|
Одмор во Хрватска |
Внеси реплика | страница <123> |
Автор | ||
Цаци Галапчарот
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2007 Локација: Byelorussian SSR Статус: Офлајн Поени: 955 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ja na kumanovski kje im tepu, kje razberat coveci od kude sm.
|
||
Julija
Сениор Регистриран: 02.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Прашуваат на граница колку пари имате и секогаш велат малку ви се тоа пари. Најдобро е да речете дека сте си го платиле сместувањето унапред, па така парите ви се само за храна. Тогаш велат: Добро. |
||
|
||
Julija
Сениор Регистриран: 02.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Пази да не те истепаат тие тебе Всушност, не се сите хрвати националисти, но во таа земја има(ше) голема омраза кон србите. Внимавајте никогаш да не зборувате за политика и за фудбал со нив, оти многу се вознемируваат за се' и сешто. |
||
|
||
Цаци Галапчарот
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2007 Локација: Byelorussian SSR Статус: Офлајн Поени: 955 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A mori moderatorke, Ja sm hrvat iz Kumanova
Djed mi je bio Ante Pavelikj
|
||
Julija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
|
||
nate77
Сениор Регистриран: 24.Ноември.2007 Локација: Croatia Статус: Офлајн Поени: 90 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Vo Hrvatska ušte ima omraza kon srbite ama malce manje u poslednje 2-3 godine... kako za koji Hrvat... ja lično nemam omraza kon srbite...
Inaku, letovo imavme mnogo Makedonci vo Dubrovnik i to od različiti krajevi na Makedonija (Bitola, Ohrid, Tetovo, Skopje...)
|
||
sakam skopsko
|
||
Keri
Сениор Регистриран: 29.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 574 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ja obozavam Hrvatska! Dva pati sum bila na odmor vo Pula, a gi proshetavme i Zagreb i Rijeka...Voodushevena sum i od mestata i od narodot..Vo Pula sekogas koga si kupuvav sladoled, koga ke me slusnea deka zboram makedonski,ke mi se nasmeea onaka fino i ke mi recea zasto si Makedonka eve uste edna topka gratis...i taka sekoj den
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ubavina + Kultura.
|
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Lijepa Hrvatska! Lipa Dalmacijo! Umag, Zadar, Rijeka, Pula, Split - tako mi nedostajete, a osobito Zagreb i Čakovec!
Мене во октомври(listopad) 2003 кога патував за Загреб ништо не ме прашаа за пари, само колку ќе седам(3 дена) и далипрвпат влегувам во Хрватска. Ме замолија да се симнам од возот и пасошот го покажам во полицијската куќичка крај шините. Тоа го сторија уште некои патници но не сите. По околу 15 минути ни ги вратија пасошите сосе печати внатре "Sretan vam put!" i чуф...чуф, чуф... и ние во вовчето стигнавме на З а г р е б -ачкиот колодвор в зори(тргнавме од Скопската железничка во 12Ч08). Веројатно е друго ако се патува на јадранско море летно време кога е сезоната.
Ама тоа било пред 1 деценија. Појдете сега таму со српски таблички на автомобилот, чекајте и видете што ќе се случи . Сепак, не мора да значи, но за секој случај не јадете трици за политики дур сте таму. Изменето од Majkl - 26.Октомври.2008 во 10:59 |
||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
150.000 срби беа оваа година на одмор во Хрватска шефе Ја 6 години по ред идам и ништо ми немаат направено
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Абе и јас се чудам, како се тоа некој некому прави нешто, у стил човек човеку је вук...Овие вакви, онаму онакви....Како бре мене никој ништо не ми направил, нит па рекол било каде?
|
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Политика си е политика,одмор си е одмор
ПС:Добри хрватици имаше оваа годинна на Истра |
||
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
да, доволно е да имаш паре за таму.
|
||
sasoand
Нов член Регистриран: 12.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Одам веќе две години по ред во Хрватска,и можам слободно да кажам дека е многу поевтино одколку во Грција.Имаш на располагање повекје маркети,како Меркатор,Гетро,Лидл и сл.каде што цените се за нијанса поскапи од кај нас,а мнооогу поевтини од Соседната ни душманска држава Грција....А башка сме доста ценети и сакани од Хрватите,а културата им е на доста повисоко ниво од Грците...
И една друга ,по мене доста важна работа.Во Грција во кое и да било туристичко место,со кредитна картичка можеш да платиш единствено само во ЛИДЛ,а другите дуќани воопшто не примаат таква работа..А за разлика во Хрватска дури и во најмало дуќанче може да платиш со кредитна... |
||
Внеси реплика | страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |