|
МИЛЕНИУМСКИОТ КРСТ |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | |
Реакт
Сениор Регистриран: 22.Мај.2007 Локација: Burundi Статус: Офлајн Поени: 373 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Темата го покажува нашиот самоуништувачки менталитет. На кого би му пречело една знаменитост во Скопје, како главен град на Македонија? Крстот на Водно не е верски симбол за Скопје, туку обележје на цела држава. Ама ние сами по себе си плукаме. Па што друго, од такви размери, е изградено? Не ми пречат ниту џамиите, ниту било кои други објекти, ако се користат за добри цели.
Зарем некој во Франција би прашал дали им е потребна Ајфеловата кула? Што е таа за Париз, Статуата на слободата во САД и сл. тоа е Милениумскиот крст на Водно за нас. |
|
Без коментар
|
|
Trilili
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Mr.Bodycheck Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 1780 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ja mislam deka nemozez da go sporeduvas so ajfelovata kula ili so libertata, mislam toa se i skros drugi prikazni, pred 10 godini imavme samo na crkvi krst zakacen sega vise na sekoj rid vo mk, toa nekako moda stana ali dzabe ti e krst koga ljugeto se gad
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
Реакт
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ај да не го споредувам со овие симболи, ама што е статуата на Исус во Бразил, огромните цркви во Кремљ, Аја Софија во Истанбул.... И тие се, или се некој вид, верски обележја. Па кој таму нешто спори за нив? Никој. Но, напротив, сите ги сметаат за свои обележја и си ги ценат и почитуваат. А кај нас една работа се направи, и таа не чинела.
|
|
Без коментар
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a,be ne bi imal nishto protiv,...samo pri ovaa beda!!,...2 milioni,...evra??!!!,...si budala be??
|
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тоа само на филмовите со дракула
Инаку, ѓаволот не само што не трепери од крстот, туку тој присуствуваше на еден од Голготските крстови на само неколку метри од Христовиот крст и воопшто не трепереше, туку храбро и без страв го искушуваше Христос до последниот момент.
Епа ако не треперел од Христовиот крст, не знам зошто би треперел од некој комерцијално направен крст ткн. "баба рога за вампири"
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
Реакт
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако е навистина беда не би имало ни толку пари. А темата за пари е омилена на еден друг член од форумов, па не би со тебе за ова. Толку пари за толку глупости беа потрошени, и сега ова било проблем. Само да се каже нешто. Па сега види ти кој и колку е будала, а кој и колку е брз во умот за вакви коментари. |
|
Без коментар
|
|
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
prvo,..te prashav dali si?,..vtoro,...narpdpv e u beda ,..ne drzavata,...a i taa kako organizacija e,...da ne objasnuvam,....zatoa prvo fati go smisolot na moeto ,..bilo kade,...pa, kazi neshto,...inache i koga brzam,...moeto ima smisol,..samo treba da se sfati,...
|
|
|
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
EVE SEDAM I BAS GO GLEDAM KAKO JADNO SVETI. SRAMOTA. PA ZAREM MPC NEMA DOVOLNO PARI DA DONIRA ZA ODRZUVANJE NA HRISTIJANSKIOT SIMBOL ILI PAK NEMAAT BIZNIS INTERESI?
|
|
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
hahahah,...toa e veke ,..druga prikazna,...i toa zalna,..kako shto vikash,...
|
|
|
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
мене ми е исто, а светел, а не светел не ми менува ништо
не е до формата, до суштината е а мене Христовиот Крст и неговото дело ми се во срцето и таму свети секогаш |
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ACELERA,devojce...kolku godini imas ti??
|
|
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
23
горе напишаното може е малце поетски, но мене не ми е срам |
|
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
dovolno,..
Изменето од brza - 03.Август.2007 во 00:52 |
|
|
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |