|
10 najcesti greski pri fotografiranje |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | |
Janus
Сениор Регистриран: 07.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 499 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 19.Јуни.2007 во 17:10 |
Tekstot go preporacuvam na site, i na pocetnicite, i kako potsetuvanje na iskusnite.
http://www.aguntherphotography.com/the-ten-most-common-photographic-mistakes.html |
|
*ivi*
Група Регистриран: 24.Септември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 63 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Eeej super! Amazing So primercinja
|
|
First they ignore you. Then they laugh at you. Then they fight you. Then you win.
Gandhi |
|
saskojos
Нов член Регистриран: 09.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Interesno i korisno,
Od slikite vo IDIVIDI foto galerijata zabelezuvam dosta nepoznavanje na tehnikite na fotografija od strana na nasite clenovi. Site sme napredni amateri, no podobro e da se educirame so po nekoja kniga. Imav sreka na saem da zakacam edna koja kompletno mi gi izmeni pogledite na fotografijata.
|
|
Nikon D80, Tokina 12-24, Nikkor 85/1.4, Nikkor 18-137, Sigma 30 1.4, Sigma 70-200 2.8, SB800
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
edvaj se otvori,.....ebati dial-up-ot!
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
dejan13
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 23.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 122 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
koja e taa kniga ako ne e tajna, od koja izdavacka kuka e ili e stransko izdanie?
Jas sum presen vo fotografijata a baska ljubitel sum na pisaniot zbor :).
|
|
dejan13
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 23.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 122 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Навистина странава нуди прекрасни совети, баш нешто што ми треба, а верувам како што рече има и за поискусни. |
|
saskojos
Нов член Регистриран: 09.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dejan, knigata sto ja imam e: The new manual of photography,
John Hedgecoe,
410 strani so poveke od 1000 sliki so opis na tehnikite, opremata i ekspozicijata i aperturata.
izdavacka kuka www.dk.com
2600 denari
Sosema su zadovolen od knigata, no sekako bi nabavil i drugi,
Pisete sto imate literatura i kade ja nabavivte.
Pozdrav
Изменето од saskojos - 20.Јуни.2007 во 17:58 |
|
Nikon D80, Tokina 12-24, Nikkor 85/1.4, Nikkor 18-137, Sigma 30 1.4, Sigma 70-200 2.8, SB800
|
|
moz pos
Сениор Регистриран: 09.Декември.2006 Локација: Trinidad and Tobago Статус: Офлајн Поени: 335 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
:) jas ja imam taa postarata ...tretoto izdanie od istiot pisatel
No Ljubitel sum na pecaten materijal ,pa imam dosta drugi procitano. Vo osnova site se isti..Koja i da se zeme (nad 100 strani) nema sigurno da se pogreshi...Znaci za osnovi na fotografija nema sto da se rasfrlate so pari za razlicni avtori... Me interesira dali ima nekoj soznanie za knigi koi se povekje od osnova vo fotografija...Nesto pospecijalizirano kon opredelena nasoka... Toa mi e poproblematicno da najdam... Na pazarov vo makedonija pretezno se ili osnovno nivo ili editorial... Изменето од moz pos - 20.Јуни.2007 во 18:27 |
|
Igor-T
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 19.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 622 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Moderatorot neka kazhe, ako e vo red,
mozham da pushtam linkovi od kade da ja simnete: The Photographic Eye: Learning to See with a Camera http://www.amazon.com/Photographic-Eye-Learning-See-Camera/dp/0871922835 i The Digital Photography Book od Scott Kelby (znete koj e toj, neli?... ) http://www.amazon.com/Digital-Photography-Book-Scott-Kelby/dp/032147404X/ref=pd_bbs_sr_1/002-2297942-1605642?ie=UTF8&s=books&qid=1182381165&sr=1-1 Pozdrav Igor |
|
Tegla
Сениор Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vo Skopjevo ima mnogu slabo knigi za fotografija, eve pred 4 meseci sakav da kupam kniga za osnovi na fotografija za rodendendski podarok. Barav i slabo na makedonski ili srpski, pa na kraj zemav Kuvar od Dzhejmi Oliver .
|
|
That is called grain. It is supposed to be there.
|
|
moz pos
Сениор Регистриран: 09.Декември.2006 Локација: Trinidad and Tobago Статус: Офлајн Поени: 335 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dalton na makedonski epten teshko ...toa vo FDU ako imaat nesto...
A za srpski, ima dosta kvalitetni vo belgrad.. Najkompletni se angliskite ,zatoa sto za niv ima dosta konk*rencija... :) off tema :) P.S. Dzhejmi Oliver e top, ali neznam kolku e prakticen za koristenje (tipot stava cudesii sto gi nema po prodavnicive vo Makedonija) |
|
Igor-T
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 19.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 622 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mire
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 15.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1594 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Licno smetam deka se sto vi treba kako tutorijal mozete da go najdete po internet. Osven po prasanje na odredeni tipovi na fotografija kako sto e studio fotografija, site knigi ce vi pisuvaat isto samo sto razlicni avtori ce imaat razlicni afiniteti.
Ako nekoj mi rece deka za landscape fotografija ne mu se dovolni Luminous-landscapes i Photozone kako izvor na podatoci za tehniki i priod kon snimanjeto, ne znam sto ponatamu bi mozelo vo kniga da mu objasnat
Ako vece sakate knigi za/so fotografija, zemete si nesto od tipot na Earth from above, ili nesto takvo od Ian Arthus Bertrand ... ne za tehnika na snimanje, tuku kako inspiracija, a bogami i za polnenje na dusa
|
|
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka klikni TUKA
|
|
aboskovski
Сениор Регистриран: 09.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 336 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas imam nekolku od avtori kako Lee Frost, Brayan Peterson, ama iskreno, site mi se nekako slicni. Istite raboti se povtoruvaat.
|
|
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |