IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - КРСТ - НЕГОВО ЗНАЧЕЊЕ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

КРСТ - НЕГОВО ЗНАЧЕЊЕ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 12>
Автор
Порака
goor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Статус: Офлајн
Поени: 844
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јули.2007 во 21:54
abe kako sto gledam( po vase) site sme ja na**aleLOLLOLLOLLOLLOL
end off days 15...14...13....
Кон врв
Gideon Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Јуни.2007
Поени: 302
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gideon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јули.2007 во 01:25
hehe ne bidi Tolku surov Goore...Se e tuka blisku do tebe samo treba da go osetis ona Bozjoto...Ke bide i toa ne e mnogu daleku...
Ej Mirallem ako sum jas vo Dzamija i mu se molam na Mojot Bog kakva greska pravam,koga za mene toa e samo edna obicna muslimanska gradba...Ne pravam nisto loso...
Bez razika dali ima posteri ili slikici ili ikoni ili kade i da si(ne milsam na tvojot sopstven dom)Molitvata se slusa ako znaes pravilno da ja upatis...
I goore Krstot e simbol a ne ikona pa da ja obozavame...Toj stoi vo Bozjiot Dom kako simvol na verata a ne go ljubime i ne mu se molime...Nemaj drugi Idoli osven Mene...rekol ednas eden Bog....

In God we Trust!
God Bless our Land!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јули.2007 во 14:50
gideon...........gideon .........gideon...............

na sto e simbol krstot........na milionite ubieni na toj nacin......

stavete do krstot i besilka........ milioni umrele i taka...........

stavete sekira............ na milioni im se presesceni glavite........

KRSTOT E SAMO ALAT ZA EGZEKUCIJA>>>>>>>>>>I AKO NESTO SIMBOLIZIRA TOA E SMRT>>>>>>>A NE SPASENIE>>>>>>>>

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gideon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јули.2007 во 15:09
Pa tokmu taka Goore,simbol namacenje ubivanja i smrtni grevovi,simbol deka isus bese raspanta na nego za svojot naarod,za Grenicite za site onie koi ne poveruvaa deka e Sin Bozji,go macea raspnaa i toj voskresna po tri dni Goora!Na toa e simbol! na Stradanjata na Isus za nas...NA najgolemiot covek koj nekogas ziveel...NA verata i nadezta na spasenieto i vecniot zivot.....
In God we Trust!
God Bless our Land!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јули.2007 во 15:11
zosto go bacuvate krstot ako ne vi e idol......zosto klecete pred nego i se molite.....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gideon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јули.2007 во 15:15
Ah bre pa ti sosema kontradiktorno si me protolkuval....Nie ne go bacucame nitu se klanjame i molime na nego ovie nevernite i Orthodosnite go pravat toa bratko....Sto s sosema sprotvna od Izvornoto Hristijasntvo...Nie samo go imame kako simbol...Znaes Vera Nadez Ljubov...Znaci obicen Hristijanski Simbol a takvi idolopoklonstava kaj nas ne postojat...Nikako to e Bogohulie!!!
In God we Trust!
God Bless our Land!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јули.2007 во 15:17
pa moze pogresno sum te svatil
objasni koj toa vie.......??
koja crkva.......?????
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gideon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јули.2007 во 15:24
ahhh pa taka kazi, Hristijani drugar onie sto se pokoruvaat na normalniot i izvorniot hrisrijasnki zivot...Protolkuvan onaka kako sto e vo Svetoto Pismo...Se nadevam ke ti se razjasni so vreme,.,...
In God we Trust!
God Bless our Land!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gideon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јули.2007 во 15:25
Crkvata e gospodova...Edna e...ne e vazna Isnstituvcijata zgradata mestoto....
In God we Trust!
God Bless our Land!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јули.2007 во 15:29
pa ja za u crkva ti vikam deka go bacuvaat krstot ......
znaci????????
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gideon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јули.2007 во 15:36
Da  ama pravoslavnite!!!!!!!!!!!!!!!!!Ja ne !!!!
Tie se bogohulni i paganski zadoeni!!!!
Svakjas gresna vera nastanata kako splet od povekej tradicii Hristijanstvo i Pagasnki Obicai!!!!
In God we Trust!
God Bless our Land!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gideon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јули.2007 во 15:48
ne si cul li za Izvornoto Hristijanstvo a?
Eh togas mora barem malce da doznaes nesto vise ako te i interesira neli...
In God we Trust!
God Bless our Land!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јули.2007 во 17:05
KOJA CRKVA JA POSTEUVATE VIE IZVORNITE HRISTIJANI????????
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јули.2007 во 17:14
,..sega ,bash prochitav,na teletext..od papata,...samo katolichkata bila hristova crkva,...ama,aj ,...mene i taka ne mi e gajle,...
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 12>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.