|
ЗАДГРОБЕН ЖИВОТ |
Внеси реплика | страница <1 2223242526 31> |
Автор | |
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Butel2, не знам што не ти е јасно од тоа што ACELERA ти пишува, но библијата многу јасно си кажува за и околу воскреснатите тела, барем толку колку што сака да ни каже и колку што имаме капацитет да разбереме.
Не е точно твоето тврдење дека секој може да си ја толкува Библијата како што сака, бидејќи таа недвосмислено си ги искажува своите вистини, а тоа што некој си толкува на свој-погрешен начин, тоа не ја засега Библијата, ниту пак нејзината веродостојност.
Христос воскреснал во славно тело. Ако не знаеме какво ќе биде тоа славно тело, тоа не значи дека тоа ќе биде исто како и ова сегашново грешно тело. Христос во една прилика кажа дека воскреснатите тела ќе бидат "како ангелите", а пак за ангелите знаеме дека имале способност да се материјализираат (од духовни да стануваат телесни). Има многу примери каде ангелите станувале луѓе исти како нас и не ги препознавале дека се ангели, а не луѓе. Значи немале крилја на грбот.
Дури и Исус, по воскресението, неколкупати се појавил меѓу учениците и тие не го познале. Исус немал крилја. Исусовото воскреснато тело имало способност да преминува низ затворени врати (Јован 20:26).
Сметам дека саркастично прашуваш дали на воскреснатите луѓе ќе им пораснат крилја за да летнат кон Бог, па затоа и нема да го коментирам тоа. Но ако искрено прашуваш, можеме да дискутираме за тоа.
Исусовото тело не е во гробот. Алилуја! А каде е телото? Добро прашање за оние кои не веруваат во Неговото воскресение
Поздрав!
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
goor
Сениор Регистриран: 08.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 844 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
MARKO 16:19
А Господ Исус, откако им го рече тоа, се вознесе на небо и седна оддесно на Бога. si odam doma vleguvam vo sobata i gledam tuka sum jas gledam televizija....se vrtam levo gledam jas uste ednas ....si velam aj ke sednam desno ...... od mene.... sto sum jas???????? a) BOG b) SHIZOFRENICAR inreresno vo situacijata ke bide koga jas ke recam ajde da go smenime kanalot a JAS ke mi rece ne moze sega e moj red da gledam sto sakam.... interesna konverzacija pomegu mene |
|
end off days 15...14...13....
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
treba da se lecis brate
|
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a mozebi i ne
ti si izgleda toj MICHAEL KEATON so bil 4 pati repliciran ili kako cacko koga go kopiraa vo XEROX kopir aparat |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
keaton mi beshe antipatichen,...ama od toj film ,..mi stana simpatichen
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
goor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa i jas mislam nesto kako majkl kiton ke da e .....ama toj bese kloniran pa si velam ne e taka...
a osven toa jas bev toj sto rece da smenime kanal i jas bev toj sto rece ne moze.....zamisli........jas zboruvam a sedam na tri mesta istovremeno a bre ovoj ajnstajn znel deka moze taka....na pazlicni mest vo isto vreme?????? |
|
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
seda se setiv na naslovnica na edna kniga
toa bese od nekoja alternativna crkva i tamu sedi na livada maz zena deca do niv kuce mace zad niv si igrat lav so srna i pozadi skroz suma nad sumata nebo i sonce mozebi nekomu ova slika deluva idilicno mozebi sakaa da pokazat raj na zemja ili raj na neboto neme ni zalici na idiotstina za naivnite 5 milijardi lugje i uste dva pati tolku otideni tamu abe guzva do nemaj kade idila da no se somnevam deka tamu se slusa metalica se vrtat 070 i se ceka za vizi kako vizioneri zivotot treba da e ubav a ne dosaden |
|
|
|
goor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ab ekakva muzika sakas u rajot.......
mislis od metalika ke gi pustat tamu na koncert?????? |
|
|
|
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ОТКРОВЕНИЕ 20-15
И кој не беше запишан во Книгата на Животот, беше фрлен во огненото езеро. ОВА е краток опис на задгробниот живот за неверниците |
|
goor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vaka a kade pisuva deka site sto se zapisani tamu go pominuvaat ispitot...t.e odat u rajot
|
|
|
|
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ОТКРОВЕНИЕ 3-5
Кој победува, ќе се облече така во бели облеки и нема да го избришам неговото име од книгата на животот, но ќе го признаам неговото име пред Мојот Татко и пред Неговите ангели. |
|
goor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
toa ne znaci deka site zapisani tamu odat vo rajot
znaci moze i da se brise od taa kniga taka??????? |
|
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"Но не радувајте се на тоа, дека духовите ви се покоруваат, туку радувајте се, дека вашите имиња се запишани на небесата!”
(Исус Христос во Лука 10:20)
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
goor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ni toa ne znaci deka za da odis vo rajot dovolno e samo da si vernik....
a osven toa i od postot na acelera gledame deka od taa kniga moze da se brise i da se dopisuva...taka da ne raduvajte se voopsto.... |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 2223242526 31> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |