|
КРСТ - НЕГОВО ЗНАЧЕЊЕ |
Внеси реплика | страница <1 34567 12> |
Автор | ||
goor
Сениор Регистриран: 08.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 844 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
miralem ne me izbrkaa zaradi toa sto ne sum musliman tocno(me izbrkaa po moja vina - mnogu zboruvam)
a za kovcegot garant stoese tamu....go vidov |
||
end off days 15...14...13....
|
||
Miralem1
Сениор Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 1548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Goor... gi znam pravilata.Znam deka nikoj ne smee da te izbrka zatoa sto si Hristijanin ili Evrein ili Ateist ili Budist ili sto i da si.Vo sekoe vreme mozes da si vlezes vnatre... onaka,kako sto e propisno i pristojno,kako sto i dolikuva.Ubavo sto ni kaza a i zahtevav da ja kazes pricinata zosto te izbrkale. Nemora celosno,ubavo sto kaza deka e tvoja vina.Ti blagodaram.
Sakam da kazam uste deka gi poznavam i drugite pravila.
Neznam tocno sto sum videl. Koga ke umre nekoj Musliman,ne e tocno deka treba da sedi kovcegot so mrtviot pred dzamija,vo dzamija zad dzamija.... ili neznam kade. Mozebi kovcegot slucajno se nasol tuka,posle nekoja Dzenaza-Pogreb. Ili,ako bil so pocinatiot,togas znaci deka vo kukjata na pocinatiot,,,, nemalo prostor da Dzematot-Lugeto,posle molitvata vo dzamija da odat kaj nego da upatat Dova do Allah dz.s pa go dovele dp dzamija. Dzenazeto-Pogrebot,se izvrsuva posle Namaz-Molitva vo dzamija. Posle Pladne ili Posle Ikindija namaz,Dzematot odi vo kukjata na pocinatiot-Rahmetlijata,upatuva Dova-Molba do Allah za pocinatiot i od tuka direktno se ide vo Grobista.Edinstveno,ako nema prostor togas negovite bliski-sin,brat,tatko.... go nosat vo Dzamija pa posle obaveniot Namaz se nosi vo Grobista.Si trebal da gi prasas lugeto.
A ako bil prazen,sto ima vrska sto stoel tamu do dzamijata ?
|
||
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
||
goor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pa gi prasav i ti rekov sto mi odgovorija bil nekoj sea ne gi znam cinovite ama dali odza dali nekoj pogolem cin ???
|
||
|
||
Miralem1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pa ete,sto ima tuka na idolopoklonstvo.... treba da se zakopa vo blizina na dzamijata. Nema tuka molenje na pocinatiot... nema tuka nisto sto ne e higienski,kako sto kaza.
|
||
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
||
Gideon
Сениор Регистриран: 29.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 302 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Abe decki od kade za tema na Krstot otidovte do Bogrebi,Sandaci Dzamii i slicno,daj zadrzete se kon temata,da ni bide pointeresno,Valaj! |
||
In God we Trust!
God Bless our Land! |
||
Trilili
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Mr.Bodycheck Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 1780 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne sum bas siguren vo toa! |
||
Miralem1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Da citas so red,ke vidis deka ne sme daleku od nea.
|
||
|
||
Gideon
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne sala na strana Muslimanski bratu,ama malce zabegavte,a prethodno mi bese mnogu interesna!Valaj!
|
||
In God we Trust!
God Bless our Land! |
||
Miralem1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
I jas bez sala,laden spricer ti kazav,ako so red citas,ke vidis deka ne sme nadvor od nea.
|
||
|
||
Gideon
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Vo kej e nema problem....samo da bide ko so treba ,omaka akademnski dobra!Bez shegi i prevari!
|
||
In God we Trust!
God Bless our Land! |
||
goor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ОК Гидеон да се "вратиме" на темата.
koja molitva bog ke ja slusne na onoj koj ce moli pred krstot i go nosi bog vo srce ili onoj koj se moli doma pred spienje(pred nego nema nisto) i istotaka go nosi bog vo srce ili onoj koj se moli pred poster od metalika i isto taka go nosi bog vo srce ?????????????????????????????? |
||
|
||
Gideon
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Hehe kolku si cuden,pa kade i da si ako go nosis Bog vo Srceto i go izgovaras negovoto Ime vo Molitivite sekako deka Bog ke ja cue tvojata Molitva,bez razlika pred sto koga i kade se molis!Znaci samo so Verba vo Bog,slavenje na negovoto ime preku molitvi i preku zborovi i ljubov kon nego,molitivte ke bidat cueni!!! |
||
In God we Trust!
God Bless our Land! |
||
goor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
sto znaci krstot nema nikakvo znacenje isto kako i ikonite
|
||
|
||
Miralem1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Apsolutno neispravno.... bi se slozil,koga bi znael deka na covekot moze samo da mu se pricinuva deka boga go nosi vo srceto a ustvari polno mu se so necistotii.... Nitu bog nitu angel nitu bilo kakva pozitivna energija vleguva vo kukja so posteri na metallica,ikoni,diskoteki,barovi,plazi,nudisticki plazi..... iako si mislis deka verba vo Boga imas.
|
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 34567 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |