IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Љубов
  Активни теми Активни теми RSS - Жртва
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Жртва

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 234
Автор
Порака
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Август.2007 во 19:23
Pogolema zrtva od taa sto gi druzam, ima li ?
Кон врв
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Август.2007 во 00:25
за луѓе на кои навистина им треба моја помош , правам се. но знам кој искрено ке ја цени, а знам и кој е едноставно кажано искористивач.

Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Август.2007 во 11:57
da, se zrtvuvav...zatoa sum go naebala do sega sekoj pat koga ke go storev toa, me nabivaa na kolec bukvalno. ne vredi iskreno vi kazuvam, ne vredi, nema nikoj utre da vi pruzi raka za toa. ni da vi priznae deka ste bile fer i ste pomognale. a od fala denes ne se zivee...se znae usluga za usluga koga ke e potrebno. a za partneri ne sakam ni zbor vekje da kazam.
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
brmm Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Октомври.2005
Поени: 1437
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brmm Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Август.2007 во 14:37
Originally posted by blueprayer blueprayer напиша:

da, se zrtvuvav...zatoa sum go naebala do sega sekoj pat koga ke go storev toa, me nabivaa na kolec bukvalno. ne vredi iskreno vi kazuvam, ne vredi, nema nikoj utre da vi pruzi raka za toa. ni da vi priznae deka ste bile fer i ste pomognale. a od fala denes ne se zivee...se znae usluga za usluga koga ke e potrebno. a za partneri ne sakam ni zbor vekje da kazam.
  Tocno e ova 99%, osven za bliska familija.
Кон врв
IQ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Darling

Регистриран: 11.Декември.2007
Поени: 12382
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај IQ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2008 во 03:30
da, mnogu pati sum gi stavala drugite pred mene iako sum znaela deka od toa ke imam shteta...za onie koi zasluzuvaat ne mi e krivo sho sum postapuvala taka ama nekoi drugi pak znaat na glava da ti se kachat i voopshto da ne go cenat ona shto si go napravil, a od druga strana ochekuvaat pak da go napravish istoto za niv!...
vo posledno vreme se obiduvam da bidam malku posebichna i da si pravam najdobro za mene, ama ne mi uspeva mnogu, mnogu...ova e osobina sho najmnogu si ja nejkam ama ete...takva sum i toa e...

[URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=521&i=00001awbzx1.jpg][IMG]http://img521.imageshack.us/img521/
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2008 во 09:59
Koga sum se zrtvuval za drug, sekogas neblagodarnosta ja vmetnuvam vo moite kalkulacii i trgnuvam bez da ocekuvam nagrada zosto  mojata sovest ke go stori toa sigurno...a nema pogolema nagrada od taa koga sovesta ke zamolci...mir...sreka...vozviseno cuvstvo zosto sovesta nekade pase i ne mi obrnuva vnimanie...
Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Август.2008 во 09:37
Самата лjубов е жртва- во наj чист израз. Да лjубиш значи да заборавиш на себе си- на своите потребности, Jас веке не е на прво место...Има само Таj/ Таа. Кога мислата ти иде наj прво за другиот , утрото се будиш и
првото нешо което сакаш да видиш не е себе во огледалото, а ликот на Другиот- ова е лjубов. Жртва е кога сакаш некоj преку неговите кривини и недостатоци. Затоа зоштото ти се менjаш. Поради другиот. Значи Другиот краде од тебе... Од твоето Jас. Но тоа ти го прифакjаш, убаво ти е да краде од тебе некоj што сакаш и лjубиш. И ова не кражба него дар. Несвестен или свестен. И накраj жртвата може и да е физичка. Ромео и Жулиета не се илjузиjа. Шекспир е знаел шо пишува.
Кон врв
BellaGrandma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Game over

Регистриран: 10.Јуни.2010
Поени: 20029
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BellaGrandma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Ноември.2010 во 11:59
Originally posted by mamma mamma напиша:

Dali se zrtvuvate za licnosta koja e pokraj vas?Dali cesto pomagate na ludjeto okolu sebe zrtvuvajki se nekogas i samite i iako znaete deka ke ima negativni posledici po vas?

Секогаш!!!
Можеби тоа ми е лоша особина...затоа што кога мене ми треба никој не е расположен....
И колку пати сум помогнала на своја штета....и пак продолжувам...
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
Кон врв
valentina-pp Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Октомври.2009
Поени: 198
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај valentina-pp Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Ноември.2010 во 11:03
moe drugo ime zrtva hahahahha za najbliskite,ama i vozvrateno sekogas!
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Март.2014 во 15:57

И да направам нешто за луѓето кои ги сакам, не гледам на тоа како на жртва.
Го правам затоа што јас така сакам и така сум избрала во моментот.
И избегнувам тоа отпосле да им го вадам низ нос: “еве види јас за тебе што направив, а ти сега треба цел живот да ми викаш фала и да ми се клањаш“...

Поарно не се “жртвувај“, ако го правиш тоа поради благодарност, да те сожалуваат како жртвеник или да им го триеш на луѓето од глава секој ден...  глупчо

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 234
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.