|
ВТОР ПОГЛЕД II |
Внеси реплика | страница <1 2021222324 105> |
Автор | |
Bob Rock
Сениор Регистриран: 13.Февруари.2006 Статус: Офлајн Поени: 188 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zoki,donekade se slozuvam so tebe,se slozuvam deka ovde izmenite se malce radikalni i ja menuvaat zamislata na avtorot(naslovot vo mojata verzija povekje ne vredi) ,no ako se drzime za tvoite zabeleshki striktno,tigash treba da go smenime naslovot vo temata "vtor pogled" i da go preimenuvame vo ..hm..ne znam.."servis za tehnichki korekcii" mozebi... Vtoro,ponapred od Igor imav blanko podrshka za objavenoto ovde.. |
|
_______
Niz mojot zivot pominuvaat mnogu budali-samo jas ostanuvam _______ Zdenko |
|
bobicar1
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 13.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1099 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
JANE971
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Canon-џија Регистриран: 20.Декември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1711 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
bobi ti si mali car
|
|
Born to be alive...
http://on.net.mk/galerija/jane-ljorovski |
|
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Imam uste dva fajla koi mozhat da vi pomognat za color match i kalibriranje. Koj saka da gi dobie neka mi prati LP ili email.
Edniot e test imigot od Getty Images (tiff), a drugiot e CTI target (JPEG) so pdf za negovata upotreba. Изменето од Zoran K - 02.Јули.2007 во 17:27 |
|
Tegla
Сениор Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
eve eden hardverski kalibrator koj moze da se nabavi kaj nas
http://nevada.com.mk/pd-777892851.htm?categoryId=188 uste ako imate nekoj da vi donese od USA ste zavrsile rabota. P.S. Ako nekoj planira da kupi od najskapite monitori za graficka i foto obrabotka Eizo, so niv ide kalibrator, bespari . A, cenata mu e |
|
That is called grain. It is supposed to be there.
|
|
Zoran K
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Za onie koi baraat dobri monitori za foto i grafika neka gi pogledaat malu povnimatelno NEC monitorite. LaCie (imav "Blue" model do pred nekolku meseci) i Eizo ne proizveduvaat svoi monitori, tuku gi kupuvaat od NEC, go menuvat softverot za interakcija i gi reimenuvaat.
Okolu ova nesto znaev, no imav sreka da napravam muabet so eden chovek koj raboti tokmu na ovaa problematika vo NEC (USA) taka sto nekoi raboti mi stanaa uste pojasni. Koga barav nov monitor toj me posovetuva, dokolku ne sakam da gi kupam najskapite modeli od NEC (koi vo sekoj sluchaj se istite na Eizo i Lacie, no povekekratno poevtini), da nabavam nekoj od MultiSinc NX serijata. Jas go zemav MultiSinc LCD2070NX i mi se dopagja. Interesen beshe negoviot odgovor koga go prashav za kvalitetot na LCD vo sporedba co CRT monitorite. Spored moeto iskustvo smetav deka onie LCD sto imav shansa da gi probam zaostanuvaat znachitelno zad CRT modelite. Chovekov mi odgovori deka duri preshanje e dali i najskapite LCD modeli se podobro od najdobrite CRT monitori koi sto NEC gi ima napraveno do sega. Toa go objasni na odredeno tehnichko nivo, no razbiranjeto na istoto i diskutiranjeto okolu nego i ne e tollu vazhno za sekojdnevniot korisniik na ovie alati. |
|
Mire
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 15.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1594 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Emi pracaj gi i tie Zoran. Osobeno e interesen toj so upatstvoto |
|
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka klikni TUKA
|
|
Zoran K
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Originalnata slika mi se dopagja kakva sto e, no mislam deka isto taka taa e moshne podatna za edna od varijantite na tehnikata "slikanje so svetlo", sto ja prilozhuvam tuka. Nemav vreme za detalna obrabotka, samo sakav da ja posocham idejata:
|
|
xcomxx
Нов член Регистриран: 24.Април.2007 Локација: Cambodia Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dobro storeno,samo sto jas gledav desnata strana da bide sto potemna.
|
|
Zoran K
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Apsolutno te razbrav i zatoa rekov deka originalot mi se dopagja. Alternativata ne e popravanje na neshto greshno vo tvojata slika, tuku e edno podrugo gledanje bidejki fotografijata beshe podatna za neshto takvo.
Karpata e bez nikakov zhivot na nea i kako takva pretstavuva izvonreden kontrast so onoa zelenilo na drugiot kraj. So otkrivanjeto (ili kreiranjeto) na strukturata na taa karpa preku "boenje" so svetlina mozhe toj kontrast da se istakne i taka da se postavi dobar temel za prikaznata sto sekoj gledach mozhe samiot da si ja pretpochita. |
|
Sanja84
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 03.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 643 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vaka ...se raboti za programata za cistenje na shum,NEAT IMAGE koja veruvam povekjeto ja znaat,no bidejkji bev prashanja za objasnuvanje eve postiram eden primer na filtrirana fotografija (avtor Peki) vo gorenavedeniot program,koj isto moze da se najde i kako plugin za Photoshop (koj kaj mene nesto ne funkcionirashe don't know why...),a thanks to Brane go dobiv programot koj mnogu mi se naogja ,taka da videte sega koj ke krekira koj ke kupuva |
|
|
|
Zoran K
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mire, mislev na nesho vakvo:
Original Modificirano Изменето од Zoran K - 10.Јули.2007 во 14:44 |
|
vlatko_sk
Сениор Регистриран: 08.Декември.2006 Статус: Офлајн Поени: 126 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mi se sviga kropot
|
|
Mire
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 15.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1594 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mene samo mi se cini, ili e posiroko liceto na modificiranata fotografija?
Zagledaj ubavo i ce go vidis problemot na poagresivnite kropovi (osobeno od gorna strana) kaj osobi so malku posiroko lice |
|
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka klikni TUKA
|
|
Внеси реплика | страница <1 2021222324 105> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |