IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - КРСТ - НЕГОВО ЗНАЧЕЊЕ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

КРСТ - НЕГОВО ЗНАЧЕЊЕ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 12>
Автор
Порака
goor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Статус: Офлајн
Поени: 844
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јули.2007 во 00:57
Da go pojasnam malku prasanjeto...Ako Isus bil bog i toj go proteral gavolot od pekolot sto baral vo pustinata??????
Kako mozel gavolot nego da go iskusuva????

end off days 15...14...13....
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јули.2007 во 01:12
gooor,...you talk to me?,...are you really toking to me?!ConfusedConfused
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јули.2007 во 01:14
Originally posted by goor goor напиша:

Da go pojasnam malku prasanjeto...Ako Isus bil bog i toj go proteral gavolot od pekolot sto baral vo pustinata??????

gjavolot ne e proteran seuste, toj e tuka i sega.
Насмевка Isus bil 100%Bog i 100% covek, taka mozel da bide iskusuvan Tongue poveke utre sega e kasno LOL
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јули.2007 во 14:21
auuuuu
sega znaci otkako "vidovme" deka 1=3
sega i edna celina ima 200%
:))
Clap
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јули.2007 во 14:49
goor,
и ти ги носиш сите гени на мајка ти и сите гени на татко ти, па сепак не си 200%, туку 100% човек. Wink
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Miralem1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2007
Поени: 1548
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јули.2007 во 17:36

Eden od NAJ GOLEMITE APSURDI. Gjavolot da go iskusuva Boga ??? Go stavate Boga i gjavolot vo isti rang. Uste koga ke se zeme i toa deka spored vam Gjavolot go sozdal pekolot (spored pravoslavnite) i deka Bog nema nisto i nikakva vrska so pekolot.......  tuka znaci krajno se isprepletuvate.
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јули.2007 во 19:31
Miralem, смешно е да велиш дека си бил "екс-христијанин", а во исто време да велиш дека ѓаволот го создал пеколот. Такво нешто во Библијата нема. Но има стих каде се вели дека пеколот е подготвен за ѓаволот и за неговите ангели (Матеј 25:41).
Значи некој Друг (Бог) му го подготвил на ѓаволот пеколот, а не он самиот.

Забегавте од темата многу.
Дали Крстот за тебе има значење и какво?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јули.2007 во 14:42
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

goor,
и ти ги носиш сите гени на мајка ти и сите гени на татко ти, па сепак не си 200%, туку 100% човек. Wink

Pa da evangelos ama jas sum 100% jas a ne 100 % majka mi  i 100 % tatko mi....so nekoj "cuden" spoj na genite se dobil nov 100 % covek......
znaci fakt e deka tebe netreba da ti objasnuvam za dominantni recesivni geni..........nikoj ne nasledil po 100% od dvajcata roditeli.........

A prasanjeto za isus vo pustinata mislam deka ima vrska so temata zatoa sto aludirav na toa deka isus ne bil bog......
pozdrav
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јули.2007 во 20:00

Miralem, смешно е да велиш дека си бил "екс-христијанин", а во исто време да велиш дека ѓаволот го создал пеколот. Такво нешто во Библијата нема. Но има стих каде се вели дека пеколот е подготвен за ѓаволот и за неговите ангели (Матеј 25:41).

EvAngelos,ako se zemaat vo obzir BEZBROJNITE sekti vo Hristijanstvoto,togas nisto smesno ne e. Vo zagrada staviv (SPORED PRAVOSLAVNITE). Ti seuste si Hristijanin eve uste ne znaes deka spored nivnoto veruvanje Gjavolot go sozdal pekolot i deka Bog so nego nema nikakva vrska.  Taa e pricinata i kaj MNOGU DRUGI koi go napustile Hristijanstvoto,ne onaa sto spored vam (nekoi) gjavolot go sozdal pekolot,tuku zaradi toa sto sekoj posebni tvrdenja ima a nitu eden ne dava precizen i tocen odgovor. Jas tocno znam na prasanjata koi ti gi postavuvam kako ke reagiras i sto mozes da mi odgovoris. Znam deka nikogas nema da mi odgovoris,oti ne mi odgovorile daleku daleku pouceni luge od tebe. Ke ti ja prevedam edna ubava kniga i ke ti ja pratam po LP,se vika "svecenikov put u Islam" nesto fascinantno.

Kako sto kaza,da ne se oddalecuvame od temava. Zosto vo nekoi od "apokrifnite" evangelija apostoliite,koi ne gi priznavate,kako Barnabi,tvrdat deka Isus ne e raspnat na Krstot tuku Juda Iskariot-Predavnikot ? Isto onaka kako sto za toj nastan tvrdi Islamot.  Deka samo im se pricinilo.
Aj sto i samata biblija zahteva ljubov a ne zrtvuvanje i pokraj toa tvrdite deka sam bog (neuzubillah) se izmacil za nasite grevovi.
Ne e vo sklad ni so samiot nastan citajki gi site 4 evangelija. Za ist nastan site cetvorica davaat 4 razliciti tvrdenja. Primer,eden veli deka na grobot prvo otisla Marija Magdalena,drug veli Jakovljeva,tret veli i dvete,cetvrti i Soloma. Sto videla taa zena/zeni koga stignale... eden veli Angel,drugi veli covek,treti veli dva angeli,cetvrti neznam sto.....  Sto mu rekle i na kogo mu rekle zenite sto mu kazale angelite/covekot... eden veli edno,drug veli drugo...... Vo kolku go raspnale,eden veli vo 3 drug veli vo 6....  i se vodi kon toa deka NITU SU GA UBILI NITU SU GA RASPELI,VEC IM SE PRICINILO (Del od Qur'anski aet).
Eve kako toa potocno izgleda;
Prasanje na koe 8 meseci odgovor cekam:
Vo kolku satot Isus bil raspnat ?
A bijaše treća ura kad ga razapeše
(Po Marko 15,25)
Čuvši te riječi, Pilat izvede Isusa i posadi na sudačku stolicu na mjestu koje se zove Litostrotos - Pločnik, hebrejski Gabata - (14) a bijaše upravo priprava za Pashu, oko šeste ure - i kaže Židovima: "Evo kralja vašega!" (15) Oni na to povikaše: "Ukloni! Ukloni! Raspni ga!" Kaže im Pilat: "Zar kralja vašega da razapnem?" Odgovoriše glavari svećenički: "Mi nemamo kralja osim cara!"
(Po Ivan 19,14-15)
Prasanjeto e,zarem nemale posle toj nastan "bogobojazen" razgovor iljada pati zaedno apostolite ? Kako eden da napise 3 drug 6 ?

Kolku sto vo temata "Falsifikati" odgovor mi dade tolku i tuka.Eve se drzime do temata,kazi mi i objasni gi i slednive citati vo vrska so raspnuvanjeto;
Dali edinstven svedok za nastanot za koj zavisi hristijanskoto ucenje-raspnuvanjeto e Temninata ?????

Sekoj "apostol" si ja pisuva svojata verzija za toa koj prv go videl Isusoviot Grob (NE I VOSKRESNUVANJETO) koj sto posle toa rekol i napisal:

Dali Grobot bil otvoren  (Luka 24,2) ili zatvoren koga zenite/zenata stignala(Mat 28,1-2); Sto videle kraj grobot ? Angel (Mat. 28,2) ili mladic (Marko 16,5) ili dva mazi (Luka 24,4) ili dva angeli (Ivan 20,11-12); Dali tie Luge ili Angeli bile nadvor(Mat. 28.2) ili vnatre vo grobnicata (Marko 16,5, Luka 24,3-4, Ivan 20,11-12).; Stoele (Luka 24,4) ili sedele (Matej 28,2, Marko 16,5, Ivan 20,12).; Dali Marija Magdalena go prepoznala Isus koga prv pat i se pojavil ? Da (Matt. 28,9). Ne (Ivan 20,14).

a. Prema Matej 28,1, "dođe Marija Magdalena i druga Marija pogledati grob.."
b. Prema Marko 16,1, ", Marija Magdalena i Marija Jakovljeva i Saloma ...o izlasku sunčevu, dođu na grob."

c. Prema Luka 23,55; 24,1 i 24,10 "žene koje su s Isusom došle iz Galileje." Među njima bijahu: "Marija Magdalena, Ivana i Marija Jakovljeva."

Po Luka vo 24,10 ima barem uste dve drugi.
d. Prema Ivan 20,1-4, "još za mraka, dođe Marija Magdalena na grob".

Dvostruko podmackuvanje;
Interesno e koga vo evangelieto po Marko 16,1 (i po Luka 23,56 - 24,1 citame:

Kad prođe subota, Marija Magdalena i Marija Jakovljeva i Saloma kupiše miomirisa da odu pomazati Isusa.

Kako toa,koga:

Nikodem - donese sa sobom oko sto libara smjese smirne i aloja. Uzmu dakle tijelo Isusovo i poviju ga u povoje s miomirisima, kako je u Židova običaj za ukop.
(Po Ivanu 19,39)

Moze da se prifati ova dokolku Isus nekolku pati voskresnal,pa edniot go pisuva ednoto voskresnuvanje drug drugoto....

Изменето од Miralem1 - 26.Јули.2007 во 22:38
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јули.2007 во 23:18
Originally posted by Miralem1 Miralem1 напиша:

EvAngelos,ako se zemaat vo obzir BEZBROJNITE sekti vo Hristijanstvoto,togas nisto smesno ne e. Vo zagrada staviv (SPORED PRAVOSLAVNITE). Ti seuste si Hristijanin eve uste ne znaes deka spored nivnoto veruvanje Gjavolot go sozdal pekolot i deka Bog so nego nema nikakva vrska.  Taa e pricinata i kaj MNOGU DRUGI koi go napustile Hristijanstvoto,ne onaa sto spored vam (nekoi) gjavolot go sozdal pekolot,tuku zaradi toa sto sekoj posebni tvrdenja ima a nitu eden ne dava precizen i tocen odgovor. Jas tocno znam na prasanjata koi ti gi postavuvam kako ke reagiras i sto mozes da mi odgovoris. Znam deka nikogas nema da mi odgovoris,oti ne mi odgovorile daleku daleku pouceni luge od tebe. Ke ti ja prevedam edna ubava kniga i ke ti ja pratam po LP,se vika "svecenikov put u Islam" nesto fascinantno.

Kako sto kaza,da ne se oddalecuvame od temava. Zosto vo nekoi od "apokrifnite" evangelija apostoliite,koi ne gi priznavate,kako Barnabi,tvrdat deka Isus ne e raspnat na Krstot tuku Juda Iskariot-Predavnikot ? Isto onaka kako sto za toj nastan tvrdi Islamot.  Deka samo im se pricinilo.

Aj sto i samata biblija zahteva ljubov a ne zrtvuvanje i pokraj toa tvrdite deka sam bog (neuzubillah) se izmacil za nasite grevovi.

Ne e vo sklad ni so samiot nastan citajki gi site 4 evangelija. Za ist nastan site cetvorica davaat 4 razliciti tvrdenja. Primer,eden veli deka na grobot prvo otisla Marija Magdalena,drug veli Jakovljeva,tret veli i dvete,cetvrti i Soloma. Sto videla taa zena/zeni koga stignale... eden veli Angel,drugi veli covek,treti veli dva angeli,cetvrti neznam sto.....  Sto mu rekle i na kogo mu rekle zenite sto mu kazale angelite/covekot... eden veli edno,drug veli drugo...... Vo kolku go raspnale,eden veli vo 3 drug veli vo 6....  i se vodi kon toa deka NITU SU GA UBILI NITU SU GA RASPELI,VEC IM SE PRICINILO (Del od Qur'anski aet).

Eve kako toa potocno izgleda;

Prasanje na koe 8 meseci odgovor cekam:

Vo kolku satot Isus bil raspnat ?

A bija?e tre?a ura kad ga razape?e(Po Marko 15,25)

?uv?i te rije?i, Pilat izvede Isusa i posadi na suda?ku stolicu na mjestu koje se zove Litostrotos - Plo?nik, hebrejski Gabata - (14) a bija?e upravo priprava za Pashu, oko ?este ure - i ka?e ?idovima: "Evo kralja va?ega!" (15) Oni na to povika?e: "Ukloni! Ukloni! Raspni ga!" Ka?e im Pilat: "Zar kralja va?ega da razapnem?" Odgovori?e glavari sve?eni?ki: "Mi nemamo kralja osim cara!" (Po Ivan 19,14-15)

Prasanjeto e,zarem nemale posle toj nastan "bogobojazen" razgovor iljada pati zaedno apostolite ? Kako eden da napise 3 drug 6 ?

Kolku sto vo temata "Falsifikati" odgovor mi dade tolku i tuka.Eve se drzime do temata,kazi mi i objasni gi i slednive citati vo vrska so raspnuvanjeto;

Dali edinstven svedok za nastanot za koj zavisi hristijanskoto ucenje-raspnuvanjeto e Temninata ?????

Sekoj "apostol" si ja pisuva svojata verzija za toa koj prv go videl Isusoviot Grob (NE I VOSKRESNUVANJETO) koj sto posle toa rekol i napisal:

<P style="TEXT-ALIGN: center" align=center><SPAN lang=EN style="COLOR: black; mso-ansi-: EN"><FONT face="Times New Roman">Dali Grobot bil otvoren  (Luka 24,2) ili zatvoren koga zenite/zenata stignala(Mat 28,1-2); Sto videle kraj grobot ? Angel (Mat. 28,2) ili mladic (Marko 16,5) ili dva mazi (Luka 24,4) ili dva angeli (Ivan 20,11-12); Dali tie Luge ili Angeli bile nadvor(Mat. 28.2) ili vnatre vo grobnicata (Marko 16,5, Luka 24,3-4, Ivan 20,11-12).; Stoele (Luka 24,4) ili sedele (Matej 28,2, Marko 16,5, Ivan 20,12).; Dali Marija Magdalena go prepoznala Isus koga prv pat i se pojavil ? Da (Matt. 28,9). Ne (Ivan 20,14).

a. <SPAN lang=EN style="FONT-SIZE: 12pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: 'Times New Roman'; mso-ansi-: EN; mso-fareast-font-family: 'Times New Roman'; mso-fareast-: EN-US; mso-bidi-: AR-SA">Prema Matej 28,1, "do?e Marija Magdalena i druga Marija pogledati grob.." </SPAN>

<SPAN lang=EN style="FONT-SIZE: 12pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: 'Times New Roman'; mso-ansi-: EN; mso-fareast-font-family: 'Times New Roman'; mso-fareast-: EN-US; mso-bidi-: AR-SA">b. <SPAN lang=EN style="COLOR: black; mso-ansi-: EN">Prema Marko 16,1, ", Marija Magdalena i Marija Jakovljeva i Saloma ...o izlasku sun?evu, do?u na grob." </SPAN></SPAN>

<SPAN lang=EN style="FONT-SIZE: 12pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: 'Times New Roman'; mso-ansi-: EN; mso-fareast-font-family: 'Times New Roman'; mso-fareast-: EN-US; mso-bidi-: AR-SA"><SPAN lang=EN style="COLOR: black; mso-ansi-: EN"></SPAN></SPAN> 

<SPAN lang=EN style="FONT-SIZE: 12pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: 'Times New Roman'; mso-ansi-: EN; mso-fareast-font-family: 'Times New Roman'; mso-fareast-: EN-US; mso-bidi-: AR-SA"><SPAN lang=EN style="COLOR: black; mso-ansi-: EN"><?:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><O:P>
<P style="TEXT-ALIGN: center" align=center><SPAN lang=EN style="COLOR: black; mso-ansi-: EN">c. Prema Luka 23,55; 24,1 i 24,10 "?ene koje su s Isusom do?le iz Galileje." Me?u njima bijahu: "Marija Magdalena, Ivana i Marija Jakovljeva."

Po Luka vo 24,10 ima barem uste dve drugi.

<SPAN lang=EN style="COLOR: black; mso-ansi-: EN">d. Prema Ivan 20,1-4, "jo? za mraka, do?e Marija Magdalena na grob". <O:P></O:P></SPAN>

Dvostruko podmackuvanje;

Interesno e koga vo evangelieto po Marko <SPAN lang=EN style="FONT-SIZE: 12pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: 'Times New Roman'; mso-ansi-: EN; mso-fareast-font-family: 'Times New Roman'; mso-fareast-: EN-US; mso-bidi-: AR-SA">16,1 (i po Luka 23,56 - 24,1 citame:</SPAN>

<SPAN lang=EN style="FONT-SIZE: 12pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: 'Times New Roman'; mso-ansi-: EN; mso-fareast-font-family: 'Times New Roman'; mso-fareast-: EN-US; mso-bidi-: AR-SA"></SPAN> 

<SPAN lang=EN style="FONT-SIZE: 12pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: 'Times New Roman'; mso-ansi-: EN; mso-fareast-font-family: 'Times New Roman'; mso-fareast-: EN-US; mso-bidi-: AR-SA"><SPAN lang=EN style="FONT-SIZE: 12pt; COLOR: navy; FONT-FAMILY: 'Times New Roman'; mso-ansi-: EN; mso-fareast-font-family: 'Times New Roman'; mso-fareast-: EN-US; mso-bidi-: AR-SA">Kad pro?e subota, Marija Magdalena i Marija Jakovljeva i Saloma kupi?e miomirisa da odu pomazati Isusa. </SPAN><SPAN lang=EN style="FONT-SIZE: 12pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: 'Times New Roman'; mso-ansi-: EN; mso-fareast-font-family: 'Times New Roman'; mso-fareast-: EN-US; mso-bidi-: AR-SA"><BR style="mso-special-character: line-break"><BR style="mso-special-character: line-break">Kako toa,koga:</SPAN></SPAN>

<SPAN lang=EN style="FONT-SIZE: 12pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: 'Times New Roman'; mso-ansi-: EN; mso-fareast-font-family: 'Times New Roman'; mso-fareast-: EN-US; mso-bidi-: AR-SA"><SPAN lang=EN style="FONT-SIZE: 12pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: 'Times New Roman'; mso-ansi-: EN; mso-fareast-font-family: 'Times New Roman'; mso-fareast-: EN-US; mso-bidi-: AR-SA"></SPAN></SPAN> 

<SPAN lang=EN style="FONT-SIZE: 12pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: 'Times New Roman'; mso-ansi-: EN; mso-fareast-font-family: 'Times New Roman'; mso-fareast-: EN-US; mso-bidi-: AR-SA"><SPAN lang=EN style="FONT-SIZE: 12pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: 'Times New Roman'; mso-ansi-: EN; mso-fareast-font-family: 'Times New Roman'; mso-fareast-: EN-US; mso-bidi-: AR-SA"><SPAN lang=EN style="FONT-SIZE: 12pt; COLOR: navy; FONT-FAMILY: 'Times New Roman'; mso-ansi-: EN; mso-fareast-font-family: 'Times New Roman'; mso-fareast-: EN-US; mso-bidi-: AR-SA">Nikodem - donese sa sobom oko sto libara smjese smirne i aloja. Uzmu dakle tijelo Isusovo i poviju ga u povoje s miomirisima, kako je u ?idova obi?aj za ukop.(Po Ivanu 19,39) </SPAN><SPAN lang=EN style="FONT-SIZE: 12pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: 'Times New Roman'; mso-ansi-: EN; mso-fareast-font-family: 'Times New Roman'; mso-fareast-: EN-US; mso-bidi-: AR-SA"><BR style="mso-special-character: line-break"><BR style="mso-special-character: line-break">Moze da se prifati ova dokolku Isus nekolku pati voskresnal,pa edniot go pisuva ednoto voskresnuvanje drug drugoto....</SPAN></SPAN></SPAN>

</SPAN> 
</O:P></SPAN></SPAN>
</SPAN>

STO USTE NEMA DA CUEME OD OVOJ MIRALEM, OD DEN NA DEN SE POVEKE ZABEGUVA, AMA NE E PROBLEMOT STO ZABEGUVA TUKU STO SO VO SVOITE PISANIJA GOVORI ZA NESTA ZA KOI E BOS.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јули.2007 во 23:36

Odgovor se bara Moira,Odgovor.

PS: Proverisi go postot,ke vidis koj zabega.Od nervoza mislam neznaes pojse kade pritiskas.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јули.2007 во 01:34
Миралем, не спамирај и не ја префрлај темата "фалсификатите" тука. Треба да се засрамиш од таа тема (каде ти одговорив на многу прашања, а ти загалви на првото), а не да ја префрлаш тука, небаре ќе го смениш крзното, па мислиш си ја сменил и внатрешноста.
Анализирај си ги постовите твои и ќе видиш како, свесно или несвесно, сите настојуваат да ја снемат темата и ќе забележиш како ги одбегнуваш одговорите поставувајќи прашања.
Можеби кај друг и ќе ти успее, но кај мене си прочитан пријателе.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јули.2007 во 01:42

znaci fakt e deka tebe netreba da ti objasnuvam za dominantni recesivni geni..........nikoj ne nasledil po 100% od dvajcata roditeli.........

И јас мислам дека не треба да ми објаснуваш за доминативни и рецесивни гени.
Не никој, туку СЕКОЈ наследува по 100% од гените на двајцата родители. Гените што ги наследуваме одат во парови. Едниот ген е од мајката, другиот ген е од таткото. Тоа што некоја особина/карактеристика ти ја наследуваш од татко ти, а не од мајка ти, тоа е само поради тоа што генот на татко ти доминира (во функцијата) над генот на мајка ти. Но во тебе се и двата гена, а и двата се активни!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јули.2007 во 01:52
I ako seto toa go spime so isus........
sto dobivame???
deka do momentot vo pustina kaj nego dominirale genite na majka mu??????
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 12>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,109 секунди.