|
Секти |
Внеси реплика | страница <1 45678 14> |
Автор | |
rome
Сениор Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 492 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ZNAM OTI SI ZENA AMA MISLEV VO VERBA SHTO SI A ODGOVOR ZA SHTO
|
|
Zaljubena vo Hristos nashiot Edinstven Spasitel
|
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
odgovor na ova Rome sto so onie koi ja citaat biblijata , a sepak se sekta?
|
|
rome
Сениор Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 492 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vaka luge shto ja chitaat biblijata i ne trchaat kaj chovek da im objasni tuku chekaat i se molat na Bog za toj da im objasni ne mozat da vlezat vo sekta.a znam ima i mnogu luge shto poshle negde za objasnuvanje i zavlegle vo taa sekta.nie (mojeto semejstvo i prijateli)sne narecheni rebels oti ne sne vo religija ili sekta.za se studirame i chekame Bog preku Svetiot Duh koj Hristos ni Go prati za pomoshnik za odgovor.teshko je da se objasni ama mozi nekoj den ke svatish.od nas begaat lugeto shto se vo sekti.oti nemaat odgovori za vistinata koga ke ja slushnat a neja imale slushnato i ne se vrakaat .
|
|
Zaljubena vo Hristos nashiot Edinstven Spasitel
|
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bogami tesko e da te sfati covek , i kako sega da ne te prasam Hristos e toj sto doagja i ti objasnuva ?
|
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Butel,aj....malku na Veroispoved odi-ATEIZAM konkretno!
Ovde nema da najdes nikakvi odgovori. |
|
gunslinger
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 116 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Terminot "Sekti" e premnogu neadekvaten.No terminite "patoloski grupi" odnosno "novi religii"nekako poveke odgovara a gi ima bezbroj i nemozete da gi kontrolirate bidejki tie grupi rastat sekojdevno.
|
|
MisIcA,
Сениор The first MISS suspended Регистриран: 01.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 1089 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
атеист да бидеш е слично како да си далтонист
а цел живот да пишуваш и зборуваш за боите...(модератор аџија) |
|
^mackica^
Нов член Регистриран: 06.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 8 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
imam slusnato za sektata crna ruza,ama ne znam nisto potocno,znam samo deka za da vlezes vo nea treba da ja ubies licnosta so najvise ja sakas
|
|
ja nisam luda al zivim ludo
|
|
joki
Сениор Регистриран: 28.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 2548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Црна Ружа е најпозната секта кај нас. Јас слушав дека дел од ритуалите бараат убиство на член од семејството и слично, а на крај нормално онака победносно се самоупуцаваш.
Абе закон...
|
|
Точачиња.
|
|
Gideon
Сениор Регистриран: 29.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 302 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pa Crna Ruza se pojavi vo vtorata polovina 90 godini na minatiot vek!Koga zede najgolem zamav od koga i da bilo,najaktivna bese vo Zapdna i Severo Zapadna Makedonija ili vo Skopje Tetovo,Kumanovo Gostivar Kicevo i nesto malce vo Prilep i Bitola, a se smeta deka imale i clenovi Strumica,Kavadarci,Kocani i drugi pomali gratcinja vo Ist. MKD!
Nejzinite koreni i ideali vodat poteklo od satanistickite paganski kultovi i dvizenja kako i Vika i Bogomisloto dvizenje!
Ritualite im se prinesuvanje na covecki zrtvi(poeden od najbliskite clenovi na semejstvoto) i toa za vreme na Golemite Pravoslavni praznici kako Veligden,Bozic,Krstovden,Vodiv itn.So ova zrtvuvanje se dobiva pogolem cin kaj niv!nekade vo 96-98 se smetase deka imaat povekje od 2000 clena.Se sobiraa vo kukji stanovi akj staresenite kade vrsea posebni ritulai i obozavanja koi sekogas bile so razlicni celi!Nosea krstovi up-side down,ikoni prevrteni naopaku i imale grozni seksualni rituali!Za samoubistva kuznae
Pa toa bi bilo se za ovie demonski raboti,se smeta deka oficijalno povekje ne postojat otkako bile razotkrieni vo stan vo centarot na Skopje i nabrgu potoa zgasna celata sekta a vodacite..e ne se znae sto stana so niv!
Inace ovie informacii ne mora da se tocni za toa sto se cel na spekulativni raskazuvanja i prenesuvanja od uvo na uvo bidejki nitu eden niven clen
ne potvrdil nisto vakvo,se e negirano oficijalno no sepak se za niv e doznaeno od nivnite ex-clenovi koi i den deneska setaat megju nas!
BUUUUUUUUU!!!!
Изменето од Gideon - 07.Јули.2007 во 00:28 |
|
In God we Trust!
God Bless our Land! |
|
shedow
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 224 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
CRNA RUZA IMASE NAJSILNO VLIJANIE VRZ MLADITE VO PERIODOT NA 86-88 GOD.,NAJMNOGU VO HRVATSKA.TAMU SEKTATA BESE NAJVLIJATELNA ,A PODOCNA SE PROSIRI I VO OST< id="WebWizRTE" ="http://forum.idividi.com.mk/RTE_.asp?mode=reply&POID=0&ID=1586" style="border: 1px solid rgb(165, 172, 178);" onload="initialiseWebWizRTE();" height="250" width="490">>ANATIOT DEL OD PORANESNA JUGOSLAVIJA.
|
|
Gideon
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ama vo Makedonija vo 90tite!Togas bese epten mokjna!
|
|
In God we Trust!
God Bless our Land! |
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
VAZNO:
Dali nekoj znae sto se slucuva ovie denovi vo Skopje?? Zboruvaat deka nekoi se setale so zarazeni od HiV spricevi vo racete po diskoteki i kao gi "bockale"posetitelite. Malku mi e smesno i neverojatno,no slusnav od poveke mesta. Znae li nekoj za sto se raboti?? |
|
Gideon
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ej mamo ova postov ne ti bas za u temava idi na poplaki i zalbi ili takvo hnesto bese...a
|
|
In God we Trust!
God Bless our Land! |
|
Внеси реплика | страница <1 45678 14> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |