гушкање

Изменето од moz pos - 10.Август.2007 во 11:09
Кон врв
loser Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Април.2006
Поени: 150
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај loser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Август.2007 во 03:57
Aj eve i moj pogledna fotkata na Ivana

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2728293031 105>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.