IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Љубов
  Активни теми Активни теми RSS - Би го изневериле ли партнерот?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Би го изневериле ли партнерот?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1920212223 42>
Автор
Порака
PAVLIN Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Локација: Saint Helena
Статус: Офлајн
Поени: 889
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај PAVLIN Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јули.2007 во 12:22
Nikogas ne i go izneveril toj sto go sakam 
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јули.2007 во 15:38
Верноста е една од најголемите доблести кај човекот
Преку неа цареви царувале, за неа луѓе од животот се откажувале. Ова е една од доблестите или карактеристиките со која човекот се одвојува од животните кои (не сите) ја поседуваат оваа карактеристика само во инстиктите.
Верноста не треба да зависи од објектот на кого сме му верни. Ние сме верни заради себе, а не заради неа/него. Тоа е наша доблест, а не негова/нејзина.

Значи одговорот треба да го надмине и самото прашање поставено на темава. Ние треба да останеме верни не само кога го сакаме својот партнер,  туку и во моменти кога има пречки во нашата врска, во моменти кога сме подналутени, во момемнти кога сме разделени, кога чувставата ни се подзаладени, во моменти кога ни е досадно во врската (не летаме секогаш на небо), во моменти кога имаме проблеми,  кога врската е во криза, во моменти кога сме искушувани од некој авантуристички флертувач/-ка итн.

Во една подолга врска се ќе дојде, но и се ќе помине. Се е минливо, но вистинската љубов (доколку постои) останува вечно и ги надминува сите проблеми наведени погоре и останува верна до крај.
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
sensei Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Октомври.2005
Поени: 2005
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sensei Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јули.2007 во 16:51
Zatoa e tolku teshko da se zareces deka ke bides veren nekomu.
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јули.2007 во 17:06
Ja znam deka i car Samuil mu mrdala opaskata so nekoja Biljana, pa i naprail dete, pa koga razbrala zena mu Marija pratila utepuvaci da ja utepaat, a Samuil i vikal : - Nemoj, nemoj greota e . A ona : - Ti da kutis k*rvariste edno ! Pa Biljana se kriela so sinot vo reonot na Sveti Stefan. Koga Samoil se osmelil da ja pobara, ja nasol pred riknuvanje od nekoja bolestina. Otkako riknala, od zal sto ne ke ima da perne nesto na strana, tamosnite izvori gi narekol " Biljanini izvori " .
Procitav u  "Spic "
Кон врв
MENANY Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Јули.2007
Локација: France
Поени: 239
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MENANY Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јули.2007 во 17:08
Ne sum izneverila nikoj,nitu ke se sluci toa bas odsega!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај PAVLIN Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јули.2007 во 00:20
Originally posted by MELANY MELANY напиша:

a ako uleta Bekam ili Bred Pit ili ne daj boze Kluni...Big%20smileBig%20smileBig%20smileBig%20smile
Кон врв
MENANY Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Јули.2007
Локација: France
Поени: 239
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MENANY Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јули.2007 во 18:23
Originally posted by PAVLIN PAVLIN напиша:

Originally posted by MELANY MELANY напиша:

a ako uleta Bekam ili Bred Pit ili ne daj boze Kluni...Big%20smileBig%20smileBig%20smileBig%20smile
Da se vratime na realnosta i da se zadovolime na dostizneto,namesto da sonuvame na nedostizni rabotiголемо%20гушкање
Кон врв
molly Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 135
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај molly Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јули.2007 во 22:44
ako sakam nekoj valjda ne, ako ne zasto da ne.
koga se osekas dobro ne grizi se ke ti pomine.
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јули.2007 во 23:58
Ako sakas da bides siguren deka ja sakas tvojata ljubena licnost, moras da ja izneveris za da ja spoznaes razlikata kako i da ja svatis sustinata na freskata, ovaj, greskata. Nema e vina ako ne moze da se spoznae od prva, nekoi posporo ucat
Кон врв
molly Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 135
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај molly Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јули.2007 во 15:43
epa ja taka najcesto svakam deka ne gi sakamсршено%20срцесршено%20срце

Изменето од babygoth - 31.Јули.2007 во 15:43
koga se osekas dobro ne grizi se ke ti pomine.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај PAVLIN Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Август.2007 во 00:29
Originally posted by zbunet zbunet напиша:

Ako sakas da bides siguren deka ja sakas tvojata ljubena licnost, moras da ja izneveris za da ja spoznaes razlikata kako i da ja svatis sustinata na freskata, ovaj, greskata. Nema e vina ako ne moze da se spoznae od prva, nekoi posporo ucat

abe ajde глупчо

“Ш‘ЧО НАПРАИВМЕ...“ - Крсте Петков Мисирков“
“ДО ВИСТИНАТА НЕ МОЖЕМЕ ДА СТИГНЕМЕ ПОЛЗЕЈЌИ“ - Владимир Мегре
Кон врв
mala> Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Јули.2007
Поени: 46
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mala> Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Август.2007 во 00:32
ako nekogo sakam mislam navistina,togas nemam potreba da izneveruvam...
ama ako tipot me izneveril,e togas i poraj golemata ljubov ke dobie milo za drago...ѓавол
faktot deka poteknuvame od majmun,moze da ni posluzi kako olesnitelna okolnost,no ne kako kompletno opravduvanje...
Кон врв
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Август.2007 во 10:31
голема%20насмевка НЕ БИ ТРЕБАЛО
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Август.2007 во 10:56
Originally posted by mala> mala> напиша:

ako nekogo sakam mislam navistina,togas nemam potreba da izneveruvam...
ama ako tipot me izneveril,e togas i poraj golemata ljubov ke dobie milo za drago...ѓавол

Каква би била таа "голема љубов" во таа врска каде партнерите се изневеруваат и се одмаздуваат во своите неверства?
Демек Мујо ја изневерил Фата 3 пати, а оваа него 4, па сега Мујо треба да ја изневери уште еднаш за да биде фер и да може да се венчаат среќа
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1920212223 42>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,500 секунди.