IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ФАЛСИФИКАТИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ФАЛСИФИКАТИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 13141516>
Автор
Порака
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2007 во 01:36
Originally posted by Miralem1 Miralem1 напиша:

Koj i da e... PADNA NA TOLKU NIZOK STEPEN STO NI SAMIOT NE E SVESEN.
Zelni ste da ve pofali nekoj pa morate nickovi da izmisluvate. Kako ne se sramite ne mi e jasno.
Nedaj mi Boze da si go dozvolam toa.

Од каде да бидеме сигурни дека не си го дозволил тоа? затоа што се колнеш? Smile Штом ја менуваш темава на дискусијава, очигледно е дека си ја имаш мувата на капата па затоа и "мавташ" напразно со раката.

Јас веќе ти реков, мене доволна пофалба ми е тоа што те водам во број на одговорени прашања на форумов и тоа убедливо, не пребројав добро ама мислам деа резултатот е 3:0 или 4:0 Embarrassed (и не знам дали се рачунаат и одговорите што им ги дадов на мист и на просветителот - бидејќи јас сите ве ставам во ист кош)
Следствено, зошто би имал дополнителна причина да се фалам на таков низок начин?

Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Miralem1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2007
Поени: 1548
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2007 во 21:49
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Koj i da e... PADNA NA TOLKU NIZOK STEPEN STO NI SAMIOT NE E SVESEN.
Zelni ste da ve pofali nekoj pa morate nickovi da izmisluvate. Kako ne se sramite ne mi e jasno.
Nedaj mi Boze da si go dozvolam toa.

Од каде да бидеме сигурни дека не си го дозволил тоа? затоа што се колнеш? Smile Штом ја менуваш темава на дискусијава, очигледно е дека си ја имаш мувата на капата па затоа и "мавташ" напразно со раката.

Јас веќе ти реков, мене доволна пофалба ми е тоа што те водам во број на одговорени прашања на форумов и тоа убедливо, не пребројав добро ама мислам деа резултатот е 3:0 или 4:0 Embarrassed (и не знам дали се рачунаат и одговорите што им ги дадов на мист и на просветителот - бидејќи јас сите ве ставам во ист кош)
Следствено, зошто би имал дополнителна причина да се фалам на таков низок начин?

Sreken sum sto doznavam i sto dobivam poraki od onie Iskrenite,dobri i pravedni Hristijani,koi tvoeto lice go otkrile.
Mene dovolno mi e koga so red ke ja razgledam temava (a toa go pravam povekepati,da ne sum propustiol slucajno post vo koj nekoj odgovoril pa da se sramam i da povtoruvam) i ke vidam deka odgovor nikade nikoj na nitu edno prasanje ne mi dade.... + Odgovoreno imam na sekoe prasanje bashka i na onie koi ne bile upateni do mene. Zatoa sto imame dosta       a(nti)teisti koi go negiraat Boga a bile Hristijani,,,, pa SE TRUDAM da im ja dokazam Vistinata za Nego. Znaci na SE' I EDNO PRASANJE SUM DAL ODGOVOR.
Me raduva i toa sto dosta luge na Forumov go svatia toa. Za se' stp mi ispadnalo prilika da objasnam,na primer za Zenata vo Islamot,za Dzihadot,za Rajot i Pekolot,za Hadzdzot,i za dosta prasanja koi na lugeto ne mu bea jasni a pogresno gi slusale od Zlobni luge kako vam.... za seto toa ti pruzam edna GOLEMA BLAGODARNOST sto mi gi postavuvase prasanjata na eden BEZOBRAZEN NACIN,sto bese i dokaz za Ispravnosta na Islamot.

Bez razlika na toa sto sum postavuval prasanja protiv biblijata,kako i na ovaa tema...sekako deka nie ne se slozuvame eden so drug. Ne go priznavate i vie Muhammed a.s kako Bozji pratenik nitu Qur'anot kako Bozja objava. Bez razlika na temite sto sum gi otvaral,ne mi e namerata i ne sakam da kazam deka Hristijanite se Zlobni kako sto gi prestavuvaat nekolkute "Hristijani" na forumov. Neznam (a sakam da predupredam)dali Pravoslavnite Hristijani svatile deka se raboti za edna sekta koja mozebi i nema vrska so Hristijanstvoto a se prestavuvaat kako Hristijani.
Sekako sakam i do moite Brakja po vera (Muslimanite) da gi potsetam na toa,,, da razmisluvame ubavo. Da gi delime lugeto na Dobri i Losi a ne po vera i nacija. Toa ni e verska dolznost. Se nadevam deka site imavme prilika da spoznaeme vo nasiot zivot dobar vernik hristijanin (bez razlika na toa sto ne gi razbral greskite vo negovata religija) za da moze da napravi sporedba so losite,taka ke moze da gi prepoznavame sektite i Zlobnicite. Isto taka sekoj od vam imal prilika da spoznae Musliman,za da moze da pravi razlika pomegju pravite vernici i onie koi sakaat da ja prestavat Verata a vrska za nea nemaat (gi ima za zal i takvi).

Sto se odnesuva do tebe EvAngelos,Adzija,Aceler.... prepoznatlivi ste navistina. Zosto ne sum go sporedil Rome so vas,ili Peakt... ete,ne se slozuvame ni so niv,,,,?  Kolku god da se trudite da dokazete nesto,dokazuvate samo deka ste ne pravedni (nesvesno).
Zloto vo svemirot voedno i kaj lugeto,si ima edna pozitivna smisla... toa e kako senkata na slikata. Ako ja gledame od blizu slikata ni se cini deka senkata e greska vo slikata,no ako ja gledame od vistinskata dalecina,ke svatime deka taa ima sovrsena dolznost.Taka ste i vie na Forumot... Fakt e deka kaj vas ima pouka,nemoze da se ospori toa i deka ne ste slucajno tuka megju nas... od vas moze covek mnogu da nauci,NO NE ONA STO VIE SAKATE DA IM GO KAZETE.

Vi posakuvam sekoe dobro,kolku da pokazam deka sum plemenit sledbenik na Muhammed s.a.w.s.

Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2007 во 22:15
Миралем, од целава наша дискусија јас би те окарактеризирал тебе вака:

- Поставуваш прашања, не очекуваш одговори и не ги признаваш истите.
- Ти поставуваат прашања, не одговоараш.
- Си мислиш дека си водител на твоето Миралем Шоу и дека сите тука ние ќе одговараме на твоите големи листи на прашања.
- Те фативме како лажеш неколку пати (особено во името на Библијата)
- 5-6 пати се докажа дека никогаш не си бил "екс христијанин" и дека тоа ти беше една од тактиките да исламизираш тука на форумов, но залудно се трудеше, никој не се фати на твојата стапица
-Твоето лицемерство слаткост на устата, а гнев во речениците, беа повеќе од очигледни.
-Никој пат не ја видовме твојата муслиманска вера, се што зборуваше на форумов веа твои фрустрации од неразбирањето на Библијата.
- На темата мојот омилен стих од мојата света книга не се појави ни еден стих од к*ранот. Вие муслиманите немате омилен стих? Па морате да постирате од Библијата? Па што се чудам јас на тоа, нормално е тоа, што би издвоиле вие од к*ранот? Борете се на аллаховиот пат?

Поздрав пријателе!
EvAngelos
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2007 во 22:37
нормално е дека тебе ти се СУПЕР реакт, сард, православие, бидејќи вие се разликувате во формата, но во суштината служите на истиот... хм хм... знаеш...Wink
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2007 во 23:50

EvAngelos... ne deka se pravdam,no zaradi cesnost ke se zakolnam vo Onoj vo cii race e mojata dusa,deka ne sum Izlazal (svesno) do sega nitu ednas. Ako sum postavil prasanje sum pobaral objasnuvanje.Nikogas ne sum potvrdil deka toa e taka,tuku samo sum postavil prasanje pa sum pobaral odgovor. No ne sum izlazal nikogas. Nie od Boga se plasime EvAngelos prijatele moj. Nie duri se plaseme koga ti ke izlazes,znaejki kolkava e kaznata za lagata. A ti za sebe si znaes kakov si.

Allah dz.s rekol: "Zapoznaj se sebesi,taka ke zapoznaes se' okolu sebe"

Neznam dali nekoj znae i osetil kolkava e vrednosta covek da se zapoznae samiot sebesi. Ova zapamti go,prijatelski ti go nudam,sebesi da se spoznaes,svoeto EGO,svoeto JAS,razberi sto e toa,,,, znaj deka i koga mislis deka si sam,sekogas imas drustvo,koe,ili te nadgaduva duhovno (go upravuvas i go vaspituvas TI) ili te nosi vo zabluda,pravejki od tebe bog,prosvetlitel,se'znaen...kako da si go dofatil koncite na se',kako vo tvoi race da e sudbinata na clenovite na forumot,kako od tebe da zavisi hristijanstvoto,da se osekjas gord,ohol..... (kako sto i samiot znaes deka si takov... a mozebi i neznaes)... so kratki zbora,te upropastuva.

Ednas odavna razmisluvav za poimot "rob". Razmisluvav duhovno da se iscelam i da go probam EDINSTVENIOT LEK ZA DUSATA I TELOTO-QUR'ANOT. No slusnav deka treba da mu robuvam na Boga. Pa se mislev... ne trebase mnogu da se mislam,koga svativ deka sekako sekoj covek na zemjinava topka neciv rob e. Dali an parite,zenite,raskosot ili ob na samiot sebesi. Izborot bese ALLAH. Da mu sluzam na ONOJ koj me sozdade.Odbivajki da mu sluzam NEMU sum odbil zaradi toa sto sum trebal da mu sluzam na raskosot,ovosvetskoto "uzivanje".....

Ako ti,drag moj prijatele EvAngelos,kako sto tvrdis deka si Hristijanin,bidi toa,veruvam deka ako si Hristijanin ke bides i dobar covek... ako ne pripadnik na vistinskata Bozja religija,ke bides od onie za koi Allah milost obekjal zaradi nivnata dobra dusa,ne zlonamerna,smirena a Allah ne ja ratisal tolku da svati i da istrazuva ta da ja razbere pravata vistina. Jas nema daodgovaram sto Qur'anot na pamet ne sum go naucil,Allah me ratisal da gradam i izgraduvam za da ja odgledam familijata... nema da bide kaznet nitu onoj koj uci i so toa se zanimava a neznae da gradi,zatoa sto Allah na nego za toa go ratisal. Se molam za sekoj Dobronameren covek Allah da mu se smiluva,zaradi negovite dobri nameri.
Vie takov vpecatok pomegju vas trojca ostavivte.
InsAllah,vo edna tema,malku pogolema i poopsirna,vo Imeto na Allah,ke se obidam da napravam edna sporedba,kade sto ke zboruvame ISKLUCIVO samo za Islamot.Tema vo koja na raspolaganje ke vi stojam,NA SEKOE PRASANJE DA TI ODGOVORAM,kako sto sum go pravel toa do sega,no ne na sekoja tema... istoto prasanje si go postavuval na sekoja tema.
Цитирај Миралем, од целава наша дискусија.....
Vidis kako znaes da go napises imeto onaka kako sto sum go registriral.Me raduva sto poseduvas sepak,barem malku sovest i stram i znaes da se povlecis.

Цитирај Борете се на аллаховиот пат?
Jas velam,sekoj da moze da se Bori po patot na SOZDATELOT. Tesko e navistina da se izdrzi do patot Bozji do kraj. Ke se spasat samo tie sto do kraj ke Izdrzat na Allahoviot pat. Po patot na pravdata,ljubov da pokazes prema onie koi ni dram ljubov ne poseduvaat,da im objasnis na oholite i na zlobnite so ljubov i so fin ton,dodeka te vregjaat i napagjaat. Da se plakja zekat na bogastvoto da se deli so siromasite. Da se svati deka Allah na Bogatiot ne mu dal poveke zaradi toa sto go saka poveke dokolku siromaviot,tuku zaradi iskusenie... da se svati deka Bogastvoto i Siromastijata se edno pa isto. Da ne se krade,da ne se ubiva,da ne se ogovara,da ne se pravat spletki.....

Adzija podolu saka da kaze deka so pripadnicite na drugi religii treba samo grubo,da se vregjaat,da ne se toleriraat... za nego Pravoslavie,Sard,Peakt,,,, ne se dobri zatoa sto znaat kulturno da razgovaraat,smireno.... i na kraj veli deka sluzime na Istiot.
Jas za sebe znam. Mu sluzam samo na ALLAH,toa e Onoj koj me sozdal,STVORITELOT,KREATOROT,SOZDATELOT,ONOJ KOJ NAODGOVORNOST KE ME POVIKA I NA NIKOJ DRUG OSVEN NA NEGO,MAKAR SIN MU BIL MAKAR MAJKA MU BILA (NEUZUBILLAH) mu sluzam samo na STVORITELOT,EDNIOT I EDINSTVENIOT,KOJ NE RODIL I RODEN NE E.
Tolku.
Mi bese navistina milo. Veruvajte deka i od vas nauciv dosta raboti,mu se Molam na Boga da me socuva od niv. Vo sekoj slucaj,ve sakam i ve cenam i pocituvam od poveke pricini. Allah ne' sozdal vaka razliciti,Allah znae deka samo eden od nas e vo pravo (mislam na trite religii) no sepak na site ne' odrzuva,hrani,odgleduva... jas nemam pravo da mrzam. Ako ne sme site pripadnici na edna ista religija,zarem ne sme site ziteli na edna planeta ? Zarem ne sme site luge ? Znam deka vaseto mislenje e poinakvo,sum gi izucuval site vasi lozi. Znam za za karakteristikite na site vasi pokreti,dvizenja,lozi...... no sepak,Allahova volja.

Цитирај Поздрав пријателе!

Pozdrav i do tebe prijatele.Ti posakuvam sekoe dobro.
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Август.2007 во 18:45

Evangelco,temava e od 25 maj mi se cini otvorena голема%20насмевка

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Септември.2007 во 21:46

Evangelco,temava e od 25 maj mi se cini otvorena голема%20насмевка

голема%20насмевка

чекање
Adzo... нека%20ти%20е%20срам
Кон врв
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Септември.2007 во 22:09
Miralem- trpenie spasenie.

plizzz nemoj postovi so emot ikoni samo ke treba da gi brisamтага
bar vmetni nekoj tekst голема%20насмевкатрепкање
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Септември.2007 во 22:17

Pa neznam koj pat da go fatam so vas голема%20насмевка

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Септември.2007 во 16:53

Pa neznam koj pat da go fatam so vas голема%20насмевка

чекање Pocnav cekalna da si gradam cekajki голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Септември.2007 во 19:18

чекање eve,kolku da ne bide bez nekoj zbor голема%20насмевка

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Септември.2007 во 12:37

Da stavam li datum ? Eve,kolku fora sum vi dal....

Кон врв
postariot brat Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Мај.2007
Поени: 491
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај postariot brat Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Септември.2007 во 20:56
 - 5-6 пати се докажа дека никогаш не си бил "екс христијанин" и дека тоа ти беше една од тактиките да исламизираш тука на форумов, но залудно се трудеше, никој не се фати на твојата стапица(Evangelos)
 газење%20од%20смеењеPa sega slusam prv pat deka Miralem e islamiziran Hristijanin
Dobro mozda ama toa sigurno e nekoj negov predok vo Tursko toj koj go primil Islamot za da go zacuva statusot ili da ima diskaunt vo plakjanje danoci.
Dobro nie go izgubivme Miralem kako nas brat po vera sto e zalno zosto sekoja ovcicka ni e mila ama zalno e sto ke ja jade Volkot.
Inaku ovie falsifikati ne mu bea dovolni na Salman Ruzdi za da go napusti islamot, ili na eden Emir(Kosturica) da se pokrsti vo pravoslavec.
Sepak e 2:1, i toa koi dva(Salman i Kosturica) sprema koj eden(Miralem).
Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
Кон врв
postariot brat Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Мај.2007
Поени: 491
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај postariot brat Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Септември.2007 во 21:13

Razmislite za toa kako Delata 2,41 velat deka 3000 luge vo Erusalim prifatile Hristijanstvo posle odkako Petar go zavrsil svojot govor a potoa sledel porast,prema Delata 4,4 na 5000 pre*aceni na Salomonovi vrati. Toa e golem broj na odpadnici na Evrei koi bi poveruvale vo nesto sto mu e i maka na sekoj covek-deka bog e covek/sin bozji,i deka preku nego se spasuva  za vecen raj.Prvo go slavele kako mesija pa site mu zavrtile grb i mu vikale "raspni go" pa povtorno lugeto go prifatile i se pokrstile. Toa preminuva vo fantasticna zamisla i nema nikakvo vtemeluvanje vo povesta-nitu bilo kakov trag,osven prazni pavlovi muabeti.  (Miralem)

Pa seto toa se slucilo za da se ispolnat prorostvata starozavetni, a i samite lugje koga videle deka stvarno voskresnal Isus pocnale da veruvaat.
Nekoi lugje im treba da zgresat za da svatat deka zgresile pa dobro zatoa i e isus bog na Milosta i neizmernata ljubov koj ne samo sto gi prifatil pak svoite sudii, ami i gi molel i im se obrakjal po kojznae koj pat se so cel da se vratat vo stadoto. 
Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 13141516>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.