IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - САМОЗАДОВОЛУВАЊЕТО И РЕЛИГИЈАТА
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

САМОЗАДОВОЛУВАЊЕТО И РЕЛИГИЈАТА

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3456>
Автор
Порака
elephant28 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Јули.2007
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 12
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај elephant28 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Август.2007 во 02:03
ne e grev, zadovolstvo e
Кон врв
goor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Поени: 844
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Август.2007 во 22:09
a grev ke e ako zena mi ja boli glavata 20 dena u mesec a 7 ima menstrualen ciklus da masturbiras namesto da se seksas so druga???????????

end off days 15...14...13....
Кон врв
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Август.2007 во 22:22
развесели ја да не ја боли главата, купи цвеќе роза

Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Август.2007 во 22:27
za sto vie uopste zboruvate tuka????
razglobivte
zena bolna
maz bolen
pa cilkuci
pa podobro ova nego izneveruvanje?

ili ste neuki ili naivni

masturbacija i onanizam e sex
sex
slusnavte sex

a sex ne e grev
batalite ja temava zatoa sto e smesno ova so go razglabate

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Август.2007 во 02:01
eee da bese toa seks kolku odamna sum ja zagubil  nevinosta.......eeeeeeeeeee
Кон врв
nemo84 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Young Modern

Регистриран: 24.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 500
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nemo84 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Август.2007 во 00:40
Кога ќе слушнам ваква глупостзбунетост не знам 
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Август.2007 во 00:48
Originally posted by goor goor напиша:

eee da bese toa seks kolku odamna sum ja zagubil  nevinosta.......eeeeeeeeeee

slusaj bato
nevin si i nevin kje ostanes i ako sexas ko lug

samiot izraz nevinost e dolku debilen so crkvata treba da se srami so go smisli
i koga kje se sexas nema da si vinoven zapamti

zatoa sto sex ne e grev
no nemoj da gi prasuvas verskite fanatiti tuka
bog znae )))) so kje ti kazat

Изменето од anakin - 03.Август.2007 во 00:48
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор

CATALYST

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Август.2007 во 01:01
да така е , невиност не се поистоветува само со сексуално неискуствосреќа
но, штом ќе на прашаш НАС ФАНАТИЦИТЕ ДАЛИ СПОРЕД ВЕРАТА самозадоволувањето е ГРЕВ ќе МОРАМЕ да ти одговориме во НАШ ФАНАТИЧКИ СТИЛ. па ако не ти е прифатлив голема%20насмевка сепак ова е фанатички подфорум на кој добивате одговори од  фанатиците бубачка
Кон врв
Сениор
Сениор

CATALYST

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Август.2007 во 01:04
сексот не е грев среќа НО!!!!
но сексот пред брак е блуд...и сексот вон брак е прељуба
значи има случаи кога е.
за самозадоволувањето нема пишана фанатичка регулатива,дали е грев, ама може лесно да се заклучи при читање на фанатичка литература дека Е.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Август.2007 во 01:05
OBOZAVAM FANATICKO PREPELKANJE
TOTALNO POGRESNO SO VODI SAMO KON SAMOZADOVOLUVANJE NA SVOJATA NEMOKJ DA SE BIDE NAD  RABOTITE

STO I DA E
STO I DA STANE
NE OCAJUVAJTE
BIDETE NAD RABOTITE
VO NAJTESKI MOMENTI
NEGUBETE VREMA ZA SEVISNIOT
FATITE SE ZA SLAMKA
ZA VASATA SLAMKA
FATITE SE I DRZETE SE ZA NEJA
NE PUSTAJTE
EDINSVENO AKO DRUG COVEK VI PRUZI RAKA
AKO VI SE PRICINI DEKA GOSPOD VI PRUZIL RAKA
POSLUSAJTE ME
NE JA PUSTAJTE SLAMKATA OD RACETE

Изменето од anakin - 03.Август.2007 во 01:07

Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Август.2007 во 01:30
;e;e be ,brat,...zarem seushte,...?изненадувањеизненадување
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Август.2007 во 10:11

STO I DA E
STO I DA STANE
NE OCAJUVAJTE
BIDETE NAD RABOTITE
VO NAJTESKI MOMENTI
NEGUBETE VREME ZA SEVISNIOT
FATITE SE ZA SLAMKA
ZA VASATA SLAMKA
FATITE SE I DRZETE SE ZA NEJA
NE PUSTAJTE
EDINSVENO AKO DRUG COVEK VI PRUZI RAKA
AKO VI SE PRICINI DEKA GOSPOD VI PRUZIL RAKA
POSLUSAJTE ME
NE JA PUSTAJTE SLAMKATA OD RACETE

Изменето од anakin - 03.Август.2007 во 10:12

Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Август.2007 во 13:32
za crkvata i samiot sex e grev a kamoli samozadovoluvanjeto i kako sto poodamna napisav, sexot spored crkvata ima edinstveno cel na reprodukcija a ne na telesno zadovolstvo,

golem broj vernici ne sakaat vo denesno vreme da go priznaat ova, zosto sepak, ne mozat da se vozdrzat od sexot i telesnoto zadovolstvo

a koga ke odat kaj Bog.... i koga ke gi prasa za telesnite zadovolstva, sto li ke mu kazat?

Pitanje: "Šta Biblija kaže o seksu pre braka / predbračnom seksu?"

Odgovor: Kao i svaka druga vrsta seksualnog nemorala, i seks pre braka / predbračni seks je iznova i iznova osuđivan u Pismu (Dela 15:20; Rimljani 1:29; 1 Korinćanima 5:1; 6:13,18; 7:2; 10:8; 2 Korinćanima 12:21; Galatima 5:19; Efescima 5:3; Kološanima 3:5; 1 Solunjanima 4:3; Juda 7). Biblija promoviše apstinenciju pre braka. Seks pre braka je isto toliko pogrešan kao i preljuba i druge vrste seksualnog nemorala, jer podrazumeva da imamo seksualne odnose sa nekim sa kim nismo u braku. Seks između muža i žene je jedini oblik seksualnih odnosa koje Bog odobrava (Jevreji 13:4).

Seks pre braka je postao toliko uobičajen iz mnogih razloga. Suviše često se fokusiramo na “rekreativni” aspekt seksa bez da prepoznamo aspekt “ponovnog-stvaranja”. Da, seks donosi zadovoljstvo. Bog ga je stvorio kao takvog. On želi da čovek i žena uživaju u seksu (u okviru braka). Međutim, prvobitna svrha seksa nije zadovoljstvo, već reprodukcija. Bog nije zabranio seks pre braka da bi nam uskratio zadovoljstvo, već da nas zaštiti od neželjenih trudnoća i dece rođene od roditelja koji ih ne žele ili nisu spremni na njih. Zamislite koliko bi ovaj svet bio bolji ako bi Božija zamisao za seks bila ispoštovana: manje seksualno prenosivih bolesti, manje neudatih majki, manje neželjenih trudnoća, manje abortusa, itd. Apstinencija je Božija jedina politika kada se radi o seksu pre braka. Apstinencija čuva živote, štiti bebe, daje seksualnim odnosima pravu vrednost i što je najvažnije, proslavlja Boga.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Август.2007 во 18:51
pa toa so seksot i bolestite ne znaci deka bog e protiv masturbacija neli????
i toa za nevinosta samo se eguvav mnogu jasno deka ne se cuvstvuvam vinoven tukau samo taka e zborot....голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3456>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.