IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Дискусија на крстот
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дискусија на крстот

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112>
Автор
Порака
rice Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Ноември.2006
Статус: Офлајн
Поени: 379
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај rice Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јуни.2007 во 14:36
Originally posted by Miralem1 Miralem1 напиша:

Mene li ke mi go objasnuvas stariot zavet ? Zakolni se deka barem ednas si go procital ?AJ TI ZAKOLNISE DEKA SI GO PROCITAL!!!
Inaku Muabet so mene sekako deka ne mozete i ne sakate da prajte,toa e karakteristicno za vas. Vie prajte muabet so nekoj koj bi se sloizil so vas a nekoj koj vi dokazuva deka ste vo greska a poinaku nemozete toa da go dokazete... ednostavno ne mu prajte muabet i mu gi brisete temite,porakite.....  Zosto pisuvate i odgovarate onamu kade sto imate malku razbiranje ili kade sto pretka malku objasnuvanje ?

KAKO DA TI ODGOVARAME KOGA NA EDNO TVOE PRASANJE PO 10 PATI TI SE ODGOVARA A TI KAKO PIJAN ZA SLAMKA SAMO NEKOI CITATI NI VADIS I NE SAKAS DA RAZMISLIS , A MOZE I NE GI CITAS.

Vidis,namerno postaviv prasanje za Raspnuvanjeto na Isus te. vo koe vreme bil raspnat 3 ili 6... odma doviv citati i objasnuvanja,,,, a ako objasnev jas prethodno,kako sto napraviv po drugiot pat,uste prviot pat nemase muabet da mi se pravi.

I ZA OVA TI E ODGOVORENO PO NEZNAM KOJ PAT.

Ponataka... za koi svedoci trebase da ti odgovoram neznam. Se sekjavam me prasa: "na kogo da mu veruvame na onoj sto ima eden svedok ili na onoj koj ima 100 svedoci?" Jas te prasav a koj toa ima eden svedok a koj ima 100 ? i koi se tie svedoci,kakvi se.... od kogo se prifateni za svedoci....
Svedok za Pratenistvoto na Resulullah salallahu alejhi we sellem e Qur'anot pred se. ALLAHOVIOT-BOZJIOT DZ.S ZBOR KOJ NITU EDNA ZIVA SILA I SUSTESTVO NA OVAA DUNJA-SVET,NEMOZE DA GO OSPORI.
Svedoci za negovata ispravnost ni se mnogute Ashabi,koi isto taka go zapisuvale zivotot i praksata na Muhammed s.a.w.s.
Svedoci ni se i Tabinite,Drugarite na Ashabite... te. drugata generacija,koi isto taka imaat pisuvano za ona sto go slusale od onie koi ziveele so Bozjiot pratenik a.s.

MNOGU GOLEMO DRUSTVO IMAL MOHAMED BRE, NE SUM ZNAEL PA TIE SITE  MORALE DA GI PISUVAAT HADISITE I NEKAKO DA NE SE SRAMET PRED LUGJETO KAKVI GLUPOSTI IM ,,PROPOVEDAL,, PEJGAMBEROT.ZOSTO SE TOLKU RAZLICNI STAVOVITE OKOLU ISTI PROBLEMATIKI?????

SVEDOCI IMA KOI NAVISTINA NEMOZE DA SE OSPORAT,NEMA DA SE RODI COVEK KOJ KE GI OSPORI....

GLEDAL SA DRUGE STRANE JASTUKA KAKO MENE CITAJ MALCE PRAVOSLAVNA LITERATURA PA TOGAS LOMOTI PO FORUMI....

Problemot e slaboto Citanje i Ucenje drag moj prijatele. Problemot e sto Kniga ne ste fatile so raka.
AJ SI FATIL KNIGA -------KOGA CELO VREME CITAS GRESNA LITERATURA.....NE E FINTATA KOLKU KNIGI KE PROCITAS NEGO KAKVA KORIST KE IMAS OD NIV......

[/QUOTE]

SmileSmileSmile      WinkWinkWink     Tongue      SO LJUBOV BRATSKA.
Smile
Кон врв
Miralem1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2007
Поени: 1548
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јуни.2007 во 23:08
Koj si ti sega ?
Цитирај  
Mene li ke mi go objasnuvas stariot zavet ? Zakolni se deka barem ednas si go procital ?AJ TI ZAKOLNISE DEKA SI GO PROCITAL!!!
Se kolnam i toa dosta pati sum go procital i mnogu mnogu knigi koi se vo sklop so nego.

Цитирај
Inaku Muabet so mene sekako deka ne mozete i ne sakate da prajte,toa e karakteristicno za vas. Vie prajte muabet so nekoj koj bi se sloizil so vas a nekoj koj vi dokazuva deka ste vo greska a poinaku nemozete toa da go dokazete... ednostavno ne mu prajte muabet i mu gi brisete temite,porakite.....  Zosto pisuvate i odgovarate onamu kade sto imate malku razbiranje ili kade sto pretka malku objasnuvanje ?

KAKO DA TI ODGOVARAME KOGA NA EDNO TVOE PRASANJE PO 10 PATI TI SE ODGOVARA A TI KAKO PIJAN ZA SLAMKA SAMO NEKOI CITATI NI VADIS I NE SAKAS DA RAZMISLIS , A MOZE I NE GI CITAS.
Ajde kazi na barem edno prasanje kade mi e odgovoreno.Vrati se strana nazad na istava tema ke vidis kako mi e odgovoreno na poslednite nekolku prasanja vo vrska so prorostvata ;)

Цитирај
Vidis,namerno postaviv prasanje za Raspnuvanjeto na Isus te. vo koe vreme bil raspnat 3 ili 6... odma doviv citati i objasnuvanja,,,, a ako objasnev jas prethodno,kako sto napraviv po drugiot pat,uste prviot pat nemase muabet da mi se pravi.

I ZA OVA TI E ODGOVORENO PO NEZNAM KOJ PAT.
Daj kazi mi samo edno mesto kade e odgovorot !

Цитирај
Ponataka... za koi svedoci trebase da ti odgovoram neznam. Se sekjavam me prasa: "na kogo da mu veruvame na onoj sto ima eden svedok ili na onoj koj ima 100 svedoci?" Jas te prasav a koj toa ima eden svedok a koj ima 100 ? i koi se tie svedoci,kakvi se.... od kogo se prifateni za svedoci....
Svedok za Pratenistvoto na Resulullah salallahu alejhi we sellem e Qur'anot pred se. ALLAHOVIOT-BOZJIOT DZ.S ZBOR KOJ NITU EDNA ZIVA SILA I SUSTESTVO NA OVAA DUNJA-SVET,NEMOZE DA GO OSPORI.
Svedoci za negovata ispravnost ni se mnogute Ashabi,koi isto taka go zapisuvale zivotot i praksata na Muhammed s.a.w.s.
Svedoci ni se i Tabinite,Drugarite na Ashabite... te. drugata generacija,koi isto taka imaat pisuvano za ona sto go slusale od onie koi ziveele so Bozjiot pratenik a.s.

MNOGU GOLEMO DRUSTVO IMAL MOHAMED BRE, NE SUM ZNAEL PA TIE SITE  MORALE DA GI PISUVAAT HADISITE I NEKAKO DA NE SE SRAMET PRED LUGJETO KAKVI GLUPOSTI IM ,,PROPOVEDAL,, PEJGAMBEROT.ZOSTO SE TOLKU RAZLICNI STAVOVITE OKOLU ISTI PROBLEMATIKI?????
NIZOK KOMENTAR.

Цитирај
SVEDOCI IMA KOI NAVISTINA NEMOZE DA SE OSPORAT,NEMA DA SE RODI COVEK KOJ KE GI OSPORI....

GLEDAL SA DRUGE STRANE JASTUKA KAKO MENE CITAJ MALCE PRAVOSLAVNA LITERATURA PA TOGAS LOMOTI PO FORUMI....
Isto taka,tipicna reakcija.... koga nekoj ke ti odgovori jasno,vaka izgleda obicno komentarot na kukavicata.

Цитирај Problemot e slaboto Citanje i Ucenje drag moj prijatele. Problemot e sto Kniga ne ste fatile so raka.
AJ SI FATIL KNIGA -------KOGA CELO VREME CITAS GRESNA LITERATURA.....NE E FINTATA KOLKU KNIGI KE PROCITAS NEGO KAKVA KORIST KE IMAS OD NIV......
Pa...  znam. Za toa i se raspravame celo vreme. Istata i ti ja citas. Jas go nemam toj problem poveke.

Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
mali simo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2006
Поени: 1132
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mali simo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2007 во 12:51

види миралемчо јас поприлично го читам исламскиот литератирен одговор , но реално освен темнина и мачнина ништо друго не осеќам.
Заради тоа ти препорачувам да читаш Православна литература (нормално не мора да те знаат во теќето) па потоа сам брате спореди што е љубов и како се пишува за љубовта односно сам спореди во кого веруваш!!!!! Не ти велам да читаш исламски одговори за Св. Писмо но ти велам да читаш од свети отци можам и да те посочам каде има кратки текстчиња па само да пробаш???   
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2007 во 16:39

Simo... navistina ti blagodaram za ponudata.Jas blagodaren sum na Allah-Stvoritelot,sto svativ deka Biblijata e pogresna,sto mi gi otvori ocite.

Biblijata so Boga nema nisto zaednicko. Naj kratko sto moze da se kaze.
Biblijata direktno go najavuva doagjanjeto i go velica Antihristot (covek bog).
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
mali simo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2006
Поени: 1132
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mali simo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2007 во 16:42

а ааааааа    во к*ранот што пишува ??????

како еден човек се прогласил за пророкLOLLOLLOLLOLLOL

смешки толку големи што мораше и хадиси да се пишуваат да некако да се поправи грешката на епилептичаро и блудникот и војсководецот
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2007 во 17:55
Originally posted by mali simo mali simo напиша:

а ааааааа    во к*ранот што пишува ??????

како еден човек се прогласил за пророкLOLLOLLOLLOLLOL

смешки толку големи што мораше и хадиси да се пишуваат да некако да се поправи грешката на епилептичаро и блудникот и војсководецот
Pa simce,ako gledame za brojot na literaturi i "bozji vdahnovenija" togas ne treba da zboruvas voopsto. Vie samo evangelija imate 4. Da ne zboruvame za apostolite za pesnite za poeziite,koi se isto taka "bozja inspiracija" da ne zboruvam za stariot zavet koj go odbivate i kupovi knigi koi vo nego spagjaat.Da ne zboruvam za apokrifnite dela.....
Ima samo edna Bozja objava QUR'AN.
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2007 во 20:11
па да, види подобро да имаш 40 евангелија кои зборуваат нешто за Бога, отколку ЕДЕН сомнителен тип. Еден човек може да лаже, може да е луд, може да е злобен, ама 40, веќе потешко... Особено ако ги распоредиш низ 16 века, еееееј, тоа е неверојатно нешто... И сите да го зборуваат истото нешто? Е тоа е веќе сериозен аргумент...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2007 во 20:14
Originally posted by аџија аџија напиша:

па да, види подобро да имаш 40 евангелија кои зборуваат нешто за Бога, отколку ЕДЕН сомнителен тип. Еден човек може да лаже, може да е луд, може да е злобен, ама 40, веќе потешко... Особено ако ги распоредиш низ 16 века, еееееј, тоа е неверојатно нешто... И сите да го зборуваат истото нешто? Е тоа е веќе сериозен аргумент...
Pa Adzija... ako zememe da broime apokrifni ima poveke odkolku verodostojni. Cetirite evangelija navodno se izbrani od eden kup so 50 evangelija. I plus se nasminkani,doterani,sredeni.... pa zatoa i naogjame mnogu greski i kontradikcii.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2007 во 20:34

Pa Adzija... ako zememe da broime apokrifni ima poveke odkolku verodostojni. Cetirite evangelija navodno se izbrani od eden kup so 50 evangelija. I plus se nasminkani,doterani,sredeni.... pa zatoa i naogjame mnogu greski i kontradikcii.

ClapClap „наводно“ е клучниот збор...LOLLOLLOLClapClap
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2007 во 20:44
Originally posted by аџија аџија напиша:

ClapClap „наводно“ е клучниот збор...LOLLOLLOLClapClap

Pa kako da recam,koga mnogu Hristijanski istoricari tvrdat deka denesnite evangelija ne se duri ni od toj kup izvadeni tuku deka se mnogu podocna napisani od nepoznati race. Treti pak velat deka Pavle gi sredil. Cetvrti dokazuvaat deka Konstantin gi sredil. Sakav da kazam deka od kup so 50 (velat nekoi ISTORICARI hristijanski) samo 4 se izbrani verodostojni a ostatokot apokrifni. Sakav da kazam deka sepak poveketo se "lazgovci" koi tvrdat deka Isus ne e raspnat a samo cetiri velat raspnat e.
Se nadovrzuvav na ova:
Цитирај Еден човек може да лаже, може да е луд, може да е злобен, ама 40, веќе потешко...
Epten razbirlivo.Samo sto ti ne sakas pravilno da go svatis... a gi ima i onie koi svakjaat.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2007 во 20:55
ниеден сериозен историчар, христијанин/муслиман/атеист, итн., не го тврди тоа што ти го тврдиш...

Во првиот век имало само 4 евангелија и СИТЕ се влезени во Св. Писмо. Константин ако не памтиш е некаде 4 век, до кога, веќе се јавиле разни плагијати, но 4-те оригинални записи, ЕДИНСТВЕНИТЕ ОД ПРВИОТ ВЕК останале недопредни, како што сведочат и многубројните археолошки ископувања, ракописи и манускрипти...
Кон врв
ZakHay Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Јуни.2007
Поени: 101
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZakHay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2007 во 21:02
Izvini ama sto e so ostanatite 80 koi poteknuvaat od toa vreme!?
Malku e zagatnuvacki cudno neli?

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2007 во 21:04
Не потекнуваат од тоа време. Проблемот е што човекот минатото го гледа како една точка, но тоа не е така. Разликата (временска) меѓу канонските (библиските) евангелија и другите е повеќе векови!!!ShockedShockedShocked
Кон врв
ZakHay Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Јуни.2007
Поени: 101
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZakHay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2007 во 21:17
da se soglasuvam no vremenskata ralika ne e mnogu golema taka...A sto so Evangelieto Tomino i Judino,i ostanatite apokrifi ?
Mozes da mi objasnis?
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,233 секунди.