|
Одмор во Хрватска |
Внеси реплика | страница 123> |
Автор | ||||||||||||
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 04.Јули.2007 во 15:17 |
|||||||||||
Дубровник предничи по бројот на луксузни хотели кои се сместени на така
мал простор, а по своите цени резервирани се само за побогатите гости
Во последните десетина години многу се вложува во обновата на хотели, а обновените објекти и покрај високите цени немаат проблем со клиентелата бидејќи според среденоста можат да се „носат“ и со најдобирте светски хотели. Хотелиерите знаат да се пожалат дека инвестициите во обнова или изградба преспоро им се враќаат но исто така нагласуваат дека најдобро се полнат токму новите односно преуредените објекти.
Загреб, Дубровник и Опатија имаат најголем број репрезентативни
хотели. Во Загреб ќе го издвоиме „Шератон“, според многумина еден од
најдобрите. Но ноќевањето изнесува 1.125 куни (154 евра) преку недела
односно нешто повеќе од илјада куни (135 евра) за време на викенд. На
второ место е „Реџент еспланада“. Станува збор за прекрасно здание иако
по преуредувањето го нема веќе шмекот на загрепските хотели. Цената
изнесува од 1.175 куни (160 евра) до 1.305 куни (180 евра) плус
дополнителни 156 куни за појадок. На Утика е првиот истарски хотел со
пет ѕвезди. Еднокреветна соба со поглед на море чини 1.440 куни (200
евра) а управата цели во прв ред на деловни гости. Минатата година во
Умак е отворен „Сол гарден Истра“. Иако нема пет ѕвезди станува збор за
објект од светски домен.
Хотелот „Милениум“ изграден е 2000 година на местото на поранешниот хотел „Јадран“. Освен Велнес центар „Милениум“ има квалитента кулинарска и слаткарска понуда, а од минатата година произведуваат и сопствена чоколада. |
||||||||||||
|
||||||||||||
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||
Никогаш не сум била на одмор во Хрватска, не е лошо да се посети, има што да се види
|
||||||||||||
|
||||||||||||
Lion
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1437 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||
Hrvatska, prekrasno mesto za odmor. Mada ne mora da odime vo nekoi od hotelite sto gi nabroi Mona Liza ima dosta hoteli so poniski ceni a sepak izgledaat prekrasno a i kamopovite im se se podobri. Vo momentov e duri i poeftino vo HR. otkolku vo GR. |
||||||||||||
don't smoke and fly, take a bike and ride
|
||||||||||||
MoNiKa
Сениор Регистриран: 06.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 197 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||
HMM BILA SUM U HRVACKA ZNAM OTI TAMA E NOGO SKAPO I KOGA SE SETAH SO BROT NA PODLABOKOTO VIDEH AJKULA .
UBAVO LI E SEGA |
||||||||||||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||
hahahah,....ah,mori,...monika,..
|
||||||||||||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||||||||||||
Demonce
Нов член Регистриран: 13.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 32 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||
Шо знам, Хрватска е супер, но за наш стандард е ипак скупо...
да на веруваш дури и цигани ко грциве се поефтни Изменето од Demonce - 13.Јули.2007 во 20:55 |
||||||||||||
Донт хејт ми хејт д мани ај си
|
||||||||||||
MoNiKa
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||
EMI BRZA VIDEH GA AMA DOBRO SO IMAH MOZNOST U ZIVO DA GA VIDAM A NE SAMO NA ANIMAL PLANET
|
||||||||||||
sandrica
Сениор Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 379 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||
Luge pa jas planiram da odam letovo vo Hrvatska na odmor. Vo agenciite mi rekoa deka treba garantno pismo,a ljue sto bile pred eden mesec velat deka nisto ne barale na granica. Dali nekoj znae da mi kaze dali navistina treba garantno pismo? |
||||||||||||
Just love
|
||||||||||||
Demonce
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||
Ја ко шо знам, гарантно писмо ти е ако им покажеш дека имаш бар по 80 евреи од ден за трошење.... а они може да мислеле и некаков извештај од родителите да им однесеш... или те фурале
Изменето од Demonce - 14.Јули.2007 во 14:11 |
||||||||||||
|
||||||||||||
MoNiKa
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||
DONT XEJT MI XEJT D MANI AJ CI AK TE RAZBERAH NESTO MONIKA DA NE SE VIKAM
|
||||||||||||
Demonce
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||
Разбрала-неразбрала.. рекла-казала... битно е да се дружиме
|
||||||||||||
|
||||||||||||
MoNiKa
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||
OK
|
||||||||||||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||
ej covece hrvatska e mnogu ubavo mesto za odmor
a za cenite....pa zavisi kaj ke bides,vo hotel e skapo plus aj sporedete so cenite u grcija i bugarija |
||||||||||||
размисли пред да напишеш глупост
|
||||||||||||
Julija
Сениор Регистриран: 02.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||
Хрватска е многу скапа за наши поими и со сместување и со храната.
Кој оди таму со кола, му препорачувам да си купи одовде храна: барем 5 кила патлиџани, да си носи кашкавал или биено сирење, конзерви туна и макарони. Ако имате и деца, ќе си земете со себе голема тегла(и) мармалад или еурокрем и бисквити. Така се заштедува некаде до 100 евра. Во Хрватска се плаќа единствено во куни и не примаат в дуќан евра да ви ги разменат, туку мора да ги размените во менувачница или банка. Во 2005 најдобар к*рс за размена имаше Сплитска банка. Ако во колата имате вграден плин, тогаш внимавајте порано да си го наполните резервоарот со плин, зашто имаше (не знам сега како е) многу малку пумпи што продаваат плин. Колку што знам јас има една отпатно после Дубровник, а на островите ни за лек. И од квалитетот на нивниот бензин не бев задоволна. Имаат некаков еуросупер којшто го нудат за безоловен, еуропремиум и еуродизел. Да си се распрашате во сервис каков бензин смее од нивниот да користите, да не си ја расипете колата. А да, и ако не ве бива за зборување хрватски, подобро да зборувате на македонски да не помислат дека сте срби. |
||||||||||||
|
||||||||||||
Внеси реплика | страница 123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |